Türkiye'nin nüfus bakımından en yoğun olan ilimizde KOSGEB bir çok müdürlükleri ile hizmet sağlamaktadır. KOBİ ve yeni iş yeri kuracak olan girişimcilere sağlanan hibe programlarına başvuru yapmanız için belirtiğimiz adreslere şahsen müracaat etmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca, Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında yer alan İleri ve Geleneksel Girişimcilik Destekleri için ön başvurularının kabul görmesi için kurslara nasıl dahil olacağınızı yine siz İstanbul ilimizde ikametgah edenler için yer verdiğimizi belirtmek isterim. Tabi siz 2022 yılında yeni dükkan açacak olan Anadolu ve Avrupa yakasındaki girişimcilerimiz için sağladığımız yardımlar bununla da kalmaktadır.

Tüm bunlara ilaveten ilk defa devlet desteği ile iş yeri kurmak isteyenlerin, teşviklerden yararlana bilmesi adına hangi işi kurmaları gerektiğine de rehber olduğumuzu da belirtmek isterim. İMES ile Boğaziçi İlçe Müdürlüklerin telefon numaraları gibi sıklıkla tarafımıza sorulan soruları da gün içinde cevap verdiğimizi de sizlere sağlamış olduğumuz diğer hizmetlerimizde de bulabilirsiniz. Hiç bir danışmalık firmasına başvuru yapamadan ücretsiz olarak sağladığımız hizmetlerden yararlana bilmeniz içinde bir yorum yapacak kadar yakınız!
Neler Var?
KOSGEB İstanbul’da Hangi İşleri Destekliyor?
İstanbul’da kuracağınız iş yeri için devlet desteğinden yararlana bilmeniz için bazı şartlara uygun olarak açılış yapmanız gerekir. Bu şartların en başında ise iki şey gelmektedir. Birincisi açmak istediğiniz dükkanın mutlak suretle kurum tarafından desteklenenler içerisinde yer alması gerekir. KOSGEB Desteklenen Sektörler Nelerdir? bütün listeyi ilgili bağlantımız da bulabilirsiniz. Ama buna rağmen iş fikrinizi desteklenen sektörler içerisinde bulamıyorsanız bize açacağınız işin destek alıp almadığını yorumlarda hiç çekinmeden sorabilirsiniz. Yeni iş yeri kurmak için devlet desteği alabilmenin diğer bir şartı ise ‘Girişimcilik Belgesi’ alınmasından geçmektedir. Bu sertifikayı İstanbul ilimizde almadan da kesinlikle açacağınız hiç bir iş yeri için hibe desteği alamazsınız. Konuyu toparlamamız gerekir ise, İstanbul’da devlet destekli olarak iş yeri kuracakların dikkat etmesi gereken en önemli hususlar.
- İş fikrinin mutlak suretle KOSGEB tarafından desteklenen sektörler içerisinde yer alması
- İstanbul Anadolu yada Avrupa yakası hiç fark edilmeksizin iş yer açılmadan önce de kesinlikle Girişimcilik Belgesinin alınması gerekmektedir.
İş fikrinizin KOSGEB tarafından desteklenen sektörler içerisinde yer alıp alınmadığına nasıl bakılacağını sizler içi ilgili bağlantıda paylaştım. Şimdi ise 2. maddemizde yer alan girişimcilik belgesinin nasıl alacağınıza değinmek istiyorum.
KOSGEB İstanbul Kurs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
Daha önceleri KOSGEB İstanbul kurs başvuru yapılması gerçek anlamda bir çileydi. Bu çilenin en büyük sebebi ise eğitimleri alabilmek için oluşturulan dersliklere olan yoğun ilginin olmasıydı. Durum bu şekilde olunca eğitim başvuruları için ön testler KOSGEB tarafından uygulanmaktaydı. Uygulanan bu ön eleme testlerinde çoğunlukla iş yeri açacakların sermayesi hazır olanlara ayrıcalık sağlanmaktaydı. Ama artık durum çok köklü bir şekilde değişti. Şimdi KOSGEB İstanbul eğitimlerine başvuru yapmanız için herhangi bir sıra beklemenize hiç zulüm kalmamıştır. Hatta sermayenizin dahil hazır olmasına bile bakılmamaktadır. Eğitimler teknoloji ile bir araya getirilerek İnternet üzerinden uzaktan sağlanmaktadır. Düzenlenen bu eğimleri alabilmeniz için de tek ihtiyacınız olansa e-devlet şifresine sahip olmanızdır. PTT den alacağınız bir e-devlet şifresi ile peki uzaktan eğitimle girişimcilik eğitimleri nasıl alınır? Ben bu konuya geçmeden önce sizlere ufak ama ciddi manada önemli bir hususa değinmek istiyorum.
Değineceğim bu önemli husus ise KOSGEB girişimcilik eğitimlerin artık 2 şekilde verilmesidir. Her ne kadarda bu eğitimler uzaktan olarak İnternet üzerinden aynı sayfada da verilse bile bilmeniz gereken önemli husus hangi girişimcilik eğitimini almanız gerektiğidir? Bunun cevabı ise yine iş fikriniz de yatmaktadır. Hangi eğitimi alacağınızı anlamanızın en basit yoluysa şudur.
- İş fikriniz parkende yada toptan ticarete dayılı ise ‘Geleneksel Girişimcilik Eğitimi‘ almanız
- Şayet iş fikriniz üretime dayılı ise de o zaman geleneksel eğitimin yanı sıra ‘İleri Girişimcilik Eğitimi‘ de ilaveten almanız gerekir.
İş fikrinizin hangi alanda yer aldığının dan yinede emin olabilmek için bize bunu sora bileceğinizi hatırlatarak artık kurslara nasıl dahil olabileceğinize geçmek istiyorum.
İstanbul Anadolu, Avrupa Girişimcilik Kursları Tarihleri
İstanbul Anadolu yada Avrupa yakasından KOSGEB kurslarına hiç sıra beklemeden katılım göstermenin tek yolu uzaktan eğitimden geçmektedir. Kurs başlangıç tarihleri ne zaman diye sağa sola sormadan bu eğitimleri alabilmek için elinizde bir e-Devlet şifresinin olması kafidir. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu Nasıl Yapılır? da uzaktan eğitimine dahil bir çok detaya yer vermiştim. Ama yinede siz değerli İstanbul’umda yeni iş yeri kuracaklar için bu eğitimlere nasıl başvuru yapılacağına bir kez daha burada değinmek istiyorum. Detaylı bilgi almak isteyenler ise ilgili bağlantımızı ziyaret de edebilir.
- Eğitimlerin verilmiş olduğu tek adres https://lms.kosgeb.gov.tr/ burasıdır.
- İlk olarak lütfen bağlantıda yer alan adresimize giriş yapalım.
- Sayfaya giriş yaptıktan sonra ise sağ üstte ‘Giriş Yap’ diye bir buton göreceksiniz.
- Bu butona tıkladıktan sonra ise eğer ki daha önce e-Devlet girişiniz yoksa bu seferde karşımıza e-Devlet ile Giriş diye kırmızı bir buton çıkacak.
- Yine ilgili butona tıkladıktan sonra ise sistem bizi doğrudan e-Devlet girişine yönlendirme yapacaktır.
- Yönlendirme sonrası e-Devlet kullanıcı adı ve şifresini girenler ise bu kez doğrudan soluğu eğitimlerin düzenlediği sayfada alacaklar.
- Bu basit ama anlatması teferruatlı girişi sağladıktan sonra artık tek yapmamız gereken sayfamızı biraz aşağıya doğru kaydırmamız olacaktır.
- Böylelikle ‘Önce Çıkan Eğitimler’ kategorisinde sol tarafından ‘Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ sekmesi gözükecektir.
- Bu sekmede yer alan ‘Eğitime Başla’ dememiz ile de karşımıza 10 tane videodan oluşan bir eğitim semineri çıkacaktır.
Şimdi artık tek yapmanız gereken bu videoları sırası ile izlemek ve sonrasında oluşan testleri cevaplamaktadır. Bu arada ara sıra sistemsel sorundan dolayı ‘Read More’ ibaresi çıkarsa aldırış etmeyin. Aynı şekilde o butonun da tıklayarak eğitimlere almaya başlaya bilirsiniz. Eğitimler sonrası belgenizin çıktısını yine e-devlet üzerinden alabileceğini hatırlatarak son olarak size İstanbul ilinde destek sağlayacak birimlerin adreslerini vermeye geçmek istiyorum.
KOSGEB İstanbul İMES, Boğaziçi, İkitelli Haliç Müdürlükleri
KOSGEB İstanbul ilimizde 4 tane müdürlükle yeni iş yeri kuracak olan girişimcilere hizmet sağlamaktadır. Bunlardan bir tanesi İMES diğerleri ise Boğaziçi, İkitelli ve Haliç müdürlükleridir. KOBİ ile yeni girişimcilerin destek başvuru evraklarını mutlak suretle bırakmaları gerektiği bu müdürlerin telefon ve adres bilgileri ise güncel olarak şu şekilde yer alır.
- İkitelli Müdürlük İletişim Bilgileri
- İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, ESKOOP sanayi sitesi, P.K 34306
- Telefon: 0-312-595-25-88
- İMES Müdürlüğü
- İMES Sanayi Sitesi, 308 Sokak, C Blok Numara 46 Yeni Dudullu
- Boğaziçi Müdürlüğü
- Gürsel Mahallesi, Erzincan Sokak, Numara 18 Kat 1 Kağıthane
- Haliç Müdürlüğü
- Yeni Londra Asfaltı, Yılanlı Ayazma Yolu, Yeşil Plaza, Numara: 15 Kat:6 Topkapı/Zeytinburnu
İstanbul da ikamet edenler için daha önce 1 Saatte İstanbul’da Senetle Kredi Veren Yerler adres bilgilerini yer verdikten sonra KOSGEB İstanbul’a dahil bütün bilmeniz gerekenlere yer verdiğimiz için bizler çok mutluyuz 🙂