Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

İş Yeri Devir Almayı KOSGEB Destekliyor Mu? Kredi Burada!

İş yeri devir almayı KOSGEB destekliyor Mu? KOSGEB destekli iş yeri kurmak isteyenler tarafından sıkça sorulan bir soru dur. Sürekli olarak bir iş yeri devir alacam, acaba Devlet destekliyor mu? sorusu ile karşılaşmaktayım. Bu iş fikri genelde kuaför, giyim mağazası yada yanında çalıştığınız oyun eğlence salonları olmaktadır. Tabi kasap, market yada güzellik salonu (lazer epilasyon) gibi iş fikirleri de gelmiyor değil hani.

İş Yeri Devir Almayı KOSGEB Destekliyor Mu? Kredi Burada!

Peki ya 2022 yılında devir alacağınız tüm bu dükkanları KOSGEB destek veriyor mu? Bununla birlikte sermaye ihtiyacınız için bankalardan kredi kullana bilir misiniz? İş yeri devir alacaklar. Bu iki sorunun yanıtını sizler için veriyorum. Dikkatlice vermiş olduğumuz bilgileri okumanızı tavsiye ederim.

Neler Var?

KOSGEB Destekleri Hangi İşleri Destekliyor

KOSGEB destekleri hangi işleri destekliyor biliyor musunuz? Bence ilk olarak KOSGEB iş yeri devir almaya destek veriyor mu? vermiyor mu? yanıtından önce bunu bilmelisiniz. Çünkü, iş fikrinize KOSGEB destek vermiyorsa devir alsanız ne fayda sıfırdan açsanız ne yara. Peki, KOSGEB destekleri hani işleri destekliyor? Ben sizlere sıklıkla sorulan iş fikirlerine göre bir liste yapacağım. Bu listede hangi işleri desteklediğini sıralayacağım. Sonra şayet iş fikriniz listede yoksa. İş fikrinizin destek alıp almadığını nasıl sorgulama yapabilirsiniz bundan bahsedeceğim.

  1. Şarküteri
  2. Kasap
  3. Tuhafiye
  4. Kırtasiye
  5. Pastane
  6. Kantin
  7. Bakkal
  8. Market
  9. Tekstil
  10. Bay bayan çocuk giyim
  11. Oto yıkama
  12. Kuruyemiş dükkanı
  13. Su bayilikleri
  14. Çiğ köfteci
  15. Hediyelik eşya
  16. Nalbur dükkanı
  17. Oyuncak dükkanı
  18. Dönerci
  19. Izgaracı
  20. Sulu yemek lokanta
  21. Ayakkabıcı
  22. Çantacı
  23. Fotoğraf stüdyosu
  24. Halı yıkama
  25. Güzellik salonu
  26. Erkek bayan kuaför
  27. Kumaş üzerine baskı
  28. Gözlükçü
  29. Lazer epilasyonu
  30. Reklam ajansı

Bu işler sizler tarafından en çok KOSGEB tarafından destek alıyor mu? diye sorulan işler. Listede yer alan tüm işler destek aldığını bir defa daha belirtmek isterim. Farklı işler üzerine işletme kurmak istiyorsanız. KOSGEB desteklerinde yer alıyor mu? almıyor mu? diye merak ediyorsanız. O zaman KOSGEB Desteklenen Sektörler Nelerdir? sayfamızı ziyaret etmeniz yeterlidir.

KOSGEB ten Kimler Yararlana Bilir?

KOSGEB destekleri hangi işleri destekliyor? artık biliyoruz. Şimdi KOSGEB ten kimler yararlana bilir? bu soruyu yanıtlayayım. Bu başlıkta KOSGEB iş yeri devir almayı destekliyor mu? sorusunun yanıtını da vereceğim. Bu cevabı ayrıca nedeni nedir? buna da değinerek paylaşacağım. Şimdi, ilk olarak KOSGEB ten kimler yararlana bilir? bunu maddeler halinde yer verelim.

  • T.C. vatandaşı olanlar.
  • 18 yaşında büyükler
  • Okur yazanlar
  • İş fikri olanlar
  • Herhangi bir yasa dışı suç örgütü olmayanlar
  • İş yerini açmadan önce Geleneksel ve iş fikrine göre İleri Girişimcilik Eğitimi alanlar.

Bu şartlar doğrultusunda herkes KOSGEB’den yararlana bilir. Peki, iş yeri açanlar bu doğrultul da KOSGEB’den yararlana biliyor. Ya! bu şartlara haiz olup da iş yeri devir alanlar?

blank

Yani, başlıkta yer verdiğim gibi KOSGEB iş yeri devir almayı, şartlara uygun olsanız, desteklenen sektörlerde iş fikrine sahip olsanız bile devir alınca destek veriyor mu? Çok üzgünüm ama cevap HAYIR! Neden mi?

KOSGEB’in kuruluş nedeni yeni iş yeri açılmasına destek sağlamaktır. Bunun sebebi ise Devletimiz yeni istihdamların sağlanmasını istiyor. Amaç ise ülke ekonomisinin canlanmasıdır.

Peki iş yeri devir almaktan vazgeçti iseniz. KOSGEB’den nasıl para alınır?

KOSGEB Nasıl Para Alınır?

KOSGEB’den nasıl para alınır? yerine nasıl hibe alınır dersek çok daha doğru olur. Çünkü KOSGEB para vermez! hibe desteği verir. Yani geri ödemesiz olarak para verir. Bu desteği almak için ise ne yapmanız gerekir. Bir kere iş yeri devir almamanız gerekir. İkincisi ise iş fikrinizin KOSGEB tarafından destekleniyor olması gerekir. Üçüncü olarak ise iş yeri açılmadan önce iş fikrine göre girişimcilik eğitimi almalısınız. Hangi eğitimi nasıl alacağınız ise KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu Nasıl Yapılır? da bula bilirsiniz. Peki sonra nasıl para daha doğrusu hibe alabilirsiniz?

  1. Önce iş yerinizi açmanız gerekir. Bunu kendi sermayeniz ile yapmalısınız. Sermayem yok diyorsanız size iki yol göstere bilirim
    1. İşyeri Açma Kredisi sayfamızı ziyaret ederek kredi çekebilirsiniz
    2. 5 Kuruş Sermayem Yok Sermayesiz Parasız İş Nasıl Kurarım? da devlet hazine destekli kredilerden yararlana bilirsiniz
  2. İş yeri açıldıktan sonra da KOSGEB kayıt
  3. KOBİ beyannamesi doldurma
  4. Son olarak iş planı sunumu yapılmalıdır.

2. maddeden sonraki işlemlerin nasıl yapılacağını ise 1 Defada KOSGEB Hibe Kredisi Nasıl Alınır? da öğrene bilirsiniz.

LÜTFEN BİZİ DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 1 Ortalamamız: 5]
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın