Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

Kredimi Başka Şubeden Kapatabilir miyim?

Kredimi Başka Şubeden Kapatabilir miyim?

Uzun zamandır sizlere nasıl kredi çekilir hep bahsettik. Bugünde artık bankasını değiştirip, borcunu başka bir şubeden kapatmak isteyen vatandaşlarımız için yazdık. Öyle ki 2021 şartlarında kredi kullanmadan ev, araba, işletme almak pek mümkün değil. Fakat sistemli çalışan, borcunu düzenli ödeyen birçok müşterimiz, borcunu kısa sürede kapatabiliyor. Ya da başka bir bankaya başvurarak kredisini kapatmak istediğini, bu miktar için de sizden kredi talebinde bulunduğunu belirtiyor. Böyle bir konumda müşterilerine kolaylık sağlayan bankalar da, erken kredi kapatma işlemi nasıl olur? Ele aldık. Sizler de borcumu kapatmak istiyorum diyorsanız. Bugün kaleme aldığımız makalemizde konuyla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Konu Videomuz

Neler Var?

Kredimi Nasıl Erken Kapatırım?

Nakit ihtiyacınızı gidermek için başvurduğunuz birçok kredinin amacı vaktinden önce borcunu bitirmektir. Vadesi dolmadan borcunun kapanması her müşterinin hayalidir aynı zamanda. Borcunu erkenden bitirmek isteyen vatandaş ya birikim sağlayarak ya da kredi birleştirme adı altında yapılan işleme başvuruyor. Nedir kredi birleştirme işlemi? Çekmiş olduğunuz bir kredinin borcunu her ay ödediniz. 30 binlik bir borcun 20 bini ödendi ve 10 bini kaldı. Tamda bu zamanda 10 bin liraya daha ihtiyacınız oldu. Siz ne yapabilirim? diye düşünürken; Bankaların bir kısmı BDDK tarafından verilen karar ile borç birleştirme işlemini sundu. Buna göre müşteri kredi notuna güvenilerek, kalan 10 bin borcu banka tarafından kapatılır. Ve yeni çekeceği 10 bin lik kredi de müşteriye verilir. Yani kişinin hem borcu kapanmış olur. Hem de yeni bir kredi çekmesine olanak tanınmıştır. Aynı zamanda size tanınan bu imkan kredinin faizini azaltmanızı sağlıyor. Daha az borç ödemiş oluyorsunuz.

Kredimi Başka Şubeden Kapatabilir miyim?

Bankaların daha çok müşteri kazanmak maksadıyla , yılın belirli dönemleri de kampanya yaparlar. Bu kampanyaların bazısı uygun faizli, uzun vadelidir. Sizlerde çekmiş olduğunuz bir kredi için yeni fırsatları kaçırdığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Amacı müşteri sayısını artırmak olan bankalar eminiz ki sicili düzgün müşteriyi kaçırmaz. Gelelim başlığımızın cevabına, evet bir başka bankadan kredi transferi adı altında borcunuzu bir başka bankaya geçirebilir. Geçtiğiniz yeni bankadan ödemelerinize devam edebilirsiniz. Bilmeyen vatandaşlarımız için kredi transferi hakkında biraz bilgi verelim istedik. Bir alt konuda tüm detaylarıyla açıkladık.

Borç Transferi Nasıl Yapılır?

Bankadan almış olduğunuz krediyi başka bir bankaya taşıyarak ödemeleri biraz farklı bir faiz ve vade ile ödeme işlemine denir. Kredi başlangıcında yapmış olduğunuz sözleşmeye göre ana para dışında  ödenecek faizin ve vadenin yüzde 1 ve 5 arası değişen bir cezası bulunmaktadır. Bu cezayı ödemeyi kabul etmeniz halinde  ana borçtan fazla bir miktar ödemeniz gerekmektedir. İşin kar- zarar boyutuna bakacak olursak. Geçiş yapmak istediğiniz bankanın şartları bu durumda çok önemlidir. Yani 25 bin kredi çektiniz. Faiziyle birlikte  bu parayı bankaya 30 bin ödeyeceksiniz. Ancak başka bankanın şartları o kadar iyi ki ödeyecek olduğunuz 25 binin ödenmemiş kısmını devir alır. Ve kendi hesabına sizi geçirir. Uygun faiz oranı olan bu bankaya 25 bin ödememiş olursunuz. Bu bankanın şartına göre 21 bin olarak ödersiniz. Böylece 4 bin kar etmiş olursunuz.

Borç Transferi Yapan Bankalar

Bankalara borcu olup bankasından memnun olmayan vatandaşlarımız için bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu hem bankalara hem de vatandaşların işine yarayacak bir düzenleme yaptı. Bu uygulamaya tabi olan bankalar arasında müşteri istediği bankaya geçebilecek. Borcunu da bu bankadan ödemeye devam edecek. Bankasının koşullarını beğenmeyen, bir diğer bankanın şartları cazip gelen müşteriler artık gerekli masrafları ödeyip kalan borcuna buradan devam edebilecek. Peki ülkemizde bu uygulamayı yapan bankalar hangileridir?

  • QNB Finansbank
  • Odeabank
  • Denizbank
  • Şekerbank
  • Garanti bankası
  • Ziraat bankası
  • Vakıfbank
  • Akbank dır.

Denizbank Borç Transferi

Denizbank ülkemizde en çok tercih edilen özel sermayeli bankadır. Sunduğu fırsat imkanlarıyla müşterileri tarafından çokça tercih edilir. Peki Denizbank kredisini bankasına taşımak isteyen vatandaşlara ne imkanlar sunmaktadır. En önemli detay kredilerde faizdir. Faiz oranı %1.35 olan Deniz bank üstelik ihtiyaç kredilerinde 48 aya kadar vade olanağı da sağlar.

Ziraat Bankası Borç Transferi Kredisi

Devlet destekli bankamız olan Ziraat bankası her anlamda vatandaşın ihtiyacına destek sağlamaktadır. Konut kredilerine dahi bu olanağı veren banka üstelik %1.20 civarında faiz oranı ile hizmet vermektedir. Borç transferiniz için en yakın Ziraat bankası şubelerine başvuru da bulunabilirsiniz.

QNB Borç Transferi Kredisi

QNB Borç Transferi Kredisi

QNB Borç Transferi Kredisi

Kredi kartında ve kredi kullanımında oldukça önde olan QNB Finansbank. Borcunu kendi bankasına taşımak isteyen müşterilerine birçok avantaj vererek yardımcı olmaktadır. Başka bankalarda yüksek faizlere alınan kredileri uygun faiz seçenekleriyle kendi bankalarına geçirebilirler. Gerekli ana koşullara bakacak olursak; Sicili düzgün, kredi notu yüksek ve kırmızı kalem yememiş kimselere bu olanağı tanırlar. Yüzde 1.30 dan başlayan faiz imkanlarıyla başta ihtiyaç kredisi olmak üzere birçok krediye bu kolaylığı vermektedir. Sizde çektiğiniz bankanın şartlarından pişmanlık duyuyorsanız bugün kaleme almış olduğumuz makalemiz sayesinde daha iyi bir bankaya geçiş yapabilirsiniz. Bol kazançlı günler dileriz.

LÜTFEN BİZİ DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 0 Ortalamamız: 0]
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın