Drone İle Tarla İlaçlama Yapan Firmalar
Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle tarım sektöründe de yenilikler yapılmaktadır. Tarım da yüksek maliyetlerin önüne geçilmek amacıyla yeni uygulama olarak Drone kullanılmaktadır. Ülkemizde tarımsal arazilerimizin durumunda yükseltiler ve dağlık alanlar fazla görülmektedir.
Bu yüzden Drone teknolojisi ile tarımda kullanılabilecek alanlar haritalama, ölçüm, verimli alan, gübreleme, hastalık ve zararlı tespiti ilaçlama şeklinde uygulamalar yapılmaktadır. Drone teknolojisini kullanarak havadan zirai ilaçlama yapan firmalar bulunmaktadır. 2022 yılında aktif halde bulunan firmaların isimleri ve iletişim adresleri aşağıda yazımızda mevcuttur.
Neler Var?
Drone İle Tarımda İlaçlama Nasıl Yapılır?
İnsansız hava araçları olarak da bilinen droneler tarım sektöründe de kullanılmaya başlanılmıştır. Dronelerin kullanılacağı alana ve uygulamış olduğu ilaçlamalara göre çeşitli tasarım uygulamaları yapılmaktadır. Tarımda doğal afet durumları sonucunda oluşan yüksek maliyet gerektiren ilaçlanın önüne geçileceği tahmin edilmektedir.
Droneler belirlemiş olduğunuz arazi içerisinde ilaçlama, gübreleme ve sulama işlerini yapabilmektedir. Arazide ölçüm yapımına ayarlandığında hastalık, zararlı bitkilerin tespiti ve sulama aşamasındaki yerlerin tespitleri de yapılmaktadır. Drone sistemi ile uygulaması yaparken dikkat edilmesi gerekenler,
- İlaçlaması yapılacak olan tarlanın ilk olarak hastalıkların ve yabancı otların tespitini yapmak için ön uçuş yapılmalıdır.
- Tarlada drone tarafından tespiti olmuş yabancı otların ilaçlaması yazılımsal olarak işaretlediğiniz arazinin lokasyonuna yapılmaktadır.
- Drone arazinin gübreleme işlemini yapması için üzerinde çeşitli uygulamalar yapmanız gerekmektedir.
Topraktaki sen sör yardımı ile toprağın kimyasal yapısı, rüzgarın yönü ve nem oranının ölçümüne kadar olan tüm işlevleri belirlemektedir. Normal ilaçlama ile kıyaslayacak olursak 60 kat daha hızlı ve sağlıklı ilaçlama yapmaktadır. Droneye yüklenen koordinatlar sayesinde belirlenen arazideki alana göre gübreleme ve ilaçlamalar kısa sürede gerçekleşmektedir. Peki drone ile ilaçlamanın çiftçilere faydaları nelerdir? diye merak edenler için gerekli bilgiler aşağıda mevcuttur.
Ziraat bankası çiftçilerimiz için faizsiz destekler vermektedir. Çiftçilere Faizsiz Mazot, Tohum, Gübre Yem Kredisi vermiş olduğumuz adres üzerinde gerekli olan tüm bilgiler bulunmaktadır. Sayfayı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Drone ile İlaçlamanın Faydaları Nelerdir?
Öncelik olarak çiftçilerimizi ilgilendiren bir konuda sizleri aydınlatmak istiyorum. Tarım işi ile ilgileniyorsanız eğer ÇKS belgesi çıkarttırmanız sizler için çok büyük bir avantaj olacaktır. Çıkarttırmış olduğunuz ÇKS belgesi ile birçok destekten yaralanabilmektesiniz. Sizler için gerekli olan tüm bilgileri bu vermiş olduğum ÇKS Belgesi Nasıl Alınır, Alma Şartları Nedir? adreste bulabileceksiniz. Şimdi gelelim konumuza😉 drone ile ilaçlamanın tarım sektöründe bulunan vatandaşlarımıza bir çok faydası ve yararı bulunmaktadır. Bu faydalar ise şu şekildedir.
- Yetiştirmiş olduğunuz bitkilerin ilaçlamaları sizler tarafından yapılmış olsa fazlası ile kullanılmaktadır. Drone tarafından yapıldığında ise tarlanın gereksinimi kadar yapılmaktadır. Bu sayede sizlere maddi yönden çok fazla denecek kadar faydası olmaktadır.
- Drone ile yapılan ilaçlamalarda en önemli detay ise, cihazın ilacı eşit oranda ve hatasız olarak uygulamasıdır.
- Zaman açısından da tasarruf etmenizde de faydası bulunmaktadır. Siz belirlemiş olduğunuz araziyi yani 4000 metre ile 6000 metrekare alanı yaklaşık 6 saatte ilaçlarken drone sayesinde 10 dakika da ilaçlanmaktadır.
- Yağış sonrası yapılması gereken ilaçlamalarda traktörün girmesi mümkün olmadığı zamanlarda drone sayesinde hızlı bir şekilde ve yapılması gerektiği zamanda ilaçlama yapılmaktadır.
- Traktör ile tarlaya girdiğinizde ilaçlama sırasında ürünlerin ezilmesine sebep olmaktasınız. Bu sayede hasadınızdan beklentinizi alamamış olacaksınız. Özellikle mısır, buğday, yulaf gibi ürünlerde traktör ile yapılmış olan ilaçlamalarda büyük kayıplara neden olunmaktadır. Dronede ise havadan ilaçlama yaptığı için bu durumla karşılaşmış olmamaktasınız.
- Mikron seviyesinde ilaçlama yaptığından dolayı ilacın bitki yüzeyine eşit bir şekilde dağılması sağlayarak daha verimli ilaçlama yapmaktadır.
- Arazinizdeki hastalığın tespiti için tarlanıza traktör ile girdiğinizde hastalığı dağıtma imkanının çok yüksektir. Ama drone ile tespiti havadan yapıldığı için böyle bir ihtimal olmayacaktır.
Teknolojinin ilerlemesi ile, son yıllarda tarım alanlarında kullanımında artış gösteren dronelerin sağlamış olduğu zaman ve maddi maliyet tasarrufu sayesinde önümüzdeki yıllarda epey bir artış göstereceği ap açık ortadadır. Dronelar yalnızca bir yazılım ürünü olarak tasarlanmamıştır.
Çiftçilerle ve tarım alanında bilgisi olan kişiler ile fikir alış verişi yapılarak tasarlanmış, çift yönlü iletişimin ürünü olan başarılı bir teknoloji aletidir. Ziraat mühendislerinin de bilgi birikimleri ve iş birliği ile çiftçilerin kolay kullanabileceği ve maksimum fayda sağlayacağı bir teknoloji aleti olmaktadır.
Drone İle Tarımsal Faaliyetler Yapan Firmalar Ve İletişim Adresleri
Ülkemiz ve dünya için tarımın önemini bilen ve sektörün en iyi kuruluşu olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 9 bin çalışanı, 35.000.0000 TL aktif büyüklüğü ve 850 bin ortağı ile Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu olarak bilinmektedir. Çiftçilerimize sunmuş olduğu hizmetler doğrultusunda Türk tarımının güçlenmesi ve tarımsal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, beklentilerine kalite ve istikrarla hizmet vermektedir. Çiftçilerimize sahip çıkmak ve her an yanlarında olmayı kendilerine görev edinmişlerdir. Tarım sektöründeki maliyet oranlarını droneler sayesinde düşürerek tarım için kullanılan ilaç miktarını %45 oranında azaltmayı hedefleyen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçilerimize destek olmaktadır.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi İletişim Adresleri;
ÇAĞRI MERKEZİ:
TELEFON: 0-312-216-40-00
ADRES: Yukarı Bahçeli evler Mahallesi Wilhelm Thomsen Caddesi No:7 ÇANKAYA/ANKARA
WEB ADRESİ: iletisim@tarimkredi.org.tr
tarimkredi.merkezbirligi@hs01.kep.tr
Skyview Havacılık hayatımızda gün geçtikçe söz sahibi olmaya başlayan İnsansız Hava Aracı Teknolojileri alanında da hizmetler vermektedir. Temeli 2009 yılına dayanan bu girişimin en önemli amacı Türk gençliğine havacılıkta tarımın nasıl ilerlediğini göstermektir.
Skyview Havacılık İletişim Adresleri:
TELEFON: 0-533-595-07-59
ADRES: Aşağı Yahyalar Mahallesi 995 1 Sokak 5/30 YENİMAHALLE/ANKARA
WEB ADRESİ: info@skyview.com.tr
Albedo Mühendislik ve Tarımsal İlaçlama
TELEFON: 0-537-255-33-61
ADRES: Bandırma Caddesi 51-45, Tavşanlı, 16700 KARACABEY/BURSA
WEB ADRESİ: albedomuhendislik@gmail.com
mükemmel bir iş bayilikveya satış hakkında bilgi almak istiyorum
Evet, gerçekten doğru söylüyorsunuz. Bir işte başarılı olmanın temek şartı ilk olmaktır. Bayilik başvurusu yaparak bu ilke imza atabilirisiniz.
Emre bey merhaba, bayilik başvuru ve detaylarını nereden gerçekleştirebiliriz.
merhaba efendim site üzerinde vermiş olduğumuz iletişim adresileri üzerinden ulaşım sağlayabilir. gerekli olan tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.