İpotek göstererek normal adınıza tanımlanan kredi miktarının çok üstünde bireysel kredi kullanabilirsiniz. Normal şartlarda maaşınıza göre en fazla 50.000 TL çekebilirsiniz. Lakin Ziraat bankasına göstereceğiniz ev, arsa yada herhangi bir araç ile bu üst limiti 100.000 TL kadar kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Tabi ipotekli ihtiyaç kredisinin kullanmanın 2023 deki avantajları bunun ile bitmemektedir.

Özellik ile sicili bozuk yada kredi notu düşük olduğu için kredi kullanamayanların da ipotekli ihtiyaç kredisi önündeki bu engelli kaldırmaktadır. Ziraat bankası ipotekli kredi veriyor mu? Tapu ile kredi çekilir mi? Ev ipotekli kredi faiz oranları ne kadar? Araç ipotekli, kredi şartları nelerdir? Tüm sorularınızın cevaplarını yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz.
Neler Var?
İpotekli İhtiyaç Kredisi Ne Demek? Biliyor musunuz?
İlk olarak gelin ipotekli ihtiyaç kredisi ne demek? bundan bahsedelim. Öyle ya ileride kötü sürprizler ile karşılaşmamak için başvuru yapacağımız bu kredinin bizlere ne gibi senaryolar hazırladığını bilmemiz gerekmektedir. İpotekli ihtiyaç kredisi genel olarak herhangi bir maddi değeri olan malın bir finansman yada şahıs tarafından ipotek koydurmak şartı ile verilen kredi anlamına gelir. İpotek, kelimesi ise ise üzerine rehin konulan malın firma tarafından onay verilmediği sürece satılamaz anlamına gelmektedir. Kısacası ipotek etmiş olduğunuz herhangi bir malı kredi vadeniz bitene kadar satmazsınız, devir edemezsiniz. Ancak, kredinin vadesi bittiği zaman yada toplu olarak borcunuzu ödediğiniz vakit banka tarafından yazılan ipotek kaldırma izni yazısı ile satış yapabilirsiniz.! İpotekli ihtiyaç kredisinde sizi bekleyen diğer en kötü sürprizler ise şunlardır.
✅ İpotek konulan ev ise DASK ve Konut Sigortası zorunlu olarak yapılır.
✅ İpotek edilen araç ise sigorta haricinde KASKO uygulanır.
Bunlar size yapılan sigorta haricidir ve her yıl düzenli olarak banka tarafından güncelleşmektedir. Ayrıca, ev ipotekli olarak kullanılan kredilerde rehin konulan eve ekspertiz gelmektedir. Hali ile belirtmiş olduğumuz masrafların haricinde bir 700 ile 1000 TL arasında ekspertiz parası ödeyebilirsiniz, bilginiz olsun! Bu neden ile ev yerine araç ipotekli kredi kullanmanızı öneririm. Benim öneririm dikkate alırsanız da mutlaka 4 Bankanın Araç İpotekli İhtiyaç Kredisi Fırsatları neler olduğuna göz atın derim!
Ziraat Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi İmkanları Nedir?
Ziraat bankasından ipotekli olarak ihtiyaç kredisi kullanmanızın bir çok nedeni vardır. Bunların en başında hiç kuşkusuz ki yüksek limitler ile bireysel kredi kullanmanızdır. Şayet bir ev yada araç alacak iseniz bizim de sizlere tavsiyemiz kesinlik ile var olan malınızı ipotek ederek bireysel ipotekli ihtiyaç kredisi kullanmanız olacaktır.
Böylece, alacağınız ev için ekstra olarak sigorta ve konut sigortası gibi masraflardan kaçınmış olursunuz. Bu imkanların yanı sıra 50 Bin TL Sicili Bozuk Olanlara Kredi Veren Bankalar da olduğu gibi sicilinizden ötürü kredi kullanamıyor iseniz bile tarla, ev yada aracınızı rehin göstererek kredi kullanma imkanını da yakalaya bilmektesiniz. Peki Ziraat bankası hangi mala ne kadar bireysel kredi kullandırmaktadır.
✅ Konut için eksper değerinin %80 oranına kadar. (100.000 TL için 80.000 TL)
✅ Arsa için eksper değerinin %50 oranına kadar kullana bilirsiniz. (150.000 TL için en fazla 75.000 TL)
✅ Çalışan işletme veya iş yeri için eksper değerinin %75′ i kadar kredi kullandırmaktadır. (200.000 TL için 150.00 TL)
Ayrıca çektiğiniz krediyi 60 aya varan taksitlendirme imkanı da bulunmaktadır. Ancak ipotek edilen teminat kredi bitimine kadar başka bir işlem için kullanılamaz, yani alım satım yapılamaz! Tüm bunlar Ziraat bankası himayesi altındadır. Kredinizin borcu tamamlanana kadar gayrimenkul için zorunlu deprem sigortası, hayat ve konut sigortası yapılacağını bir kez daha sizlere hatırlatmak isterim.
Ziraat Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
İpotekli olarak ihtiyaç kredisini Ziraat yada başka herhangi bir bankadan yapacakların mutlaka bu başvurularını şubelerden yapması tavsiye edilmektedir. Çünkü bankalar bunlar için ayrı bir prosedür uygularlar. Bu prosedürlerin en başında ise talep edilen evraklar gelmektedir. Hali ile ev yada araç ipotek edileceği için banka bunun araç ise kaska değerini görmek ister. Rehin edilecek ev ise de ekspertiz değerinin belli olması için tapu belgesini talep eder. Daha sonra kimlik belgeniz ile İpotek edeceğiniz mal beyanına göre ve talep edeceğiniz kredi miktarına göre başvurunuzu banka müdürlüklerine belirte bilirsiniz. Tüm bu işlemler tamamlandığın da kredinizin onaylanması için banka şu etkenlere bakar.
- İpotek gösterilen malın ekspertiz değeri
- Aile gelir beyanınız
- Göstermiş olduğunuz kefil sayısı ve kefillere ait maaş bordroları
Bu şartlar da herhangi bir eksiklik yok ise çok büyük ihtimal ile talep edilen kredi onaylanır.
Başvuru işlemlerini hemen başlatmak isteyenler için size en yakın olan Ziraat Bankası Şubelerine ait adresleri ilgili bağlantıda yer verdiğimi belirtmek isterim. İpotekli kredi için ise gerekli duyulan diğer evraklar ise hemen aşağıda yer almaktadır.
Ziraat Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi İçin İstenen Belgeler
Kredi başvurusunu İnternet üzerinden yapmayacağınız için Ziraat bankası sizden ipotekli kredi için bazı belgeleri talep edecektir. Doğrusu iş ipotekli kredi olunca da bu belgeler biraz daha fazla olmaktadır. Ziraat bankası rehinli kredi için istenilen belgeler ipotek edilecek olan mülk yada araca göre değişmektedir. Bu neden ile bankanın rehinli kredisini kullanacak olanlar için hem ev hem de araç ipoteği karşılığında istenilen gerekli evrakların neler olduğunu listemizde belirttim.
- Kredi için başvuru dilekçesi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (sürücü belgesi, pasaportta olabilir)
- Gerçek kişi olduğuna dair ikamet belgesi
- Düzenli gelir belgesi (maaş bordrosu)
- Serbest çalışanlar için meslek koluna ait çalışır belgesi
- İpotek edilecek gayrimenkule ait tapu, yada alım satıma ait sözleşme fotokopileri
- Teminatın yetersiz olduğu yerde kefil istenirse kefile ait nüfus kağıdı. gelir belgesi, ikamet belgesi gereklidir.
- Ortak iş yapılan işletme veya şirket için kredi çekilecek ise ortağa ait sözleşme ve eklerinin fotokopisi gerekmektedir.
Ziraat Bankası TC İle Kredi Sorgulama ile de ipotekli kredi başvurunuzun neticesini kolaylık ile öğrene bileceğinizi sizlere hatırlatmak isterim.
Ziraat Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları 2023
Ziraat bankası ipotekli olarak ihtiyaç kredisi kullanacak olan müşterilerine bireysel kredi faiz oranları ile yardımcı olmaktadır. Herkesin bildiği gibi Ziraat bankasının kredi faiz oranları nerede ise bütün bankalara göre çok daha düşüktür. Bankanın mevcut faiz oranları ile bir kaç kredi limiti için hesaplama sizler için yaptık. Hesaplama tablosunda görmüş olduğunuz bütün veriler içinde bulunduğunuz aya aittir. Hesaplama yapılan ay içinde ufak tefek faiz değişikleri olabileceğini de lütfen unutmayınız. Buna göre Ziraat tarafından uygulana ipotekli kredi faiz ve geri ödemeleri şöyledir.
- Ziraat bankasının ŞUBAT ayı için ipotekli olarak kredi kullanacaklara uygulamış olduğu kredi faiz oranı bütün vadeler için aylık %1.79 olmaktadır.
Çoğunluk ile ipotekli ihtiyaç kredisi kullanan müşterilerin 100.000 TL yada üzerindeki rakamları ihtiyaç olduklarını göz önünde bulundurarak aşağıdaki geri ödeme tablosunu oluşturmayı çok daha mantıklı buldum.
130.000 TL Geri Ödeme Planı | ||
Vade | Taksit | Maliyet |
12 | 12.404,75 TL | 148.857,06 TL |
14 | 10.850,42 TL | 151.905,96 TL |
16 | 9.687,13 TL | 154.994,04 TL |
18 | 8.784,52 TL | 158.121,31 TL |
20 | 8.064,38 TL | 161.287,55 TL |
22 | 7.476,94 TL | 164.492,54 TL |
24 | 6.989,02 TL | 167.736,37 TL |
Lütfen değişik miktarlardaki Ziraat bankası ipotekli ihtiyaç kredisi hesaplama yaptırmak için bize yorum atınız. Maaşınız ile birlikte bırakacağınız kredi tutarını sizler için hesaplama yapalım. Bunun yanı sıra 3 Tuşla Ziraat Bankası Müşteri Hizmetlerine Direk Bağlanma da bahsetmiş olduğum yöntem ile ipotekli kredi hakkında farklı sorularınızı da hemen öğrenebilirsiniz.
İpotekli ihtiyaç kredisi vadesi ne kadar en fazla
Ne kadar verebilirsiniz evi ipotek ettirsem kredi
Araç ipotekli kiredi çekebilir miyim