Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

KOSGEB Bay, Bayan, Çocuk Giyim Mağazası Desteği (İnternet Satış)

KOSGEB Bay, Bayan, Çocuk Giyim Mağazası Desteği (İnternet Satış)

Giyim mağazası (butik) bay yada bayan veya çocuk üzerine açacak olanlara müjdeli bir haberimiz var. Ürettiğiniz iç ve dış giyim ürünlerinizi toptan veya perakende olarak satışı için KOSGEB’den destek alabilmekte siniz. Üstelik, toptan erkek ve kadın giyim ürünlerini satın alıp bunları İnternet üzerinden website kurup yada İnstagram veya Trendyol üzerinden satmak içinde devletten destek alabilmekte siniz. Peki, tesettür giyim dahil olmak üzere giyim üzerine konfeksiyon açarak hem üretim yapacaklarla toptan alım yaparak perakende satışı yapacaklar bu destekleri nasıl alabilir? İşte giyim üzerine ihtiyacınız olacak tüm NACE kodları ve KOSGEB’den destek almak isteyenlere sağlamış olduğumuz örnek iş planı projesiyle bu sorununuzun yanıtı.

Neler Var?

KOSGEB Giyim Mağazası NACE Destek Kodları Nelerdir?

KOSGEB giyim alanında üretim ve perakende satışı yapacak olan yeni girişimcileri iki şekilde desteklemektedir. Bu destekleri ise Geleneksel ve İleri Girişimcilik Destek Programı üzerinden sağlamaktadır. Hangi destek programından yararlanacağınızı ve ona göre alacağınız girişimcilik eğitimini bilmeniz için ise iş fikrinizin içinde yer almış olduğu NACE kodunu öğrenmeniz gerekir. Açılacak olan giyim üzerine mağaza yada üretim hanenizin hangi NACE koduna sahip olduğunu öğrenmenizin en kolay yolu ise şudur. Daha önce oluşturmuş olduğumuz KOSGEB Desteklenen Sektörler Nelerdir? sayfasına girerek kontrollerinizi sağlamanız yeterli olacaktır. İlgili sayfamızı ziyaret edip halen iş fikrinizin hangi NACE koduna sahip olduğunu bulamadıysanız eğer bize o sayfada bunu sorabilirsiniz. Giyim mağazası yada üretim hanesi için alacağınız eğitim ve başvuru yapacağınız destek programının hangisinin olduğunun öğrenmenin bir diğer yolu ise şudur.

  1. Eğer, giyim üzerine üretime dayalı bir işletme kuracaksanız, hem geleneksel hemde ileri girişimcilik eğitimi almanız gerekir. Böylece, aşağıda da yer vermiş olduğum ‘Geleneksel Girişimcilik Destek Programı kapsamında 60 bin TL hibe alabilirsiniz. Ayrıca giyim üzerine ‘İleri Girişimcilik Destek Programı’ da bulunan üretim konuların hepsi ‘DÜŞÜK TEKNOLOJİ‘ gurubunda yer aldığı için 100 bin TL makine alımları için 75 bin TL hibe ayrıca alabilirsiniz.
  2. Şayet, toptan bak, bayan veya çocuk gibi ürünleri toptan satın alıp, bunları da perakende olarak satış yapacaksanız sadece ‘Geleneksel Girişimcilik Destek Programı’ imkanlarından yararlana bilirsiniz.

Her iki şekilde giyim üzerine işletme kuracaklara sağlanan bu desteklerin net olacak açıklaması ise aşağıda yer almaktadır.

KOSGEB Giyim Mağazası (Tekstil) Desteği Ne Kadar?

KOSGEB giyim üzerine iş yeri açmak isteyenlere hibe desteğini iki ayrı programla sağlamaktadır. Bu destek programları üzerinden ne kadar hibe desteği alacağınızı ise net olarak öğrenmenin tek yolu şudur. İş fikrinizin içerisinde yer aldığı NACE kodunu öğrenmeniz tir. İnternet üzerinden satış yada üretim yapacaklara sağlanan hibe desteklerini için verilen hibe imkanların ne kadar olduğunu öğrenmenin kabaca diğer yolu ise şudur.

  • Tekstil imalatı için atölye kuracaksanız ”İleri Girişimci Desteği” den de yararlana bilirsiniz. Böylece açacağınız konfeksiyon atölyesi için aşağıdaki bulunan hem ‘İleri’ hem ise ‘Geleneksel’ hibelerinden yararlanırsınız.
  • Giyim üzerine herhangi bir İnternet dahil olmak üzere perakende satışı için ticarethane açacaksanız o zaman sadece ”Geleneksel Girişimcilik Destek Programı” üzerinden istifade edebilirsiniz.

Bu programlara ait hibe destek oranlarını gösteren tablolar aşağıdaki gibidir.

Geleneksel Girişimcilik Desteği:

blank

Program da 60.000 TL kadar giyim üzerine ticarethane yani dükkan açacaklara hibe verilmektedir. Bunun 5.000 lirası açılış desteği olarak verilir. 20.000 lirası ise 1 ile 12 ay içinde 1080 puanlık prim ödemesi yapmanız halinde verilmektedir. Toplamda 25.000 lira hibe ilk senenizde verilmektedir. Ama, kadın, engelli, şehit yakını yada 30 yaşından ufak genç girişimci iseniz 5.000 TL daha sizlere ilaveten hibe ile bu miktar 30.000 liraya çıkar. İşletmenizin 12 ile 24 ay içerisinde 1140 puanlık bir prim ödemesi sağlamanız durumda ise yine KOSGEB den 20 bin TL hibe ve kadın, engelli, şehit yakını ile gazi iseniz 5.000 TL + 5.000 TL daha ilave hibe alırsınız toplamda her iki dönemde 60.000 lira hibe almış olursunuz.

İleri Girişimci Desteği:

blank

Tekstil üretim konfeksiyonu kuracaksanız sektör ”DÜŞÜK” teknoloji sekmesinde yer aldığı için alacağınız 60.000 TL hibe ilaveten 100.000 liralık makine alımına 75.000 TL daha hibe alırsınız. Böylece toplam olarak 75.000+60.000= 135.000 TL hibe alabilirsiniz.

İnternet Giyim Ürünü Satışı Yapacaklar Dahil Destek Başvuru Yapma

Giyim üzerine toptan ürün alarak perakende satışı yapacaklar ile üretime dayalı işletme kuracakların ilk olarak iş yerlerini kurmadan girişimcilik eğitimi almaları gerekir. Bu eğitimin nasıl alınacağını videolu olarak da ayrıca sizler için burada paylaştım. Nasıl eğitimlerin alınacağını ayrıca maddeler halinde geçmeden önce bilmeniz istediğim çok önemli bir husus var. Bu husus özellikle toptan olarak giyim ürünü alıp İnternet üzerinden perakende satışı yapacakları ilgilendirmektedir. Şayet, toptan olarak giyim ürünü alıp İnternet üzerinden satış yapıp devlet desteği almak istiyorsanız iş yerinizin belediye ruhsatında ‘İş Yeri’ olarak gözükmesi gerekiyor. Depo yada ev home ofis tarzı gözükecek ise hiç bir KOSGEB desteklerinden yararlanamazsınız. Şimdi bu önemli hususu da değindikten sonra NACE kodunuza göre Geleneksel ve İleri Girişimcilik Eğitimleri nasıl alacağınızı maddeler halinde anlata biliriz.

  1. https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresine giriş yapalım
  2. Sağ üst köşede ”GİRİŞ YAP” diyelim.
  3. e-devlet şifremizi girelim.
  4. Yönlendirilen sayfanın en altında ye alan ”ÖNE ÇIKAN EĞİTİMLER” altında ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” den ”EĞİTİME BAŞLA” diyelim.
  5. Açılan sayfadaki eğitim videoları izleyelim.
  6. Video sonrasında testleri çözüm sertifikamızı alalım.

Hepsi bu kadar basit.. Şimdi gelelim KOSGEB desteğine başvurunun yapılmasına.

Not: İleri Girişimcilik Desteği programından yararlanacak olan ”TEKSTİL ÜRETİM” sektöründekiler aynı sayfada yer alan diğer eğim olan ”İleri Girişimcilik Eğitimi” sertifikasını da aynı şekilde alması gerekmektedir.

KOSGEB Giyim Mağazası İş Planı Projesi

Girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra artık işletmemizi kurabilirsiniz. İşletmenizi kurduktan sonra ise KOSGEB destek başvurusunda bulunmanız gerekmekte siniz. Başvuru işlemini İnternet üzerinden yine e-devlet aracılığı ile yapabilirsiniz. Başvuru işlemlerini sağlayanların ise sonradan ihtiyaç duyacakları en önemli şey açmış oldukları giyim mağazalarına ait iş planı projesidir. Eğer aşağıda bahsetmiş olduğumuz şekilde KOSGEB desteklerine başvuru yapıp size verilen zamanda iyi bir iş planı projesi hazırlamazsanız tüm emekleriniz boşa gider. Bunun için sizlere sayfamızın en altında iyi bir giyim mağazası iş planı nasıl hazırlanır örnek projelerle yardımcı olacak bir bağlantı paylaştık.

  1. https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/KOSGEBRegistration giriniz. ” BAŞVUR ” deyiniz.
  2. Karşınıza https://kbs.kosgeb.gov.tr/FirmRegistration buradaki sayfa çıkacaktır.
  3. Veri numaranız ve vergi levhanızdaki işe başlama tarihiniz ile giriş yapınız.
  4. Karşınıza çıkan formu doldurunuz.
  5. Talep edilen evraklar ile KOSGEB il müdürlüğe müracaat ediniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra size kurum bir tarih verecek. Tarih geldiği zaman 50 Tane KOSGEB İş Planı Örneği içerinde yer alan ”GİYİM” iş planını indirip üzerinden size uygun değişikliği yapıp sunmanız gerekecektir. Sunum sonrasında projeniz onay alırsa hibe alabileceksiniz!

LÜTFEN BİZİ DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 0 Ortalamamız: 0]
Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Sevilay Çalkan dedi ki:

    Ben el işi ve cehiz üzerine bir iş yeri açmak istiyorum bu krediden faydalanabilirmiyim

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Şayet Türk Ticaret Kanunlarına göre açacaksınız işletmenizi evet,

Bir Yorum Yazın