Spor Salonu Açmak İçin Devlet Desteği (FİTNESS AÇACAKLAR)

Sağlıklı yaşam merkezleri günümüzde özellik ile obezite hastalığın çoğalması ile gözde meslek dalları arasında yer almaktadır. Fitness diğer adı ile spor kondisyon merkezleri hem bay hem de bayanların bu konuda en çok ettiği mekanlardır. Gençlerin iyi bir vücuda sahip olmaları için orta yaşlı kesiminde sağlıklı bir hayat sürmeleri için tercih ettikleri bu işletmeler artık devlet tarafından da desteklenmektedir. Hibe alarak sizlerde ister kendi antrenörlük belgeniz ile ister ise kiralayacağınız belge ile 10.000 gibi bir sermaye ile işletme sahibi olabilirsiniz.
Neler Var?
Spor Tesisi Devlet Teşvikleri Nelerdir ? NACE Kodları
Spora dahil bir çok alandaki işletmeler KOSGEB tarafından destek almaktadır. Halı sahalar, karate salonları, spor ve aerobik salonları dahil olmak üzere bütün yeni kurulacak olan işletmelere KOSGEB 60.000 liraya kadar hibe vermektedir. Aynı şekilde vücut geliştirme yani fitness salonu kuracaklar da bu destekten istifade edebilmektedirler. KOSGEB form tutma diyede bilinen bu sektöre vermiş olduğu desteğini oluşturduğu NACE kodları içerisinde şu şekilde bizler ile paylaşmaktadır.
Evet, – R – sektörü içerisinde yer alan ” Vücut Geliştirme Salonları ” 6 NACE kodu olan; ” 93.13.01 Form tutma ve vücut geliştirme salonlarının faaliyetleri ” olarak karşımıza çıkmaktadır. Buda açık ve net olarak şu anlama geliyor ki KOSGEB her türlü vücut geliştirme spor salonlarını destekliyor.! Diğer spor tesisleri için NACE kodlarını KOSGEB desteklenen sektörler içerisinden sizler de bulabilirsiniz. Ayrıca bu konu altında sormak istediğiniz spor faaliyetlerine ait NACE kodlarını sizin için biz bularak paylaşabiliriz.
KOSGEB Spor Salonu Destek Miktarları Ne Kadardır ?
KOSGEB sektöre vermiş olduğu desteğini 65.000 TL den başlatıp, 370.000 kadar çıkarmaktadır. Spor kategorisi ”İMALAT” sektöründe yer almadığı için en fazla 65.000 TL kadar hibe alabilmektedir.” Geleneksel Girişimcilik Destek Programı ” ile destek vermiş olduğu sektöre ait hibe programı ise aşağıda yer alan tabloda olduğu gibidir.
Tablomuzda bazı hibe miktarlarını görüyorsunuz. Burada siz spor salonunuzu ” Gerçek Kişi ” olarak kuracağınız için size KOSGEB ilk açılış dönemi için 5.000 TL hibe verecektir. Bunun haricinde bir de 1. ve 2. performans dönemlerini görüyorsunuz. Bu şu anlama gelmektedir.
- 1 ile 12 ay içerisindeki işletme döneminizde şayet 1080 prim gün sayısına tekabül edecek şekilde bir çalışana sahip olur iseniz 12 ay sonunda 20.00 TL hibe alırsınız.
Ayrıca 1 yıl sonunda 30 yaşından küçük bir girişimci iseniz yada engelli, kadın, gazi veya şehit yakını iseniz yine 5.000 TL daha hibe alırsınız. İşletmenizin ilk yılında uyguladığınız bu performansı 2. yılında da sergiler iseniz yine 25.000 TL daha hibe alırsınız ve toplamda 55.000 TL hibe açacağınız vücut geliştirme salonunuz için alırsınız. Bunu elde edebilmek için ise;
- KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almanız
- KOSGEB veri tabanına kaydınızı oluşturarak ön başvurunuzu sağlamanız
- Kendi bağlı olduğunuz kurumunuza ilgili belgeler ile müracaat etmeniz
- Size verilen tarihte KOSGEB iş planı projenizi sunmanız yeterli olacaktır.
KOSGEB Spor Salonu İş Planı Örneği
KOSGEB Spor salonu destek tablosundan yararlana bilmeniz için iyi bir iş planı projesine sahip olmanız şarttır. Bizim sizlere tavsiyemiz, kesinlik ile boş KOSGEB iş planı projesi çıktısı alarak bunu kendiniz tarafından doldurulmasıdır. Bunun en büyük sebebi ise size verilen sunum tarihi geldiği zaman iş planınıza daha hakim olarak çok daha etkili bir şekilde sunmanız olacaktır. Ama, yok ben hazır bir tane KOSGEB spor salonu iş planı projesi istiyorum diyorsanız o zaman sizlere 50 Tane KOSGEB İş Planı Örneği içerisinde yer alan projeler ile yardımcı olabiliriz. Bu örnek projelerden istediğinizi bilgisayarınıza indirerek size uygun bir şekilde yeniden tanzim edebilirsiniz. Şayet maddi durumunuz iyi ise o zaman sizlere tavsiye edeceğim yol kesinlik ile sektör için iş planı hazırlayan danışmanlık firmaları ile irtibata geçmeniz olacaktır. 500 TL ile 1.000 TL arasında size en uygun olan KOSGEB spor salonu için iş planı projesi profesyonelce hazırlanacaktır. Hazır olarak kargo yada İnternet elektronik posta ile gönderilen iş planınıza bir kaç çalışarak iyi bir sunum yapabilirsiniz.
Spor Salonu Açmak İçin Gerekli İşlemler Nelerdir?
Spor salonu açmak için bazı işlemleri sırası ile yerinize getirmeniz gerekir. Yasalara uyumlu olarak bir işletme kurmak için bu işlemleri mutlak suret ile sağlamanız sizin menfaatinize olacaktır. Şayet,
- İşletme kuracağınız mekanı tuttu iseniz
- Spor salonu için gerekli olan malzemeleri temin ettiyseniz
- Spor salonu açmak için antrenörlük belgesine sahip iseniz
- Muhasebe kayıtlarınız için bir muhasebeci ile anlaşma sağladı iseniz
o zaman belediyeden işletme belgesi alabilmek için şu belgeleri tanzim etmelisiniz.
Vergi Dairesine Vermeniz Gereken Belgeler:
- İş yeri açma bildirim formu ( muhasebecinin size verecektir )
- Noter tarafından onaylı imza sirküleri
- Alıdır onaylı nüfus cüzdan belgesinin fotokopisi
- İkametgah il muhaberesi
- Kira kontratı, işletme tapu belgesi
istenilmektedir. Belediye için ise ” Umuma Açık Müesseseler Sınıfında ” olduğu için;
- 2 adet vergi levhası fotokopisi
- İşletme tapu ve kira kontratı
- Bina imar durumunu gösteren belge
- Nüfus cüzdan fotokopisi
- Yangın söndürme tüpü dolum tarihini gösteren belge
- Bağlı olduğunuz esnaf odasına kayıt belgesi
- İtfaiye den alınacak olumlu belgesi
- Vukuatlı nüfus cüzdanı
- İlçe emniyet müdürlüğünden alınacak olan tahrikat raporu
- Cami ve okul mesafesi krokisi
- Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri, faaliyet belgesi istenilmektedir.
Antrenörlük Belgesi Kiralayanlar, Kiralık Belgeler
Vücut geliştirme salonu açmak isteyenlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir antrenörlük belgesine ihtiyaçları vardır. En az 2 yada 3 kademli belge almanız şarttır. Bunu yasal olarak spor salonu kuracakların kendilerinin alması gerekmektedir. Ancak günümüz de bir çok spor salonu kiralık olarak alınan antrenörlük belgesi üzerinden açılmaktadır. Bir antrenörlük belgesi ile en fazla 3 tane vücut geliştirme salonu açıldığı için bir çok belge sahibi ise kendi isimleri altında anlaştığı girişimcilere işletme kurmaktadır. Antrenörlük belgesi en az 1 sene ile kiralamaktadır. Her ne kadarda biz tasnif etmesek de şayet belgesini kiralamak isteyenler mesajlarınız bizler ile ücretsiz olarak paylaşa bilirler.
Bazı ilanlar;
- Spor salonu açmak için antrenör belgesine ihtiyacı olanlar 3. Kademe Vücut geliştirme antrenörlük belgesi kiralanır. 05387964789
- Spor salonu açmak için antrenör belgesine ihtiyacı olanlar 2.Kademe Vücut geliştirme antrenörlük belgesi kiralanır sercan000001@hotmail
pilates egitmeniyim ,ve bir salon acmak istiyorum. kosgeb ten destek almak için öncelikle salonu tutup, aletleri aldıktan sonra mı size basvurmalıyım ? yada faturalarını gönderip ona göre mi degerlendiriyorsunuz?ödemeleri neye göre yapıyorsunuz? kısaca nasıl bir yol izlemem gerek ? eger salonu kiralayıp,aletleri alcak nakit yok ise nasıl olacak? simdeden tesekkürler :))))
İşletmenizi önceden kurmanız gerekiyor, tabi giriişimcilik belgesi alarak. Ama, şöyle bir durum var ki! bunu üzülerek sizler ile paylaşmak istiyorum. 93.13.01 – Form tutma ve vücut geliştirme salonlarının faaliyetleri ile daha önce destek verilen sektör bu sene için şuan halen destek kapsamına girmedi.
İyi akşamlar, Halısaha, tenis kortu, at çiftliği, fitnes, kafeteryası olan bir işletme için devlet desteği ciddi anlamda alabilir miyiz? Bilgi verirseniz sevinirim.
Çok üzgünüm ama alamazsınız.
Merhaba. Fizyoterapistim ve fizik tedavi rehabilitasyon merkezi açmak istiyorum. Bunu için nasıl bir maddi destek alabilirim ?
Üzgünüm Özge hanım ama destek ne yazık ki alamazsınız.
Merhaba, plates ve yoga stüdyosu açmak istiyorum. Destekten faydalanabiliyor muyum?
Üzgünüm ama şuan için destek verilmiyor. (Forum tutma, spor ve eğlence sektörü bu yıl içinde destek dışı olarak görüyorum)
Ben yakın savunma eğitmeniyim dövüş sporları üzerine bi salon açmak istiyorum hibe alabilirmiyim
Spor salonlarının açılması kabul edilmiş sanırım
Şimdi yeniden kontrol ettim ama hala resmi İnternet sitesinde gözükmüyor 🙁
Artık, gözüküyor, Yusuf bey…
Dövüş sporları egitmeniyim dövüş sporu uzerine salona açmak istiyorum destek alabiliyor muyum ve nasil bir yol izlemem gerekiyor gerekli olan evraklar nelerdir
Evet, artık destek alabiliyorsunuz, kadın girişimci olduğunuz için hiç bir SGK kayıtlı biri çalıştırmasanız bile 10 bin TL hibe kolaylıkla alabilirsiniz.
2. Kademe belge kiralanır
Eposta beko-1903@hotmail.com
25.09.2021 Tarihinde vücut geliştirme salonlarını yeniden yukarıda bahsetmiş olduğum şekilde KOSGEB Desteklenen Sektörler içine dahil edilmiştir. Uygulanan destek programı GELENEKSEL GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI olmaktadır.
25,09,2021 ?? 25,04 olacak sanırım…
93.13.01 Form Tutma ve Vücut Geliştirme Salonları
Merhaba daha önce açılmış olan bir spor salonuna devlet desteği var mıdır?
Kapalı spor salonu yapmak istiyorum basketbol ve çok amaçlı KOSGEB girişimcilik kredisi çıkarmı
93.11.01 Spor tesislerinin işletilmesi (futbol, hokey, paten, golf vb. sahaları, yarış pistleri, stadyumlar, yüzme havuzları, tenis kortları, bovling alanları, boks arenaları, vb. tesisler) dahildir. KOSGEB den hibe bu NACE kodu ile alabilirsiniz. Hala aktif olarak gözükmektedir. Kredi için ise Halkbank girişimcilik kredilerine başvuruda buluna bilirsiniz.