Ankara yada ilçelerinde yeni bir iş yeri açmak istiyorsanız devletten bu açılışı hibe alarak yapa bileceğinizi sizlere müjdelemek isterim. KOSGEB tarafından desteklenen iş kolları üzerinden açacağınız bütün yeni iş yerleri için nasıl hibe alacağınızı ise burada sizlere detaylı olarak anlatacağız. Hibe imkanlarından yararlana bilmeniz için ilk yapmanız gereken girişimcilik kurslarına nasıl başvuru yapacağınız da ayrıca burada bulabilirsiniz.
2022 yılında online olarak uzaktan almanız gereken eğitimler bulunmaktadır. Sonrasında ise destek başvurusunda buluna bilmeniz için Ankara KOSGEB il müdürlüklerinin adresleri ve telefonları da ayrıca içeriğimiz de yer almaktadır.
Neler Var?
KOSGEB Ankara İş Yeri Açma Devlet Destekleri Nelerdir?
KOSGEB Ankara yada ilçelerinde yeni bir iş yeri açacak olan girişimcileri desteklemektedir. Ankara merkez yada vilayetlerin de yeni kuracak olan iş yerlerine desteklerini ise iki program üzerinden sağlamaktadır. Bu programların sağlamış olduğu hibe miktarları da dolayısı ile değişiklik göstermektedir. Hangi iş için ne kadar hibe alacağınızı öğrenmeniz için de iş fikrinizin KOSGEB tarafından desteklenen sektörler içerisindeki NACE kodlarından öğrene bilirsiniz. KOSGEB Hangi İşlere Destek Veriyor? Hibe Alarak Kurulan İşletmeler isimli içerikte iş fikrinize yönelik verilecek olan hibe miktarını görebilirsiniz. İş fikriniz şayet bu paylaşmış olduğumuz içerikteki NACE kodlarında yer alıyor ise şimdi ilk olarak yapmanız gereken şey girişimcilik belgesini almanız olacaktır. Online olarak hiç sıra beklemeden nasıl bu belgeyi alacağınız ise aşağıdaki başlıkta sizler için yer almaktadır.
KOSGEB Ankara Online Girişimcilik Eğitim Başvuruları
KOSGEB iş fikri KOSGEB desteklenen sektörler de yer alan girişimcilerin yeni açacakları iş yerleri için hibe alabilmeleri adına ilk şart olarak girişimcilik kurslarına katılmasını talep eder. İş fikrinize göre almanız gereken girişimcilik eğitimlerinin hangisi olduğu ve ayrıca kurulacak olan işletmenin KOSGEB tarafından destek alıp almadığının sorgulamasını nasıl yapabiliriz diye soruyorsanız. Uğramanız gereken tek adres KOSGEB Desteklenen Sektörler Nelerdir? sayfasını ziyaret etmenizdir. Bu sayfada iş fikrinizin destek alıp almadığını ayrıca hangi girişimcilik eğitimini almanız gerektiğini görebilirsiniz. Şayet iş fikriniz ilgili sayfada yer alıyorsa şimdi ise yapmanız gereken işletmenizi kurmadan önce girişimcilik belgesini almanızdır. Bu belgeyi almak için Online olarak katılacağınız eğitim başvurularını nasıl yapacağınızı aşağıdaki adımlarla bulabilirsiniz.
- https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresine giriş yapalım
- Sağ üst köşeye de bulunan GİRİŞ butonuna bir kere tıklatalım
- Sistem bizi e-Devlet girişi yapmamız için yönlendirme yapacaktır
- e-Devlet şifremizi girelim. Şayet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden şifrenizi kimlik belgenizle temin edelim
- Şifremizi girdikten sonra sistem bizi doğrudan eğitim sayfasına yeniden yönlendirme yapacaktır.
- Şimdi sayfanın en altında yer alan ‘Öne Çıkan Eğitimler’ bölümünden ‘Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ menüsünde buluna ‘Eğitimime Başla’ diyelim. (görsel aşağıdaki gibidir)
- Karşımıza şimdi almamız gereken eğitimlerin videoları çıkacaktır. Bu videoları sırasıyla izleyelim.
- Videolar sonrasında bulunan testleri sonra çözelim
Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra girişimcilik belgemiz hazır olacaktır. Şayet, iş fikriniz İleri Girişimcilik NACE Kodları içerisinde yer alıyorsa aynı işlemi Öne Çıkan Eğitimler bölümünde daha sonra yeniden yapalım. Bu işlemlerin ayrıca nasıl yapılması gerektiğini sizlere videolu bir şekilde aşağıda anlattım.
Eğitimleri video da anlatmış olduğumuz şekilde altıktan sonra peki şimdi ne yapmamız gerekiyor?
Ankara’da Devlet Destekli İş Yeri Açma!
Eğitimleri alanlar artık devlet desteklerinden yararlanmak için Ankara’da iş yerlerini açabilirler. KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek Programı içerisinde bahsetmiş olduğum hibelerden yararlana bilmeniz için mutlaka yeni kurulacak işletmenin GİB kanunları kapsamında yer alması gerekir. Ankara Büyük Şehir Belediyesi prosedürlerine de uygun bir şekilde kurulacak olan yeni işletmenin yasal mevzuatları tamamlandıktan sonra artık KOSGEB destek başvurusunda buluna bilirsiniz. Başvurunun başlatılabilmesi için de önce KOSGEB’e kayıt olmanız gerekir. Nasıl kayıt olmanız gerektiğini de sizlere https://www.devletkredi.com/e-kobi-giris/ de resimli olarak anlatmıştık. Kayıt işlemi sonrasında ise girişimcilik destek başvurunuzu yine aşağıdaki şekilde olduğu gibi yapabilirsiniz
- https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler adresine girelim
- Resimde de göstermiş olduğum gibi ‘Tüm Hizmetler’ diyelim
- Tüm hizmetlerin altında bulunan ‘Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’ sekmesini tıklatalım
- Geleneksel Girişimcilik Destek Programı bağlantısını tıklatalım
- Sisteme e-Devlet şifremizle giriş yapalım
- Şimdi sırasıyla bizden ve işletmemiz den istenilen bilgileri girerek başvuru işlemimizi tamamlayalım
Bu işlemler sonrasında iş yerimize ait olan evrakları ve KOBİ beyannamemizi bize en yakın KOSGEB Ankara müdürlüğüne teslim edelim. (KOBİ Beyannamesi Doldurma da nasıl yapmanız gerekildiği anlatılmaktadır.)
KOSGEB Ankara Müdürlük Adresleri (Telefon Dahil)
KOSGEB Ankara desteklerine başvuru yapmak için yukarıda bahsetmiş olduğumuz evrakları kuruma ait müdürlüklere teslim etmeniz gerekir. Gerekli evrakları teslim ettikten sonra size tanınan sürede hazırlayacağınız iş planı projesini de yine aynı adreste sunum yapacağınızı bilmenizi isterim. KOSGEB İş Planı Örneği de size yine bu konuda yardımcı olduğumuzu belirtmek isterim. İlgili evrakların be iş planınızın sunum yapacağınız KOSGEB Ankara müdürlük adres ve telefon numarası ise şunlardır.
Ankara OSTİM KOSGEB Müdürlüğü
- Adres: Cevat Dündar caddesi, Numara 156 Posta Kutusu 06370/OSTİM
- Telefon: 0-312-595-25-83
KOSGEB Ankara Sincan Müdürlüğü
- 1. Organize sanayi bölgesi, dökümcüler sitesi, numara: 203 Sincan/Ankara
- Tel: 0-312-595-25-85
KOSGEB hakkında aklınıza takılan ve bundan dolayı öğrenmek istediklerinizi bizlere yorumlarda iletebilirsiniz.