Esnaf Odası Sicil Kayıt Ücreti Ne Kadar? Gerekli Belgeler Evraklar Neler?

Esnaf odası sicil kayıt ücreti ne kadar? 2022 yılı için güncel bir şekilde yer verdik. Bununla da birlikte meslek odasına kimler kayıt olabilir sorunu da yanıtladık. TESKOMB tarafından kayıt olma zorunluğu olan iş kollarının hangileri olduğuna geçmeden önce. Başvuruda bulunacakların nasıl bir yol alması gerekiyor bundan da bahsettik. Kayıt işlemleri için gerekli evraklarla böylece işlemlerinizi başlata bilirsiniz. En fazla böylece 1 iş günü içinde de sicil numaranızı ve üye kimliğinize sahip olursunuz.
Neler Var?
Esnaf ve Sanatkarlar Odasına Kimler Kayıt Olabilir?
Esnaf ve sanatkarlar odasına her işi yapan kayıt olamaz. Kimlerin kayıt olacağı ise TESKOMB tarafından paylaşılmıştır. Kimlerin kayıt olacağını da TESKOMB bizlere İMALAT ve HİZMET sektörü olarak iki şekilde paylaşmıştır. Paylaşılan bu iki ana iş kolu altında bir çok esnaf odasına kayıt olabilecek iş yer almaktadır. Bu işlerin neler olduğunu ise aşağıda bula bilirsiniz.
A- İmalat Sektöründe Yer Alan İşler
- Madeni Eşya ve Makine İmalatı
- Oto ve Diğer Motorlu Taşıt Aracı İmalatı ve Tamirciliği
- Elektrikli ve Elektronik Aletlerin İmalatı ve Tamirciliği
- Metalden ve Başka Madenlerden Eşya İmalatı
- Ağaçtan Mamul İmalatı
- Deri ve Deriden Mamul, Eşya İmalatı
- Yapı Sanatları
- Her Türlü Giyim, Dokuma ve Örgü Eşyası İmalatı (tamiri)
- Kağıt ve Basımla İlgili Sanatlar
- Spor Aletleri, Sıhhi Malzeme İmalatı ve Tamirciliği
- Gıda Ürünleri İmalatı
- Plastik, Lastik ve Polyester Maddelerinden Ürün İmalatı
- Cam Mamulleri İmalatı
- Muhtelif Meslek Kolları
B- Hizmetle İlgili İşler
- Gıda Maddeleri İle İlgili Hizmetler
- Ulaştırma Hizmetleri
- Dinleme, Barınma ve Eğlence Hizmetleri
- Sağlık ve Temizlik Hizmetleri
- Giyim Üzerine Hizmetler
- Muhtelif
İmalat ve hizmet sektörleri altında sizlerin de görmüş olduğunuz gibi tam 20 tane daha faaliyet alanı yer almaktadır. Bu 20 faaliyet alanının altında yer alan işler ise Esnaf Meslek Odasına Kimler Kayıt Olabilir Tam Liste de göre bilirsiniz. Evet, esnaf odasına kimler kayıt olabilir? tam liste olarak gördük. İş fikriniz bu listede yer alıyor ise aşağıdaki kayıt ücretini göze almanız gerekir.
Esnaf Odası Sicil Kayıt Ücreti 2022 Ne Kadar? (Ankara, İstanbul Dahil)
Esnaf odası sicil kayıt olma ücretlidir. Kayıt olma ücretlerini 2022 yılı için güncelledik. Ankara, İstanbul gibi büyük şehir illerimiz içinde bu ücretlendirme aynıdır. Ödemelerin toplamı 9 kalemden oluşmaktadır. Kayıt ücretlerini HALKBANK şubelerine yada bankamatiklerinden yatıra bilirsiniz. İnternet bankacılığına sahipseniz Online olarak da ödemenizi yapabilirsiniz. Ödemeniz gereken sicil başvurusu ücretleri ise şu şekildedir.
- Bilirlik Kayıt Ücreti: 173.63 TL
- Birlik Payı: 5.21 TL
- Evrak Tescil Bedeli: 34.92 TL
- Evrak Tescil Harcı: 221.25 TL
- Tasdikname Harcı: 36.30
- Meslek Odası Kayıt Ücreti: 173 TL
- Gazete İlan Bedeli: 85 TL
- Konfederasyon Bedeli: 6.61 TL
- İlçe Odalar Birliği: 125 TL
Böylece toplamda meslek odası sicil kayıt bedeli 861 TL olmaktadır. Bu kayıt bedelini hazırladı iseniz aşağıdaki belgeleri de tanzim etmeniz gerekir. Peki bu belgeler nelerdir?
Esnaf Odası Kayıt Olma Evrakları Nelerdir?
Esnaf odası sicil kaydı oluşturmanız için bazı evrakları hazırlamanız gerekir. Bu evrakları hazırlamak için ama önce iş yerinizi açmanız gerekir. Sadece iş yerinizi açmanız yeterli değildir. Açılan işyerinin resmi bir şekilde açılmış olması gerekir. Yani yerel belediye ve GİB kayıtlarının yapılması gerekilir. Bu belgelerin neler olduğunu https://www.esnafkredisi.net/is-yeri-acmak-icin-gerekli-belge-ve-evraklar-nelerdir/ adresinde bulabilirsiniz. İş yerinizi kanun ve nizamlara göre açtıktan sonra oda sicil kaydınız için aşağıdaki belgeleri kolayca tanzim edebilirsiniz.
- Sicil Kayıt İşlemleri İçin Gerekli Evraklar
- Vergi dairesine kayıtlı olduğunuzu gösteren belge
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 1 Adet vesikalık fotoğraf
- İkametgah ilmühaberi (muhtar yada nüfus müdürlüğünden alınmış)
- Meslek Odasına Kayıt İçin Gerekli Evraklar
- Aslıdır ibareli nüfus cüzdanı
- İkametgah ilmühaberi
- Vergi levhasının fotokopisi
- SSK veya BAĞKUR numarası
- Başvuru sahibi emekli ise tahsis numarası
Bu evrakları hazırladı iseniz, başvuru işleminizi aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.
Esnaf Odası Kayıt Nasıl Yapılır? 1 Günde!
Esnaf odası kayıt işlemi nasıl yapılır? cevabına geçmeden bu işlem bir gün de tamamlanacağını bilmenizi isterim. Şayet elinizi çabuk tutarsanız bir iş günü için de sicil numaranıza sahip olursunuz. Şimdi hazırsanız esnaf sicil kayıt işlemlerin nasıl yapılacağına hadi başlayalım o zaman.
- İlçede olan girişimciler ilk olarak il Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliğine gitmeniz gerekiyor.
- Muhasebeciniz den almış olduğunuz evraklarla başvuru yapmanız gerekir. Bu evraklar neler derseniz.
- Vergi levhan
- İkametgah adresi
- 1 Adet fotoğraf
- Yukarıda yer verdiğimiz esnaf sicil kayıt ücretlerini HALKBANK şubelerine yatırmanız gerekiyor
- Yaptığınız ödemelerinizin dekontlarını teslim edilir
Bu teslimat sonrasında il Esnaf ve Sanatkârlar Odası size iki tane belge verir. Bu belgelerin bir tanesi yerel belediyenize. Bir diğerini ise bağlı olduğunuz ilçe esnaf odasına teslim etmeniz gerekir. (online satış yapacakların belediye bildirim yapması gerekmez.)
- Online İnternet Üzerinden İş Kurma Nasıl Yapılır? merak ediyorsanız bu da bizde var! 🙂
Bağlı olduğunuz esnaf odasına evrak tesliminde 36 TL bir harç ücreti ödersiniz. Bu ödeme ile birlikte bağlı olduğunuz meslek odası da sizden
- Vergi levhası
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İkametgah ilmühaberi
- 2 adet resim
Bu işlemler sonrasında sicil numaranız oluşmuş olur. Tebrikler, artık meslek odasına kayıtlı bir esnafsınız. Böylece de https://www.devletkredi.com/esnaf-sanatkarlar-odasi-kredi-hesaplama-tablosu/ de düşük faizli kredilerden yararlana bilirsiniz.
Esnaf Odasına Kayıt Zorunlu Mu? Cezası Nedir?
Esnaf odasına TESKOMB tarafından yayımlanan iş kollarına sahip olanlar kayıt olmak zorunludur. İşletmelerini kurduktan sonra en geç 30 gün içinde bu kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekir. Nasıl yapılır? gerekli evraklar nedir? sicil kayıt ücretleri ne kadar olduğunu yukarıda sizler için paylaştık. Peki esnaf odasına kayıt olmayanlara ceza olarak ne uygulanır.
Mesleki Eğitim Kanuna göre meslek odalarına 30 gün içinde kayıt olmayanların iş yerleri belediyeler tarafından kapatılır.
Yeniden açılması için de esnaf odasına kayıt olmaları yeterlidir. Bu duruma düşmemek için esnaf odanıza 30 gün içinde kayıt olmanızı tavsiye ederiz. Tüm esnaflarımıza bol kazançlar dileriz.