Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

Borcum Varlık Yönetim Şirketlerinde Ne Yapmalıyım?

Bankalar 90 gün boyunca tahsil edemedikleri kredi ve kart borçlusundan alacağını varlık yönetim şirketlerine devredebilir. Normalde devir etme süreci 2 ila 3 yıl arasındadır. Fakat, BDDK tarafından yapılan son düzenleme ile bu süre zarfı 3 ay sonra herhangi bir gün başlaya bilmektedir. 5411 sayılı bankacılık kanunu ile kurulu 20 tane varlık yönetim şirketi vardır.

Borcum Varlık Yönetim Şirketlerinde Ne Yapmalıyım?

Mevcut borcunuzun hangi varlık şirketinde olduğunu öğrenmenin ise bir kaç yolu bulunmaktadır. Nasıl öğreneceğinizin bu yöntemlerin hepsinin neler olduğunu aşağıda bahsettik. Bunu öğrendikten sonra ise varlık yönetim şirketleriyle nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini de yine sizin menfaattarınız doğrultusunda anlattık. Bu anlatımlar sonrasında bankalardan farkının ne olduğunu göreceksiniz. Böylece, bir an önce eskisi gibi kredi çekebilmek için eminim doğru adımı atacaksınızdır.

Neler Var?

Varlık Yönetim Şirketleri Nedir? Ne İş Yapar?

Varlık yönetim şirketlerinin ne olduğunu bir çoğumuz bilmemektedir. Bu makalemizde sizlere ilk olarak varlık yönetim şirketlerinin ne olduğundan bahsedeceğiz. Varlık yönetim şirketleri 5411 sayılı bankacılık kanunu gereği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulumunun onayı alınarak kurulan şirketlere denir.

blank

Varlık-Yönetim-Şirketleri-Nedir

Şimdi sıra geldi ne iş yaptıklarının cevabına. BDDK denetim ve gözetim altında faaliyet gösteren bu şirketler, bankaların ve diğer farklı finansal kuruluşların tahsili gecikmiş olan alacaklarını satın alırlar. Ve bu alacak miktarını yeniden yapılandırmaya sokarak tahsilatını sağlamaktadır. Bu sayede borçlu olan kişileri finansal sisteme yeniden dahil eder.

Kredinizi ödeyemeyecek durumdasınız. Peki ya Kredi Borcu Ödenmediğinde Ne Zaman Gecikmeye Uğrar? Uğrarsa Ne Olur? sorularınıza buraya bırakmış olduğumuz link üzerinden cevap bulabilirsiniz.

Diyelim ki bankalara yada finansal kuruluşlara borcunuz var. Ama ödeyemiyorsunuz. Bankalar yada finansal kuruluşlar sizlerin haberiniz dahi olmadan borçlarınızı Varlık yönetim şirketlerine devredebilir. İlgili yasada da belirtildiği üzere borçlar kanununun alacağın temlikini düzenleyen 183’cü maddesine göre borçlunun rızasını almaksızın, alacağını 3. bir kişiye devredebilir. Kısacası bu devir işlemi yasal olmaktadır.

blank

143.-Madde

Yukarıdaki resimde de görmüş olduğunuz üzere, Bankacılık Kanununun 143. maddesinde de alacağın varlık yönetim şirketleriyle devir ile ilgili özel düzenlemelerde yer almaktadır.

Banka ve Finansal Kuruluşlar Borcunu Neden Varlık Şirketlerine Devreder?

Bankalar yada Finansal Kuruluşlar kredi borcunu neden varlık şirketlerine devreder sorusuna cevabımız. Bankalar bu işlemi yaparak aktif kalitelerini yükseltmiş olurlar. Ayrıca da operasyon el  yüklerinden de kurtulmuş olurlar. Asıl işleri olan kaliteli kredi verme faaliyetlerine kaynak sağlamış olurlar. Bu aşama nasıl ilerliyor diye soracak olursanız.

  • Bankadan krediyi aldınız.
  • Sizlere geri ödeme takvimini oluşturup sundular.
  • Sizde bunu kabul ettiniz.
  • Fakat bu takvime uyum sağlayamadınız.
  • Yani krediyi belirlenen zaman içerisinde ödeyemediniz.
  • Aradan 30 günü geçti.
  • Sizden hala bir tık yok.
  • Aradan 20 yada 25 gün geçtiğinde banka sizinle irtibata geçer.
  • Müşteri hizmetleri sizinle iletişim kurarak gecikmeye düştüğünüzü bildirir.
  • En azından asgari tutarı ödemenizi söyler.
  • Siz hala bir ödeme yapmadınız ve aradan 60 gün geçti
  • Banka sizi yeniden arar ve 90 gün sonunda ödemediğiniz taktirde olacaklardan kısaca bahseder.
  • Bankadan artık devreden çıkacağını ve avukata verileceğinin uyarısını yapar.
  • 90 gün boyunca ödeme yapmayan müşterilerini takibe alınır.
  • Takip durumunda hala sizden bir ilerleme yoksa işte o zaman dosyanız avukata verilir.
  • Bu saatten sonra yani 3 ayın sonunda bankanın avukatı ile irtibat hallinde olursunuz.
  • Bankanın avukatı sizlerle ilk görüşme esnasında alacağın tahsili için uzlaşıya girmek ister.
  • Bunun içinde sizi telefon aracılığı ile arar.
  • Banka avukatıyla da uzlaşı sağlanmazsa o zamana kanunlara göre icra yolu ile alacağını tahsis etme yoluna başvurur.
  • Eğer yine yasalar yönünde borcunu tahsis edemediği taktirde yeni bir süreç başlar.

Normalde bir bankadan kredi çektiğinizde ve ödeyemez duruma geldiğinizde bankalar sizi ortalama olarak 2 yada 3 yıl takip ettikten sonra baktılar alacaklarını tahsil edemeyecekler. İşte o zaman sizin borcunuzu varlık yönetim şirketlerine devrederler.

Varlık yönetim şirketlerinin ne olduğunu, ne işi yaradığını ve hangi şartlarda, ne zaman devir edildiğini, ayrıntıları ile öğrendiğimize göre, şimdi ilerleyebiliriz. Borcunuz varlık şirketlerine devredildi. Peki ya borcunuzun hangi varlık şirketinde olduğunu nasıl öğrenebilirsiniz? Haydi gelin hep birlikte bu sorunuzun cevabını görelim. Ne dersiniz?

Borcum Hangi Varlık Şirketinde Nasıl Öğrene Bilirim?

Türkiye’de şuan için toplam 21 tane varlık şirketi bulunmaktadır. Bu şirketler Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun gözetimi altında ilerlemektedir. Ayrıca Finans Kurulum Birliği üyeleri olarak ta çalışmaktadır. Şimdi bu bilgilerden sonra geldik tamamen hukuk çerçevesi içerisinde olan ve yasalara dayalı faaliyet gösteren, bizim bankalara olan borcumuzu devir aldığını nasıl ve ne şekilde öğrenebiliriz. Söylediğim gibi toplam 20 tane varlık yönetim şirketi bulunmaktadır. Peki, ya kredi kullanmış olduğunuz banka,  ödeyemediğinizden dolayı, hangi varlık şirketine sizin borcunuzu devir etmiş olabilir. Bunu muhakkak öğrenmeniz gerekiyor. Nasıl olduğunu sizlere şu şekilde anlatabiliriz.

  • Kredi çekmiş olduğunuz bankadan, borcunuzu devir alan varlık yönetim şirketleri yasalara göre sizi aramak zorundadır.
  • Bu aramayı farklı telefon hatlarından yapılan aramalarda dahil olmak üzere, günde en fazla 3 defa aramalıdırlar.
  • Ha aramalar sonunda sizlere ulaşım sağlayamadı mı?
  • İşte o zaman  1 mesaj atma hakları vardır.
  • Sizin adınıza şirketimize devredilen borcu bizlere ulaşım sağlamanız halinde öğrenebilirsiniz gibi.
  • Bunların haricinde bu adres üzerinden mail atabilirsiniz.
  • Mailde kimlik ve iletişim bilgilerinizi paylaşmanız halinde sizlere gerekli olan bilgileri vereceklerdir.
  • Ayrıca adınıza çıkmış olan icra dosyanıza baktığınızda da, borcunuzu hangi varlık yönetim şirketinin devir aldığını görebilirsiniz.
  • Bu arada aynı dosya içerisinde sizin borcunuzu ne kadar ücret karşılığında aldığını da görme imkanınız bulunmaktadır.
  • Öğrenebileceğiniz son bir yol ise borcunuzun güncel durumuyla ilgili kredi kullanmış olduğunuz bankadan öğrenebilirsiniz.
  • Eğer banka borcu varlık yönetim şirketlerine devrettiyse borcun devredildiği varlık yönetim şirketinin bilgilerini sizlerle paylaşacaktır.
  • Bu işlemi bizzat bankaya gitmeden, borçlu olduğunuz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak, borcunuzun hangi varlık şirketine devredildiğini öğrenebilirsiniz.

Sizlere verilen bu yollar ile hangi varlık yönetim şirketinde devredildiğini ve hangi tutarlarda olduğunu da öğrenmeniz mümkündür. Fakat bazı kişiler bu durumu dolandırıcı olarak da düşünmektedir. Bu aramanın doğruluğunu teyit etmek için bire bir yüz yüze görüşme sağlamanız gerekmektedir.

Tüm bunlarla birlikte aşağıda vermiş olduğumuz Türkiye’de toplam 21 tane varlık yönetim şirketlerin bilgilerini sizlerle paylaşmış bulunmaktayız. İletişim adresleri üzerinden de teyit edebilirsiniz.

Varlık Yönetim Şirketleri ve Adresleri

Yukarıda da bahsetmiş olduğum üzere Türkiye’de toplam 21 tane varlık yönetim şirketleri bulunmaktadır. Bu şirketlerin adres ve iletişim bilgileri aşağıda tabloda mevcuttur. Peki size gelen bu telefona nasıl inanacaksınız. Bildiğiniz üzere son yıllarda telefon görüşmeleriyle yapılan dolandırıcılıklar epey bir artmış durumdadır. Bu sebepten dolayı yabancı numaralara karşı her birimiz tedirgin bir durumdayız.

blank

Varlık-Yönetim-Şirketleri-ve-Adresleri

Fakat sizleri aşağıda paylaşmış olduğumuz numaralardan bir tanesi ararsa o zaman biraz daha içiniz rahat olabilir. Konuşma esnasında hangi bankadan devir alındığına dair bilgileri ve borcun varlık şirketlerine tebliğ edildiğine dair belgeyi de talep edebilirsiniz. Bu durumda sizinle iletişime geçen varlık yönetim şirketi ister mail aracılığı ile ister yüz yüze görüşmede borcun kendisine devredildiğine ilişkin belgeyi sizlere ibraz etmek zorundadır. Şimdi varlık yönetim şirketlerinin adres bilgilerine geçelim. Ne dersiniz?

Türkiye’deki 21 tane Varlık Yönetim Şirketleri ve İletişim Adresleri
Sıralama Varlık Yönetim Şirket İsimleri Adresleri Telefon Numaraları
1- ADİL Varlık Yönetim Şirketi Zümrüt evler Mahallesi, Ural Sokak No:30/11 Maltepe/İSTANBUL 0-850-455-23-45
2- ARMADA Varlık Yönetim Şirketi Kültür Mahallesi, Ahmet Adnan Saygun Caddesi, Ak merkez Apartmanı, No: 3/551 Beşiktaş /İSTANBUL 0-212-215-23-44

0-212-215-23-45

3- ARSAN Varlık Yönetim Şirketi Konaklar Mahallesi, Meşeli Sokak, No: 3, PK: 34330 Beşiktaş/İSTANBUL 0-212-284-26-26

0-212-269-12-13

4- BİRİKİM Varlık Yönetim Şirketi Büyükdere Caddesi, No:122, Öz sezen İş Merkezi, A Blok, K:5 Esentepe Şişli/İSTANBUL 0-212-355-19-40

0-212-212-10-52

5-
BİRLEŞİM Varlık Yönetim Şirketi
Huzur Mahallesi,  Azerbaycan Caddesi, B Blok, No:4, İç Kapı No:273, 19. Kat Sarıyer/İSTANBUL 0-212-347-07-77

0-212-347-42-25

6- BOĞAZİÇİ Varlık Yönetim Şirketi Büyükdere Caddesi, Metrocity İş Merkezi, A Blok, No:171, Kat 22 Şişli/İSTANBUL 0-212-344-07-00

0-21-344-07-03

7- DENGE Varlık Yönetim Şirketi Esentepe Mahallesi, Büyükdere Caddesi, Ercan Han, A-B Blok, No:121-5 Şişli/İSTANBUL 0-212-988-13-88

0-850-224-10-95

8- DİRİKER Varlık Yönetim Şirketi Çağlayan Mahallesi, Park Caddesi, No:10/27 Kağıthane/İSTANBUL  0-212-248-90-91

0-212-248-90-92

9- DOĞRU Varlık Yönetim Şirketi Kavacık Mahallesi, Ekinciler Caddesi, Ertürk Sokak, Özçelik İş Merkezi, No:5/2 Beykoz/İSTANBUL 0-216-693-11-33

0-216-693-11-88

10-
DÜNYA Varlık Yönetim Şirketi
Cemal Sahir Sokak, Profilo Plaza, B Blok, Kat:1 Şişli/İSTANBUL 0-850-222-28-50

0-850-480-70-71

11- EFES Varlık Yönetim Şirketi Kayışdağı Caddesi, Karaman Çiftlik Yolu, Kar Plaza, No:47, Kat:4 Ataşehir-İSTANBUL 0-216-538-41-00

 0-216-680-16-46

12- EMİR Varlık Yönetim Şirketi Tekstilkent Koza Plaza, A Blok, Kat:23 Esenler/İSTANBUL 0-212-438-35-35

0-212-438-35-80

13- GELECEK Varlık Yönetim Şirketi Merkez Mahallesi, Cendere Caddesi, No:22, Kat:3, Kağıthane/İSTANBUL 0-212-381-61-00 – 444-44-89

0-212-381-24-10

14- HEDEF Varlık Yönetim Şirketi Dünya Ticaret Merkezi, EGS Business, Park B-3 Blok, Kat:8, No:287 Yeşilköy-Bakırköy/İSTANBUL 0-212-805-08-18

0-212-465-04-03

15- İLKE Varlık Yönetim Şirketi Seyrantepe Mahallesi, Aksev Sokak, Sedef İşhanı, Blok No:2, Kapı No:2, Kağıthane/İSTANBUL 0-850-535-04-04

0-850-535-04-00

16- İSTANBUL Varlık Yönetim Şirketi Ahi evren Caddesi, No:21, Polaris Plaza B Blok Kat:1 34398 Maslak Sarıyer/İSTANBUL 0-212-367-36-45

0-212-346-09-08

17- MEGA Varlık Yönetim Şirketi Beylerbeyi Mahallesi, Beylerbeyi İskele Caddesi, No:16/1 Üsküdar/İSTANBUL 0-216-318-74-74

0-216-318-74-75

18- MET-AY Varlık Yönetim Şirketi Cinnah Caddesi, No:45, Daire No:6, 06680 Çankaya/ANKARA 0-312-442-36-80

0-312-442-36-84

19- ORTAK Varlık Yönetim Şirketi Gülbahar Mahallesi, Cemal Sahir Sokak Profilo Plaza, Blok No:26-28, Kapı No:3 Şişli/İSTANBUL 0-212-273-10-00

0-212-273-10-01

20- SÜMER Varlık Yönetim Şirketi Esentepe, Büyükdere Caddesi,  No:124, Öz sezen İş Merkezi, B Blok, Kat:1-2-3 Şişli/İSTANBUL 0-212- 217-69-00

 0-212-217-69-04

21- YUNUS Varlık Yönetim Şirketi Poligon Mahallesi, Lara Sokak, Seba Home, No:2 D:5/B PK: 34460 Sarıyer/İSTANBUL 0-212-268-34-00

0-212-268-34-10

Görmüş olduğunuz üzere varlık yönetim şirketlerinin isimlerini ve adreslerini sizler için paylaştık. Paylaşmış olduğumuz bu telefon numaralarından bir tanesi sizler ile iletişime geçerse bilin ki, artık dosyanız varlık yönetim şirketlerindedir. Bu şirketler sizi gün içerinde sabah saat 09.00 ile akşam 20.00 arasında aramaktadır. Evet, arkadaşım buraya kadar her şey güllük, gülistanlık değil mi? Şimdi sıra geldi varlık şirketlerine ödeme yapmanın sonuçları ve farklarına.

Varlık Yönetim Şirketlerinin Bankalardan Farkı Nedir?

Varlık yönetim şirketlerinin bankalardan tabi ki farkı vardır. Farklarının yanı sıra sizlere bazı avantajları da bulunmaktadır. Sizlere bu avantajlardan kısaca bahsedecek olursak;

  • Varlık yönetim şirketleri sizler borcuna karşı ödeyebileceğiniz tutarlarda bir çok ödeme avantajı sağlamaktadır.
  • Sizlere özel olarak, sıkıştırmadan gerekli olan planlamalar yapılır, çok daha fazla ödeme kolaylığı sağlamaktadır.
  • Borçlu olan kişinin yani sizlerin lehine daha hızlı kararlar alınabilmektedir.
  • Tüm bunlara göre tekrar ödeme planları oluşturularak, borcun tahsili için gerekli görülen tüm kolaylıklar sağlanabilmektedir.
  • Şimdi en önemlisi tün bu rahat ödemenin yanı sıra, özellikle peşin ödeme de toplam borcunuz için iyi bir pazarlık yapabilme hakkına da sahipsiniz.
  • Sonucunda iyi bir pazarlık yapılması durumunda %50 kadar indirim yaptırabilirsiniz.

Bu tamamen sizlerin karşı taraf ile kurmuş olduğunuz iletişime bağlı olmaktadır. Ne kadar ağzınız laf yaparsa o kadar şansınız yaver gider.😊 Varlık yönetim şirketlerinde unutmayacağınız 3 temel unsur. 1 pazarlık, 2 peşin ödeme ve 3 olarak borç kapama kağıdıdır.

Varlık Şirketlerine Borcu Olan Bankalardan Kredi Çekebilir Mi?

Özellikle son zamanlarda borcu varlık yönetim şirketlerine düşen arkadaşların şikayeti uzlaşmaya gelememeleridir. Yani hiç bir indirimde bulunmayıp, ödeyecek kişiye kolaylık sağlamamalarıdır. Borçlular hiç bir zaman suçlu değildir. Yani böyle bir durum söz konusu dahi olamaz. Çünkü BDDK tarafından denetlenen ve BDDK’ ya bağlı olarak çalıştıkları için sizlere muhakkak ödeme kolaylığı sunacaklardır.

blank

Varlık-Şirketlerine-Borcu-Olan-Bankalardan-Kredi-Çekebilir-Mi

Sizlere sürekli belirttiğim üzere borcunuzu en azından varlık yönetim şirketlerine düştüğünde ödemenizi tavsiye ediyoruz. Borç sizin borcunuz, benim yada bir başkasının değil. İleri ki zamanlarda muhakkak sizlerin karşısına çıkacaktır. Bu sebepten dolayı bizlere soracak olursanız. İcra ve daha da önemlisi Findeks KKB skorunuzun bir an önce iyileşmesi için varlık şirketleriyle uzlaşma yoluna gitmelisiniz. Dolayısıyla bu durum karşısında kara listeye alındığınızda da başka bir bankadan kredi çekme imkanınız biraz zorlaşabilir. Fakat bu sizleri olumsuz düşünceye sokmasın.

  • Tabi bu saatten sonra sizler bankalar tarafından kara listeye alınmış oluyorsunuz. Dediğim gibi korkmayın. Çünkü Kara Listede Olanlara Kredi Veren Bankalar bulunmaktadır.  Hangi bankalar olduğunu sizler için tüm detaylarıyla vermiş olduğumuz linkte paylaştım. yapmanız gereken linke tıklamak olacaktır.

Bu bilgileri de verdiğimize göre şimdi varlık şirketlerine olan borcunuz zaman aşımına uğrar mı? Haydi bakalım cevabımızı hep birlikte görelim.

Varlık Şirketlerine Borcun Zaman Aşımı Ne Zaman Biter?

Evet, arkadaşım sizlere ilk olarak zaman aşımının ne şekilde ve nasıl ilerlediğinden bahsetmek istiyorum. Borçlar Kanunu, 146. Maddesine göre borçlular ve alacaklılar karşılıklı olarak aksini kararlaştırmamışlarsa, borç 10 yıl sonunda zaman aşımına uğrar. Fakat zaman aşımı demek, borcum tamamen kapanmış demek değildir. Çünkü zaman aşımı borçlu olan kişilerin biran önce olmasını istedikleri bir durumdur. Tabi ki bu o kadar da kolay bir durum değil. Sebebi ise alacaklılar bu durumu elinden geldiğince uzatmaya çalışabilir. Hatta mümkün olduğunca kıyamete kadar sürsün ister. Alacaklı kişiler, alacaklarını ahirette değil, bu dünyada almak istediklerinden dolayı da elinden geleni ardına koymaz. Kanunlar borçlar üzerinde bir süre belirlediği için borçlar 10 yıl süre içerisinde buhar olur uçar.😊 Yani zaman aşımı dolmuş olur. Peki icra dosyası açıldığında da aynı durum söz konusu olur mu? diye soracak olursanız. Bunu şu şekilde bir örnekle anlatabiliriz.

  • Diyelim ki borcunuzun son ödeme tarihi 1 Ocak 2010
  • İcra takibi ise 1 ocak 2019 da açıldı.
  • Yani tam üzerinden 9 yıl geçmiş oldu.
  • Zaman aşımına tam da 1 yıl kalmışken nerden çıktı bu icra takibi diye düşünmelisiniz.
  • Neden mi?
  • Çünkü bu icra takibi sizin adınız geçerli olup, zaman aşımını ne yazık ki durdurmaktadır.
  • 2. bir örnek verecek olursak eğer diyelim ki 1 yıl sonra icra takibi düştü
  • O zamanda zaman aşımı işte orada kaldığı yerden devam eder.
  • Ve son 1 yılını da doldurmuş olursanız.
  • Alacaklılara gönül rahatlığıyla rahatlıkla el sallayabilirsiniz.😉

Tabi bu demek değildir ki, borç zaman aşımına uğradı diye kimse size icra takibi açmaz. Elinde belgesi dahi olmayan kişilerin icra takibi açıldığını çevremizde sıklıkla görebilmekteyiz. Bu neden le sizin adınıza da icra takibi açılabilir. Burada da yapmanız gereken sizin adınıza gelen tebligat elinize aldığınız günden itibaren 5 gün içerisinde zaman aşımı iddiasını ileri sürmeniz gerekmektedir. Eğer bu 5 gün içerisinde zaman aşımı iddiasında bulunmadığınız taktirde sizin lehinize işler kötü duruma düşmüş olur. Çünkü ödediğinizi geri almak için herhangi bir dava açamazsınız. Açarsanız da karşı taraf yani icra takibinin alacaklısı olan taraf zaman aşımı iddiasında bulunacaktır. Sizde bu durum karşısında hiçbir şey yapamayacak ve öfkeden kendi kendinizi yemiş olacaksınız.

  • Her ne kadar borçlarda zaman aşımı 10 yıl olarak söylenmiş olsa da varlık yönetim şirketlerine devrolan borçlarda bu süre tam 20 yıla kadar çıkmaktadır.
  • Nedeni ise?
  • Varlık yönetim şirketlerinin harç falan ödeyerek, boşa masraf yapmalarının önüne geçmek içindir.

Yani kısacası bu önemli noktaları iyi takip etmelisiniz. Evet zaman aşımına uğrar ama hangi şartlarda ne şekilde sizlere açıkça anlattığımı düşünüyorum. Karar bundan sonra size kalmış. İster borcunuza sadık olup ödeme yoluna gidersiniz. İsterse yıllarca bekleyip zaman aşımını doldurmayı tercih edersiniz.

Varlık Şirketleri Borcu Nasıl Tahsilat Yapar?

Varlık şirketlerine borcunuz düştü. Ve tahsis edilmesi için ödeme planı birlikte anlaşmaya vararak hazırlandı? Peki, ya şimdi borcunuzu ne şekilde tahsilat yapabilirsiniz.

  • İlk olarak öncelikle ödeme yapacak olan kişiler veya kurumlar, anlaşmalı olan bankaların sistemlerinden TC kimlik numaraları veya vergi numaraları ile giriş sağlayarak ödemesi gereken miktarları öğrenebilirsiniz.
  • Bu bankaların ödeme sistemleri üzerinden, yapılan plan doğrultusunda ödemelerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Varlık şirketlerinin anlaşmalı olduğu bankalar ile havale yada EFT yolu ile ödeme yapabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak eğer limitiniz mevcut ise kredi kartı ile de ödeme yapabilirsiniz.

Yalnız sizlere bu konuda önemli bir not bırakmak istiyorum. Varlık şirketlerine ödeme yaptığınızda, borcunuz bittiğinde muhakkak borcunuz yoktur yazısı olan belgeyi almalısınız. Çünkü bu devirde kimseye güven yok. İki gün sonra bakmışsınız borç yine önünüze çıkmış. Hiç  şaşırmayın bunlar olan şeyler. Şikayet var sitesine baktığımızda bu durumdan dolayı mağdur olan bir çok insanı görüyoruz. Sizde bunlardan olamamak adına elinizde yazılı ve imzalı bir belgeniz olsun derim. Son olarak aşağıda👇  varlık yönetim şirketleriyle ilgili hazırlamış odluğumuz videoyu izlemenizi rica ediyorum. İçeriğinde sizleri daha da bilgilendirecek detayların olduğunu söyleyebilirim.

Videomuzla birlikte böylelikle konumuzun sonuna gelmiş bulanmaktayız arkadaşlar. Konu hakkında soru ve düşüncelerinizi bizlere aşağıda bulunan yorumlar kısmına bırakabilirsiniz. Sizlere en kısa süre içerisinde doğru bilgiler ile dönüş sağlamış oluruz.😉

LÜTFEN BİZİ DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 0 Ortalamamız: 0]
Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. rasih erkan dedi ki:

    Merhaba, kıymetli bilgiler için teşekkürler. Bir sorum vardı.
    3 yıl önce orjinali 30.000 Tl olan borcum, şimdi muhtemelen bankaya, faiz, temerrüt faizi, avukat gibi ilavelerden dolayı 60.000 TL olmuştur. varlık yönetim şirketi borçları hangi değer üzerinden satın alır ve borçludan hangi değer üzerinden tahsilat yapar. ?
    Saygılar

    1. Emre ADIN dedi ki:

      İhale ile devir alır. Burada ana para esas alınır çoğunlukla. Yeriniz de olsam ana para üzerinden pazarlığa otururdum.

Bir Yorum Yazın