Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

KOBİ Beyannamesi Doldurma 2022 (Resimli Anlatım)

Anasayfa » KOBİ Beyannamesi Doldurma 2022 (Resimli Anlatım)

KOSGEB Destek programlarına başvuru yapmak için KOBİ beyannamesi doldurmanız gerekir. Şayet geçtiğimiz senelerde KOBİ beyannamesi doldurdu iseniz içerisinde bulunmuş olduğumuz 2021 yılında destek başvurusunda bulunacaksanız bu kez beyannamenizi güncellemeniz gerekir. Tüm bu iki işlemi e-Devlet üzerinden rahatlık ile nasıl yapılacağını sizler için anlattım.

Kimler KOBİ Beyannamesi Doldurmalıdır?

KOSGEB KOBİ işletmeleri için de bir çok destek programı oluşturmuştur. KOBİ beyannamesi formunu sadece KOBİ olarak işleme sahipleri için gerekli olmayıp Girişimcilik Destek Programı başvurusunda bulunacak olan yeni girişimcilerinde doldurması gerekir. Tam olarak kimler KOBİ beyannamesi doldurmalıdır derseniz. Sizlere net olarak şu şekilde cevap verebiliriz.

  • İşletmenizde şayet 250 kişiden az bir çalışana sahipseniz. 12 aylık net hasılatınız yada mali bilançonuz 125.000.000 TL altında bir ticari yapıya sahipseniz KOBİ beyannamesi doldura bilirsiniz.

KOBİ beyannamesi doldurma işlemine geçmeden önce özellik ile yeni girişimcilerin GİB kaydının olması çok önemlidir. Aksi taktirde beyanname doldurma işlemleri yarım kalacaktır.

KOSGEB KOBİ Beyannamesi Formu Doldurma 2021

KOSGEB KOBİ beyannamesi doldurma işlemleri artık 2021 yılı itibarı ile e-Devlet üzerinden gerçekleşmektedir. PTT şubelerinden alacağınız bir e-Devlet şifresi ile ister KOBİ beyannamesi doldura bilir isterseniz de var olan beyannamenizi güncelleme yapabilirsiniz. Bu iki işleminden yapılması için izlenmesi gerekilen adımlar aşağıdaki gibi olmalıdır. İşlemlere başlamadan önce e-Devlet girişi başka bir pencereden yapmış olduğunuza ve iletişim bilgilerinizin girilmiş olduğuna lütfen dikkat ediniz.

  1. https://edevlet.kosgeb.gov.tr/SupportsLogin adresine doğrudan girelim. blank
  2. Kabul ediyorum kutucuğunu işaretleyelim ardından vergi yada kimlik numaranızı ilgili alana girerek ”GİRİŞ” yapalım. (Şayet vergi numaranız değişti ise bu değişliği https://edevlet.kosgeb.gov.tr/SupportsLogin/StatusChange bu bağlantıdan sağlayalım.
  3. Şimdi 5 adımdan oluşan formun 1. bölümü olan ”Beyanname Yılı” bölümüne gelmiş olmalısınız. O bölümüne içinde bulunmuş olduğunuz seneyi giriniz. Daha sonra ise ”İLERİ” diyelim
  4. Başlangıç Bilgileri bölümüne geçiş yaptınız. Bu bölümde ”İŞLETME YAPISI” kutucuğunu eğer ki ”Yeni Kurulduğunuz İçin Bir Muhasebe Kaydı” yoksa işaretleyin. Daha sonra işletmenizin yapınızı ilgili kutucuğu işaretleyerek belirtiniz. Bu iki işlemi yaptıktan sonra ise bir sonraki sayfaya erişmek için ”İLERİ” deyin. blank
  5. Beyanname Ekleri bölümünde yer alan alanları doldurun ve kontrol ediniz. Sonra ”GÜNCELLE’ deyip ”İLERİ”deyin.
    1. Mali ve Çalışma Bilgilerinin girilmesi (Firma bu sene kurulmuş ise GİB verileri olmasa  dahi sistem size izin verecek ama geçen sene kurulmuş ve GİB verileri yoksa sistem size izin vermekcektir
    2. Ticari Bilgiler
    3. Adres
    4. İşletme Yetkilisi
    5. NACE bilgilileri
    6. Ekler (Daha önce eklenen ekler gözükecektir.)
    7. Ek ekleme (Eğer ticari sicil veya esnaf sicil gazeteniz yoksa bu alandan ekleyiniz daha sonra önce güncelleme sonra ileri deyin)
  6. ONAY bölümü. Tüm yapmış olduğunuz işlemlerin doğruluğunu ”ONAYLA” diyerek tasdik ediniz.

Bu işlemler sonrasında KOSGEB KOBİ Beyannamesi formunuz doldurulmuş olacaktır. PDF formatın da işlemlerin nasıl yapılacağını görmek için bu bağlantımızı kullana bilirsiniz.