Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur? (Çok Önemli)

Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur? (Çok Önemli)

Kredi kullanan birçok vatandaşımızın zaman zaman ödeme sıkıntısı olmaktadır. Bu sıkıntılara çözüm bulmak isteyen  BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu) geçtiğimiz yıllarda bir karar aldı. Yönetmeliğe göre  borcunu ödeyemeyen, mazereti olan kimseler için bu ödemeler 72 aya varan vadeler ile yapılandırılabiliyor. Kredi çekmekten ziyade ödeme zorluğu yaşayan tüm vatandaşlarımız için Yapılandırma nasıl yapılır? Yapılandırılan borç ödenmezse ne olur? İnceledik. Sizlere detaylı bir konu hazırladık. İhtiyacı olan tüm kredi mağdurları aradıkları cevapları tüm yönüyle rahatlıkla bulacaklardır.

Kredi Borcu Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Bankalardan borç alan çoğu kimse ödemeleri zaman aman aksatmaktadır. Tabi ki hiç kimse  ödemelerini geciktirmek istemez ancak böyle bir durumda kaldığınız da borç yapılandırma imdadınıza yetişir. Yapılandırma mevcut olan kredi borçlarınızı, kredi kartı taksitlerinizi, ek mevduat hesabınızda ki eksi bakiyeleri hesaplayarak toplam bir miktar belirlemelisiniz. Bu miktarı , kredi olarak uygun faizle çekebileceğiniz başka bir banka araştırmalısınız. Araştırmalar sonucu vade ve faizi konusunda aklınıza yatan bankadan borç kapatma kredisi yada ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Böylece borcunuz tek bir bankaya olur hem de zaman kazanmış olursunuz. Aynı zamanda kredi notunuz düşmez. Aksine yükselir. Fakat sicilinize göre  kredi notunuz düşük ise, başka bir banka bu olanağı size sağlamıyorsa, kendi bankanızın müşteri hizmetleriyle görüşerek birkaç parça borcunuzun olduğunu her yere  aynı anda ödeme yapmakta zorlandığınızı belirtmelisiniz. Kredinizi tek çatı altında toplamak istediğinizi net bir şekilde anlatın. Geçerli mazeretler sunarak bu imkandan faydalanabilirsiniz. Aksi taktirde ödenmeyen borçlar başınızı ağrıtabilir.

Yapılandırılmış Kredi Kartı Borcu Ödenmezse Ne Olur?

 

blankYapılandırma işlemi birçok vatandaşımız için kolaylık olsa da bazen de borcuna sadık olmayan kimseler için kötü sonuçlar doğurmaktadır. Yapılandırma kredi kartı borcu ödenmezse neler olur bir bakalım. Yapılandırma işlemine başlamak için bir sözleşme imzalamanız lazım. Bu sözleşmenin aksine ödemeler gerçekleşmezse zaten zorlandığınız kredi için 90 günü aşmanız halinde  yasal sürece geçilir. Yani haciz ve icra işlemi başlatılır. Bu 90 günlük süreçte sürekli bankanızla irtibat halinde olmanız ve avukatlarla olan bu önemli diyoloğunuzu koparmamanız gerekir. Kişi her durumda bu borcu ödeme zorunluluğu taşımaktadır. Ancak aksayan ödemeler mazeret bildirilerek bir süre durdurulabilir. Siz siz olun ödeyemeyeceğiniz borcun yükünü sırtlanmayın. En azından 90 gün boyunca borcun birikmesine müsaade etmeyin. Borcu borçla kapatmak pek doğru değil ancak söz konusu siciliniz ise kesinlikle borcunuz için uygun seçenekleri değerlendirin. Ayrıca herhangi bir borçtan ötürü şayet üzerinizde bir mal yok ise haciz gelecek diye de korkmayın.

Yapılandırma Kaç Kere Yapılabilir?

Yapılandırma zamanında borcunu ödeyemeyecek  kimseler için bulunmaz bir fırsattır. Fakat doğru kullanabilenler için bir şanstır. Aynı aksaklıkları yapanlar için doğru bir uygulama olduğu söylenemez. Peki zaman kazandıran bu işlem kaç kez yapılabilir. Buna değinelim. Kredi borcu ödeme planınız burada karşınıza çıkacaktır. Örneğin; kredi kartı borcu  3 dönem ödenmediğinde  kredi,  kredi kartı borcu yapılandırma imkanınız vardır. Ancak ödememeye devam ederseniz ne yazık ki işlem avukatlara devredilecektir. Kredi notunuza göre borcunuzu düzenli ödüyorsanız sürekli yapılandırma yapma şansına sahipsiniz. Ancak ödemeleriniz aksamış bir durumda ise iki kez yapılandırma imkanınız vardır. Tabi ki bu karar bankaların sizinle alakalı görüşüne ve sizin mazeretinize  bağlıdır. Kendinizi doğru ifade etmeniz burada da işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Yapılandırılmış Kredi, Kredi Kartı Borcu 1 Ay Gecikmesi Ne Olur?

Kredi kartları hayatı kolaylaştırdığı gibi şayet doğru bir şekilde kullanılmazsa bir o kadarda zorlaştırdığını artık hepimiz öğrendik sanırım. Bitmeyen ihtiyaçlara nakit çözüm bulamadığımız zaman sıklık ile başvurduğumuz kredi kartlarını isterseniz bankalar aracılığı ile kolaylık ile yapılandırma yapabilirsiniz. Bunun haricinde yine 5 Kredi Kartı Limit Arttırma Sorgulama Düşürme gibi bir çok işlemi de istediğiniz an İnternet bankacılığı üzerinden sağlaya bilirsiniz. Sadece bu yapılandırma işlemleri için kredi kartınıza ait bankaya şahsen gitmeniz gerekir. Yapılandırma yapmanıza rağmen şayet kredi yada kredi kartı borcunuzu geciktirirseniz peki ne olur biliyor musunuz? Bu eğer ki 1 ay ise asgarisini ödeyerek durumu idare edebilirsiniz. Ama, 2 yada 3 ay gibi gecikmeler olur ise ilk olarak banka sizi arayacaktır. Aradığında direk olarak içinde bulunduğunuz durumu sizlere sözlü olarak beyan edecektir. Eğer ki sözlü olarak taahhüt ettiğiniz gün ödemelerinizi yenide düzene sokmazsanız kullanmış olduğunuz kredi kartı bloke edilip doğrudan icra mahkemesine verilirsiniz. İcra mahkemesinde eğer ki üzerinize herhangi bir mal yada mülk yoksa hiç korkmayın sizi bundan dolayı hapse atmazlar. Ama varsa direk icra konulur şimdiden diyeyim.

72 Ay Yapılandırma İmkanı Sunan Bankalar

Kredi yapılandırma, günümüzde müşterilere finansman sağlamak kadar önemli bir uygulamadır. Bankalar sezon başlarında büyük indirimlere giderek müşterileri kendine çekmekte sonrasında ödenemeyen borçları yapılandırmaktadır. Bu işlem ile en çok 72 ay yapılandırma yapılabildiğinden sınırlı sayıda banka uygulamayı sağlamaktadır. Bu bankaları sıralayacak olursak ;

  • Vakıf bank
  • Garanti bankası
  • Ziraat bankası
  • Halk bankası
  • İş bankası ve Finans bank ‘dır.

Garanti Bankası 72 Ay Kredi Yapılandırma

Türkiye de her alanda en çok kampanyalı kredi seçeneği Garanti bankasında bulunmaktadır. Ve şunu da söylemeliyiz ki en çok yapılandırma bu  bankamız da yapılmaktadır. Konut, taşıt, kredileri başta olmak üzere yüklü miktarlı ihtiyaç kredilerini bir sözleşme ile yapılandıra bilirsiniz. İşlemler için en yakın Garanti bankası şubesine bizzat giderek görüşmelisiniz. Başvuru işlemleri için başlangıçta nüfus cüzdanınız ve yetkililerle  bizzat kendi görüşmeniz yeterli olacaktır.

Konu Videomuz

LÜTFEN BİZİ DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 0 Ortalamamız: 0]
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın