Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

KOSGEB Desteklenen Sektörler Nelerdir? (Nelere Veriliyor?)

KOSGEB 2022 yılında da desteklediği sektörlere hibe vermeye devam ediyor. NACE koduna göre desteklediği sektörler hangisi diyorsanız, burada bulabilirsiniz. İleri ve geleneksel girişimcilik desteklerinden yararlanabileceğinizi böylelikle sorgulama yaparak öğrenmiş olursunuz. Hangi mesleklere destek verdiğini şayet bulamazsanız da lütfen bizlere sorunuz. Sizlere ücretsiz olarak yardım sağlayacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. 

KOSGEB Desteklenen Sektörler Nelerdir? (Nelere Veriliyor?)

KOSGEB; NACE kodları içinde iş fikriniz İleri Girişimcilik içinde yer oluyorsa dikkat etmeniz gereken çok önemli bir hususun olduğunu hatırlatmak isterim. Bu ise; ileri girişimcilik NACE kodları içinde yer alan teknoloji düzeyinin de ne olduğudur. Buna göre böylece 300.000 TL bir makine/yazılım yada teçhizat alımlarınızdan yerli üretim tercihinde bulunmanız durumunda 270.000 TL kadar ayrıca hibe alabilirsiniz. Lütfen bu yüzden hiç çekinmeden kimler hangi programdan yararlanabilir konusunda emin değilseniz ücretsiz olarak bizlere danışın.

Neler Var?

KOSGEB Hangi İşlere Destek Veriyor Biliyor musunuz?

Özellikle yeni iş yeri açacak olan girişimcilerin en çok merak ettiği konu KOSGEB tarafından hangi işlere destek veriliyor olduğudur. Öyle ya bir işletme kuracaksınız ama KOSGEB o işe destek veriyor mu? bilmiyorsunuz! Peki, KOSGEB’in hangi işlere destek verdiğini nasıl öğrene bilirsiniz? Hadi bunu öğrendik ayrıca hangi işe ne kadar hibe desteği verdiğini nasıl öğrenebileceksiniz? İşte tüm bu iki sorunun hatta alacağınız girişimcilik eğitiminin hangisi olacağının dahil cevabı NACE kodların da yatmaktadır. Şayet açacağınız iş fikrinin hangi NACE kodu içerisinde yer aldığını bilirseniz ne kadar hibe desteği alacağınızı ve size destek verilip verilmeyeceğini ayrıca almanız gerekilen girişimcilik eğitimin hangisi olduğunu öğrene bilirsiniz.

blank

KOSGEB-Hangi-İşlere-Destek-Veriyor

Sizlere KOSGEB tarafından hangi işlere ne kadar destek verildiğini detaylı olarak anlatan bir video çektim. Mutlaka ilk olarak KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu Nasıl Yapılır? da ki müracaatlarınızı gerçekleştirmeden önce bu videoyu çok dikkatli bir şekilde izleyelim. Sonrasında video altındaki başlıklarda zaten iş fikrinizin destek alıyor mu? almıyor mu? bunun yanı sıra ne kadar hibe desteği alabileceğinizi dahi kolaylıkla öğrene bileceksiniz.

Videomda beni anladığınızı var sayıyorum o zaman hadi şimdi aşağıdan çok merak ettiğimiz o sorunun yanıtı bulmaya.

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik NACE Kodları Nelerdir?

KOSGEB Geleneksel ve İleri girişimcilik destek programı olarak 2 kola ayrıldığı gibi destek verdiği sektörlerde aynı şekilde ikiye ayrılmıştır. Geleneksel Girişimcilik NACE kodlarının tamamı ticari yapıya ait iş fikirlerini ifade etmektedir. Örneğin, bir lokanta, bir market veya güzellik salonu gibi! Bu sektörler içerisinde yer alanların tamamı sadece ”Geleneksel Girişimcilik Destek Programı” içerisinde yer alan hibe olanaklarından yararlana bilmektedir. KOSGEB Geleneksek Girişimcilik NACE kodlarını Online olarak İnternet üzerinden sorgulama yapabildiğiniz gibi ayrıca PDF formatın da olarak da bilgisayarınıza tamamını indire bilirsiniz. Şimdi sizler için bu iki sorgulama yöntemini nasıl yapılacağını paylaşacağım.

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik NACE Kodları İnternet Üzerinden Sorgulama:

  1. İlk olarak sorgulama yapmak için https://bit.ly/2ZiHcQU adresine giriş yapalım.
  2. Karışımıza çıkan NACE REV 2 KODU / SEKTÖR adı arama alına iş fikrimizin ismini örnekte olduğu gibi yazalım.blank
  3. Daha sonra arana işaretine tıkladığımız da iş fikrimizin KOSGEB Geleneksel Sektörler NACE kodları içerisinde yer alıp almadığını göre biliriz.

👉 Geleneksel Sektörler NACE Kodlarını PDF formatın da tamamını görüntüleyip indirmek için ise tek yapmanız gereken ise bu bağlantıyı tıklamanız tır.

DUYURU: 24.04.2021 tarihinde KOSEB Geleneksel Girişimcilik NACE kodlarına yeni eklemeler yapıldı. Eklenen bu NACE kodları en çokta spor alanında faaliyet göstermek isteyen girişimcileri sevindirdi. Yeni eklenen NACE kodlarımız ise şunlardır.

  • P-Eğitim:
    • 85.51.03 Spor ve eğlence eğitim kursları (futbol, dövüş sanatları, jimnastik, binicilik, yüzme, dalgıçlık,
      paraşüt, briç, yoga, vb. eğitimi ile profesyonel spor eğitimcilerinin faaliyetleri dahil, temel, orta
      ve yükseköğretim düzeyinde verilen eğitim hariç) (sadece bu alt başlık dahildir)
  • R-Eğlence, Kültür Sanat ve Spor:
    • 93.13.01 Form tutma ve vücut geliştirme salonlarının faaliyetleri dahildir
    • 93.11.01 Spor tesislerinin işletilmesi (futbol, hokey, paten, golf vb. sahaları, yarış pistleri, stadyumlar,
      yüzme havuzları, tenis kortları, bowling alanları, boks arenaları, vb. tesisler) dahildir.
    • 93.19.90 Diğer spor ve eğlence amaçlı spor hizmetleri (paraşüt hizmetleri, delta-kanat hizmetleri,
      dalgıçlık hizmetleri ve bys. diğer spor ve eğlence hizmetleri) dahildir.

KOSGEB desteklenen sektörlere yeni eklenen NACE kodları oldukça, sizlere anında duyuracağımızı bilmenizi isterim.

KOSGEB İleri Girişimcilik NACE Kodları Hangileridir?

KOSGEB ileri Girişimcilik NACE kodları içerisinde yer alan iş fikirleri Geleneksel Girişimcilik NACE kodlarına göre çok daha avantajlıdır. Bu avantaj KOSGEB’den daha fazla hibe alacağı anlamına da gelmektedir. Ancak, kurum bu avantajı da İleri Girişimcilik NACE kodları içerisinde yer alanlara kademeli olarak vermektedir. Bu kademe ise iş fikrinin teknoloji boyutuna göre değerlendirilmektedir. Buna göre belirlenen teknoloji boyutu

  1. Düşük
  2. Orta
  3. Yüksek

olarak ayrılır. Teknoloji boyutu yüksek olan iş fikirleri KOSGEB’den en fazla hibe almaya hak kazanan iş fikirleridir! 3 Kısıma göre ayrılan İleri Girişimcilik NACE Kodları sadece PDF formatı ile yeni girişimcilere paylaşılmıştır. PDF formatı dahilinde ileri girişimcilik NACE kodlarını görmek için ise aşağıdaki bağlantıyı takip etmeniz yeterlidir.

blank

✅ KOSGEB İleri Girişimcilik NACE Kodları PDF Formatın da görme veya indirmek için burayı tıklaya bilirsiniz.

KOSGEB Yüksek Teknoloji NACE Kodları

KOSGEB Yüksek Teknoloji NACE Kodları KOSGEB Girişimcilik Destek Programından en fazla hibe alan iş fikirlerini barındıran kodlardan oluşur. Bu NACE kodları ise oluşturulan listede sadece 10 başlıktan oluşmaktadır. 10 başlıktan oluşan KOSGEB Yüksek Teknoloji NACE kodlarını merak ediyorsanız aşağıdaki tabloyu göz atmanız yeterlidir.

59.12.01 Sinema filmi, video ve televizyon programları çekim sonrası faaliyetleri (ses-görüntü redaksiyonu, asıl kopyaların aktarımı, renk düzeltme, sayısal iyileştirme, görsel efekt, animasyon, alt yazı, başlıklandırma, grafik, vb. işler)
61.20.03 Kablosuz ağlar üzerinden İnternet erişiminin sağlanması
61.30.01 Uydu üzerinden telekomünikasyon faaliyetleri
61.90.04 Telekomünikasyon uygulamalarına yönelik radar istasyonlarının işletilmesi
61.90.90 Bys. diğer telekomünikasyon faaliyetleri (uydudan izleme, iletişim telemetresi vb. uzmanlık gerektiren telekomünikasyon uygulamalarının sağlanması, çevrim içi İnternet erişimi sağlanması, VOIP sağlanması, vb.)
62.01.01 Bilgisayar programlama faaliyetleri (sistem, veri tabanı, network, web sayfası vb. yazılımları ile müşteriye özel yazılımların kodlanması vb)
63.11.08 Veri işleme, barındırma ve ilgili faaliyetler (veri girişi, verinin işlenmesi, özel raporların oluşturulması, depolanması, vb.)
63.12.01 Web portalı faaliyetleri
72.11.01 Biyoteknolojiyle ilgili araştırma ve deneysel geliştirme faaliyetleri
72.19.01 Doğal bilimler ve mühendislikle ilgili diğer araştırma ve deneysel geliştirme faaliyetleri (tarımsal araştırmalar dâhil)

KOSGEB NACE Tipi G Nedir?

KOSGEB NACE tipi 2 kısma ayrılmaktadır. Bu kısımlara göre yeni girişimciler hibe miktarlarından ”Girişimcilik Destek Programı” kapsamında istifade etmektedirler. İki kısmı ayrılan NACE tipleri ise şunlardır.

  1. Geleneksel Girişimcilik için oluşturulan NACE tipi
  2. İleri Girişimciler için oluşturulan NACE tipi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dahil olmak üzere yararlanacağınız hibe oranına kadar bu NACE tipinde hangi iş fikrine sahip olduğunuza göre belirlenmektedir.

  • Geleneksel Girişimcilik NACE Koduna Sahip İş Fikirleri => Sadece Geleneksel Girişimcilik Eğitimi alması yeterli iken
  • İleri Girişimcilik NACE Koduna Sahip İş Fikirleri => Geleneksel Girişimcilik Eğitimine ilaveten İleri Girişimcilik Eğitimi de alması gerekmektedir.

Lütfen bizlere iş fikrinizin KOSGEB Desteklenen sektörler içerisinde yer alıp olmadığını bize çekinmeden sorunuz. Yada ücretsiz bilgi hattı olan 444-15-67 çağrı merkezini arayınız. Ayrıca, bizlere en çok sorulan NACE kodları aşağıda yine tablo halinde sizler ile paylaşma uygulamamıza başladığımızı belirtmek isterim.

Bir de, KOSGEB desteklerinden yararlanmaya hak sahibi olanlar ”Gelir Belgesiz Kredi” kullanmak için aşağıdaki bankamızı arzu etmeleri halinde tercih edebilirler. Kredi notu değerinizin sorgulaması olumlu olması halinde açacağınız mevduat hesabınızın üzerinden kredi çekmek için tavsiye edeceğimiz bankamız ise şudur.

  • ŞUBAT ayı için en iyi gelir belgesiz kredi veren bankamız TEB bankası seçilmiştir. Bankanın bu ay uyguladığı faiz oran ile geri ödeme örnek tablosu şu şekilde oluşur.
TEB 12 Ay 24 Ay 36 Ay
%1.64 %1.77 %1.90

TEB bankasından 40.000 TL kredi çektiğinizi varsayarsak eğer, geri ödemelerimiz ise; şu şekildedir.

40.000 TL TEB Geri Ödeme Planı
Vade Taksit Maliyet
12 3.926,92 TL 47.123,11 TL
18 2.814,75 TL 50.665,52 TL
24 2.265,27 TL 54.366,59 TL
28 2.032,89 TL 56.920,77 TL
32 1.860,73 TL 59.543,38 TL
36  1.776,81 TL 63.965,24 TL

Yeni nesil dijital kredi başvuru işleminizi bu bağlantı üzerinden hemen yapabilirsiniz. Farklı rakamlarda hesaplama çıkarttırmak isterseniz bizlere iletin. Sizler için hesaplama tablosunu çıkartalım.😉

LÜTFEN BİZİ DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 3 Ortalamamız: 3.3]
Ziyaretçi Yorumları - 66 Yorum
  1. Ali karışoğlu dedi ki:

    Merhaba,
    Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
    E-ticaret sitesi üzerinden satış yapmak için ileri girişimcilik desteğinden yararlanmak istiyorum.İlgili eğitimleri aldım.Hangi nace kodunu almam gerektiğini bulamadım bu konuda destek verebilir misiniz?

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Elbette destek veririz, ama iş fikrinizin ne olduğunu bizlere söylemeniz gerekmektedir. Bu şekilde sizlere çok daha iyi şekilde yardımcı olacağımdan hiç kuşkunuz olmasın.

  2. Pelin Aksu dedi ki:

    Tennis Kulubü kurmak istiyorum. Arsa sahsima ait , ama 2 kapali 6 acik kort, konaklama , cafe ve yüzme havuzu olacak. Ne tür desteklerden faydalanabilirim?

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Sadece Geleneksel Girişimcilik Desteklerinden yararlana bilirsiniz Pelin hanım.

  3. Sude dedi ki:

    Güzellik salonu açmak istiyorum NACE kodunu bulamıyorum ve hangi tür destekten eğitimim almam gerekiyor

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Geleneksel Girişimcilik Eğitimi almanız gerekiyor, NACE kodunuz ise; 96.02.01 – Güzellik salonlarının faaliyetleri (cilt bakımı, kaş alma, ağda, manikür, pedikür vb.nin bir arada sunulduğu salonlar) (sağlık bakım hizmetleri hariç)

      Olmaktadır.

  4. özlem dedi ki:

    merhaba ben 27 yaşındayım ve eşimle beraber tarım işi yapmak ve pazarlamak iştiyoruz bununla ilgili kosgepten nasıl faydalanabiliriz yardımcı olursanız sevinirim

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Manav tarzı bir işletme kurarsanız destek kolaylıkla alabilirsiniz. 47.21.01 – Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda taze sebze ve meyve perakende ticareti (manav ürünleri ile kültür mantarı dahil)

  5. kemal ayyıldız dedi ki:

    41.20.01
    için yemek üretim için, yemekhane yapımı için geçerli midir? (mevcut bina nin boş giriş katına)

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Hayır, inşaat desteği yer almaz efendim.

  6. Bayram negiz dedi ki:

    Oto kaporta boya dükkanı açmak istiyorum emekliyim bu işlere destek varmı

    1. Emre ADIN dedi ki:

      45.20.07 – Motorlu kara taşıtlarının genel bakım ve onarım hizmetleri (aynı işletmede mekanik, elektrik sistemi, kaporta, boya, fren sistemi, cam, pencere vb. bakım ve onarımının yapılması)
      Bu kodlar destek alabilirsiniz Bayram bey,

  7. Deniz Aydin dedi ki:

    Merhaba, tam olarak anlamadığım bir şey oldu, Kosgeb Geleneksel Girisimci Destek Programinda kurulus yapilmadan egitim alinmis olmalıdır yaziyor. Ancak yazinizda faaliyet gösteren isletmeler ifadesi de yer alıyor. Açıkçası basvuru sansim var mi yok mu onu arastiriyorum. kuruluş 12 Subat 2021 de, ltd olarak gerçekleşti ve sanirim basvurusu sansim yok, degil mi?

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Kuruluş yapıldı ise girişimcilik desteklerinden yararlanamazsınız. KOBİ iseniz KOBİ destek programlarından yararlana bilirsiniz.

  8. Hakan Akbaş dedi ki:

    Halı ve Oto Yıkama açacağım destek filan var mı

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Her ikisi içinde destek vardır Hakan bey

  9. MUHARREM ÇAMURCU dedi ki:

    MALULEN EMEKLİ VE ENGELLİ BİR BAYAN DEVLETTEN İŞ YERİ AÇMAK İÇİN HİBE ALABİLİR Mİ ? ELİNDE KOSGEB BELGESİ MEVCUT. CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER…

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Emekli olması ayrıcalık tanımaz, bayan olduğu için engelli olmasının da KOSGEB da ayrıcalığı ekstradan yoktur. İş fikrine göre destek alabilir. Ama, benim tavsiyem. Engelli avantajını yaşamak istiyorsa muhakkak İŞKUR tarafından verilen desteklere başvuru yapmasıdır. Özellikle perakende satışı yapacaksa İŞKUR desteklerini öneririm.

  10. emine yaman dedi ki:

    iş planımız 26.12.01 Nace kodu içine girmektedir. Bu nace kodunu Koskeb destekliyor mu?

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Destekleniyor olarak gözükmektedir.

Bir Yorum Yazın