Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

E-Kobi Giriş

Anasayfa » E-Kobi Giriş

KOBİ ve yeni işletme kuracak olan girişimcilerin desteklere giriş yaparak başvuruda buluna bilmesi için ilk olarak KOSGEB E-Giriş yaparak Veri Tabanına Kayıt olması gerekmektedir. KOSGEB Veri tabanına kayıt olma işlemi daha önceleri KBS yani KOBİ BİLGİ SİSTEMİ üzerinden yapılmaktaydı. Ancak, 2020 yılı itibarı ile tüm bu işlemler e-Devlet üzerinden çok daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. İşletme, Organizatör ve AR-GE girişim kayıt işlemleri nasıl e-devlet şifresi ile birlikte kolayca yapılacağını sizlere resimli olarak anlattım.

KOSGEB Veri Tabanına Kayıt Olma

Tüm KOSGEB Desteklenen Sektörler ile yeni girişimcilik destek programı başvuruların ilk ayağı KOSGEB veri tabanına kayıt olmaktan geçmektedir. Kurumun veri tabanında kayıtlı değilseniz online olarak yapmanız gereken destek başvurularını ne yazık ki yapamazsınız. KOBİ Beyannamesi doldurma işlemlerine dahi başlamadan önce mutlaka ilk olarak veri tabanına kayıt olmanız gerekir. Kayıt olma işlemlerinin nasıl yapılacağını sizlere resimli olarak anlattık. KOSGEB veri tabanına kayıt olma işlemine başlamadan önce işletmenizin GİB kaydının olduğuna emin olun. Ayrıca, işlemler sırasında gireceğiniz bütün bilgilerin mehsulu siz olacağınızı ve bundan dolayı doğacak kayıp ve hukuki sorumluluk size ait olacağını lütfen unutmayınız.!

1- İşletme Kaydı Oluşturulması:

İşletmenizin KOSGEB veri tabanına kayıt olma sürecinde gireceğiniz bütün bilgilerden sizin sorumluluğunuz da olacağınızı lütfen unutmayın. Kayıt olma işlemi için istemin zaman aşımına uğramaması için işlemlerinizi 15 dakika içinde gerçekleştirmeye özen gösteriniz.! KOSGEB işletme kaydı için yapmanız gereken adımlar ise şu şekildedir.

  1. İlk olarak e-devlet girişi yaptıktan sonra https://kbs.kosgeb.gov.tr/FirmRegistration adresine girmeniz gerekiyor. Resimde de göreceğiniz gibi vergi yada kimlik numaranız ile şifre olarak da işletmenizin ilk kayıt tarihi ile sisteme giriş yapabilirsiniz. blank
  2. Karşınıza işletme bilgilerinizin yer alacağı bir sayfa açılacak. Bu sayfaya yer alan bilgileri kontrol ediniz. Eklenmesi gereken boş alanları doğru bir şekilde doldurunuz. blank
  3. İletişim bilgilerinizin olduğu bölüme ise yine eksik olan bilgilerin girilmesi gerekmekte siniz. blank
  4. Müdürlük seçimi yapıldıktan sonra ”KAYDET” demeniz ile birlikte KOSGEB Veri tabanı KOBİ kaydınız oluşmuş olacaktır.  blank

KOSGEB veri tabanına işletme kaydı bu şekilde olmaktadır. Şimdi sıra geldi organizatör kaydı oluşturma işlemin nasıl yapılması gerektiğinin anlatılmasına.

2- Organizatör Kaydı Oluşturulması

İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI kapsamında verilen ”Yurt İçi Fuar Organizatör Kuruluş Başvurusu” yapmak isteyen KOBİ ‘lerin bu kaydı yapmaları gerekmektedir. Kayıt olma işlemine giriş ise şu şekilde olur.

  1. https://kbs.kosgeb.gov.tr/OrganizerRegistration adresine giriş yapalım. Karşımıza çıkan alana veri yada kimlik numaramızı sonrasında ise işletme kuruluş tarihimizi girerek giriş yapalım.
  2. Organizatör kuruluş bilgilerini girelim
  3. İletişim bilgilerimizi giriş yaparak ”KAYDET” diyelim

Bu işlemler sonrasında işletmemizin ”ORGANİZATÖR KAYDI” oluşturulmuş olacaktır.

3-AR-GE Girişimci Kayıt Olma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Henüz daha işletmesini kurmamış ama AR-GE, İNOVASYON VE ENDÜSTRİYEL UYGULAMALI DESTEK PROGRAMI ‘dan yararlanmak isteyen gerçek kişilerin bu kaydı oluşturması gerekir. Kayıt olma işlemi ise yine e-devlet şifresi ile aşağıdaki adımlar ile gerçekleştirilir.

  1. İlk önce https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EntrepreneurRegistration adresine girelim.
  2. Kimlik bilgilerimizi kontrol edelim.
  3. İletişim bilgilerimiz de varsa eksikleri tamamlayalım.
  4. KOSGEB İl Müdürlük seçimini yaparak ”KAYDET”diyelim.

Bu işlemleri yaptıktan sonra e-Devlet üzerinden Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı başvurusunda buluna bilirsiniz.

KOSGEB Veri tabanına kayıt olma yardımcı KLAVUZU sizler için BURADA yer almaktadır.!