Tarım Kredi Kooperatifi Çiftçi Borç Yapılandırma ( Fırsat )

Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden çekilen kredi borçları her sene olduğu gibi 2019 ile 2020 yıllarında da yapılandırma yapılabilmektedir. Ziraat bankası tarafından sağlanan kredi borçlarını ödemekte zorluk çeken çiftlerimize ayıra faiz desteği yine devlet katkısı ile düşürülmektedir. Resmi Gazete yayımlanan tebligat ile çiftçi borçları 5 yıl vadeler ile yeniden yapılandırma yapılabilecek. Senelik %10 yani aylık %0.83 faizler ile nasıl yapılandırma yapabileceğinizi, başvuruların hangi tarihlerde yer aldığını burada bulabilirsiniz.
İçerik Başlıkları
- Çiftçi Borç Yapılandırma Resmi Gazete ‘de Yayımlandı
- Çiftçi Borç Yapılandırma Hesaplaması Nasıl Yapılmaktadır ?
- Tarım Kredi Kooperatifi Borç Sorgulama Nasıl Yapılır ?
- Ziraat Bankası Çiftçi Borç Yapılandırma İşlemi Nasıl Yapılır ?
- Ziraat Çiftçi Kredi Yapılandırmaya Kimler Başvura Bilir ?
- Ziraat Çiftçi Borç Yapılandırma'da Hangi Belgeler İstenilir ?
Çiftçi Borç Yapılandırma Resmi Gazete ‘de Yayımlandı
Doğal afette nedenler ile borçlarını ödemekte zorluk çeken çiftçilerimiz. Yada borçlarını ödemeyerek yasal takibe düşen çiftçilerimizin borçları yeniden yapılandırılma yapılabilecek. Çiftçilerimizin tarımsal üretime devam etmeleri şartları ile yapılacak olan yapılandırma Resmi Gazete aşağıda yer aldığı metin ile bildirilmiştir.
Resmi gazete de yer aldığı gibi daha önce takibe düşen tarımsal bütün krediler. Yada yaşanan doğal afet sonrası ödettiremeyeceğiniz tarımsal kredileriniz Ziraat bankası tarafından yeniden yapılandırma yapılacak. Peki, kredi faiz oranları ne kadar olacak ?
- Direk Ziraat bankasından kredi kullanan çiftçilerimize uygulanacak olan kredi faiz oranı %15 olacak bunun %5 devlet tarafından desteklenecek ve çiftçimiz senelik %10 faiz imkanları ile yapılandırma yapabilecek. Aylık ise bu miktar 10/12= %0.83 denk gelmektedir.
- Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden borç yapılandırma yapmak isteyenler çiftçilerimize ise senelik %20.75 olacaktır. Devletin faiz desteği ile size uygulanacak olan faiz oranı %15 olacaktır. Aylık ise bu miktar 15/12= %1.25 tekabül edecektir.
Çiftçi Borç Yapılandırma Hesaplaması Nasıl Yapılmaktadır ?
Resmi gazetede yayımlanan kanun kapsamında borçlarını yapılandırma isteyen çiftçilerimize en fazla 5 yıl geri ödeme planı çıkartıla bilmektedir. Yine resmi gazete ile belirlenen faiz oranları ile borçlarınız yapılandırma yapılmaktadır. Borç yapılandırması yapılır iken Ziraat bankası dahil bütün bankalar mevcut kalan borcunuzu göz önüne alır. Geri ödeme 2 Yıl Ödemesiz 7 Yıl Vadeli Ziraat Bankası İnek Kredisi gibi ne yazık ki olmayacaktır. Aylık eşit taksitler ile yada senelik ödeme takvimi ile sürdürülecektir. Hesaplamada işlemi için ele alınacak faiz oranı sizlerinde yukarıda görmüş olduğunuz gibi en fazla aylık %1.25 oranındadır. Bu faiz oranına göre bazı örnek yapılandırma hesaplamalarını sizler için yaptık.
- 20.000 TL için 5 yıl yani buda 60 aya denk gelmektedir geri ödemeniz aylık 507,87 TL olacaktır.
- 30.000 TL için 60 ay vadeli aylık eşit taksitli geri ödemeniz 761,80 TL
- 40.000 lira için 5 yıl geri ödemeli aylık ödeme tutarınız 1.015,74 TL
- 50.000 lira kullananlar için aylık ödeme miktarı 1.269,67 TL
- 60.000 TL için aylık eşit taksit ödemeli yine 60 ay boyunca ödeyeceğiniz miktar 1.523,61 TL
Olacaktır. Başvuru işlemlerini doğrudan herhangi bir Ziraat bankasına dilekçe ile yapmanız gerekmektedir.
Tarım Kredi Kooperatifi Borç Sorgulama Nasıl Yapılır ?
Devlete ait bütün kurumlar artık e-Devlet üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. e-Devlet uygulamasını PTT ‘den 2 TL vererek şifre alan bütün çiftçilerimiz kullana bilirler. Tarım Kredi Kooperatifi borç sorgulama işlemleri’de yine e-Devlet üzerinden kolaylık ile yapılmaktadır. Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı verilen.
- Kısa Vadeli İşletme Kredileri
- Uzun Vadeli Yatırım Kredileri
- Belge Karşılığı Krediler
- Tüketim Kredileri
borçları hakkında bilgi almak için yine 0-312-216-40-00 numaraları kullana bilmektesiniz. Bunun haricinde en son olarak Ziraat bankası şubelerinden de tarımsal kredi borçlarınızı sorgulama yapabilirsiniz. Size en yakın Ziraat bankası şubelerini buradan öğrene bilirsiniz.
Ziraat Bankası Çiftçi Borç Yapılandırma İşlemi Nasıl Yapılır ?
Çiftçi borç yapılandırma Resmi Gazete ‘de yer alan kanun kapsamı dışında kaldı iseniz hiç üzülmeyin.! Doğrudan Ziraat bankası bireysel krediler ile mevcut borçlarınızı 60 ay vadeler ile yeniden yapılandırma yapa bilirsiniz. Kredinin faiz oranları çok da mevcut indirimli faizler ile farkı olmadığı için fazladan para cebinizden çıkmayacaktır. Ayrıca biraz sonrada yer vereceğimiz Ziraat bankası çiftçi borç yapılandırma faiz oranları için başvuruları İnternet üzerinden ve banka şubelerinden yapabilirsiniz.
- Aralık ayı için bireysel kredi faiz oranları Ziraat’te %1.25 oranındadır.
- Bu oranlar ile 60 ay vadeli olarak 10.000 lira kullanır iseniz aylık taksit ödemeniz 253,93 TL olacaktır. 12 ay vadeli ise ödemeniz 916,80 TL olur. 24 ay için ise ödemeniz 499,24 TL olacaktır. 36 ay ödeme takviminiz ise 361,52 TL olur.
- 20.000 lira kullanacaklar için 36 ay ödemesi 723,05 TL. 48 ay için ödemeniz 587,50 TL olacaktır. 60 ay için ise mevcut faiz oranları ile ödemeniz 507,87 TL olacaktır.
- 30.000 lira için 48 ay ödeme planı aylık 881,25 TL olacaktır.
- 40.000 TL için ise aylık taksit ödeme miktarınız 60 ay için 1.015,74 TL olacaktır.
Sizinde yukarıda görmüş olduğunuz gibi kanun kapsamı ile normal çiftçi kredisi yapılandırma faiz oranları arasında çok fazla bir fark yok. Başvuruları hemen İnternet üzerinden BURADAN yapabilirsiniz.
Orköyden hayvancılık kredisi borcu olanlar da borç ertelemesinden yararlana biliyormu. Bu konu hakkında bilgi vere bilirkişinin.teşekürler
Ziraat Bankasında 2017 Şubat ödemeli 19000 TL çiftçi kredi kredi borcum vardı
Şubedekilere yukarıdaki yasadan bahsettim, biz anlamayız, haberimiz yok faiz % 15 dediler ve bana 1 senede 4 taksitte ödenecek 26500 TL ödeme çıkardılar
19 bini 26500 yaptılar, kime şikayet edeceğiz, kime derdimizi anlatacağız???
Haziran sonuna kadar banka gelmedi daha dedi zaten süre Haziran’da bitti mağdur olduk vesselam yapılandırma kandırmaca dan ibaret
ben traktör kerdisi kullandım erteleme için bizzat başvuru gerekiyormuş.daha kolaylık olması açısından faksla dilekçe kabul edilse daha iyi olur.kişiye kolaylık sağlanmış olur.
Benisletmeciyim klredi
Borcunu odeyemedim borc batağında clrplnlyorum nereye gitsem caresiz ne yapmalıyım zarar ettim
Cevap bekliyorum
Takibe düşmüş tarım ve konut kredisi borcum var daha önceki yapılandırmada taahüdde bulunduk evim arabam ve taraktörüm satışta 75 yaşındaki annem babam ve bana hapis kararı çıktı ne yapacağımızı şaşırdık olmazsa traktörümü ziraat bankasının önünde yakacağım zaten hapse gidiyoruz.kuraklık nedeniyle taksitlerimi ödeyemedim.bende yararlanırmıyım bilmiyorum.
Taahüdünüz icra iflas kanunu 342 maddeye uygun olarak alınmışsa yapacak bişey yok. Ama genelde bu taahüdü alırken kuruşların bile doğru hesaplanması gerektiğinden, eğer kuruş hatası bile varsa taahüdü ihlal cezasını kaldiırabilirsiniz
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz Yaşar bey..
Arkadaslaslar bu tarimsal destek kredileri ertelemeye girmiyomu net bi bilgisi olan varmi
31 ARALIK 2018 (31.12.2018) Tarihine kadar İl yada İlçe tarım müdürlüklerinden alacağınız kağıt(belge) ile ziraat bankasına borç erteleme yada yapılandırma başvurusu yapabiirsiniz.
Ben Baglum tarım kredi koperatifine üyeyim bazı sıkıntılardan dolayı yani düğün yaptım borçlandı bana mirasını tarlam var idi satmak istedik dolandırıcı emlakçılar tarafından dolandirildim düğün için çektiğim kredilerin sıkışınca ankara bağlum tarım kooperatifine borcumu peyden peyi odesemde yetisemedim geri kalanina sürekli üzerine faiz işleyerek tekrar yükseldi icralik oldum şimdi ise kefiller beni sikisririyorlar ağır konuşmalarımız başladı bu avukatlar veya devletimiz borç için iki KÖYLÜ birbirini kirdiracak duruma düştük sonunda borç için komşum koylumle cinayet işlemekten sakiniyoruz devletimizin devlet büyüklerimizin bu borçlarımızı bu büyüklük yapıp yapulandirmasini veya bir yol göstermelerini devlet büyüklerinden arz ve rica ediyorum ÇIFTCI BİTIK DURUMDA LÜTFEN
Sefer rahat ol yalnız değilsin Türkiyenin her bölgesi aynı bu ekonomiyi çiftçi bozmadı, yönetenler utansın büyük firmalar iflas ta zaman herşeyin ilacı düzelir.