Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

KOSGEB İş Planı Örneği (Hibe Garantili Word PDF 2023)

Onay almış bir KOSGEB iş planı projeniz yoksa, 2023 KOSGEB Geleneksel yada İleri Girişimcilik Destek Programlardan yararlanamazsınız. Bu nedenle boş olarak WORD formatında almış almış olduğunuz iş planı projesiniz çok dikkatli bir şekilde doldurmanız gerekir. Nasıl dolduracağınızı bilmiyorsanız da sizlere ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veriyoruz. Böylece kesin olarak iş planı projeniz onay alacağı taahhütlünde bulunuyoruz.

KOSGEB İş Planı Örneği (Hibe Garantili Word PDF 2023)

Nasıl KOSGEB iş planı projesi doldurulur anlatımızın yanı sıra da daha önce kesin onaylı en az 50 tane iş planını örneğini de sizlerle paylaştık. Pastane, giyim, kuaför yada güzellik salonu dahil iş planı hazırlamak isteyen girişimciler, işte iş modeline ilişkin bilgilerle birlikte KOSGEB iş planı projesi oluşturmanın en kolay yolu.

Boş KOSGEB İş Planı BOŞ Formu (PDF)

Şayet KOSGEB iş planı oluşturmak için danışmanlık firmalarına vereceğiniz çok fazla bir paranız yok ise sizlere bizler de yardımcı olabiliriz. Daha önce onay almış sektörünüze özgün olarak hazırlanmış olan iş planı örnekleri üzerinden etkili değişiklikler yaparak sizlerde 1000 TL ile 2000 TL arasında danışmanlık firmalarınca hazırlanan bu proje için para ödemek zorunda kalmamış olursunuz. Bunun için mutlak suret ile eliniz de boş bir iş planı projesi olması gerekmektedir.

Daha sonra ise size aşağıdaki başlıklar altında paylaştığımız projelere uygun bir şekilde gerekli düzenlemeleri rahatlık ile yapabilirsiniz. Yada sizler ile biraz sonra paylaşacağımız örnek projelerin üzerinden size uygun değişikleri yapabilirsiniz.

KOSGEB İş Planı Projesi Nasıl Hazırlanır? Doldurulur? Düzenlenir?

Boş iş planınız elinizde var ise bunu iş fikrinize göre beraber doldura biliriz. Boş iş planı olmayanlarda yukarıdaki başlıktan bilgisayarlarına indire bilirler. Boş iş planı projenizin olması durumunda böylece 10 ana başlıktan oluşan projenizi yaklaşık olarak 1 ila 3 saat içinde hazırlamış olursunuz. Sizlere bahsetmiş olduğumuz şekilde iş planı projenizi doldurursanız da kesin onay alacağınızı da müjdelemek isterim. Garantili bir şekilde KOSGEB iş planı doldurmak isteyenler. Hazırsanız o zaman hep birlikte hibe alacağımız işletmenizin projesini doldurmaya başlayalım.

  1. Girişimci İşletme Bilgileri:
    1. Kendiniz ve İşe İlişkin Tecrübeleriniz: Okuduğunuz okullar, doğum tarihiniz ve çalıştırmış olduğunuz işletmenize ait geçmişe yönelik deneyimleri belirtmeniz gerekir.
    2. İşletmenizin Yürüttüğü Faaliyetler: İş yeriniz de üretilen mal yada hizmetler hakkında bilgiler verilmesi istenilir.
    3. İşin Mevcut Durumu Sermaye Yapısı ve Sürdürebilirliği: İş yerinizin çalışsan sayısı, piyasadaki durumu ve pazar payı hakkında bilgiler vermelisiniz. Örnek: İşletmem 215.000 TL öz sermayeye sahip tir gibi sayısal veriler kullanmalısınız. Son olarak ise bu bölümde işletmenizin sürdürülebilirliğinden bahsetmelisiniz. Örnek: Muhasebe kayıtlarımızı dikkatli bir şekilde tutarak, ürün kalitemizden ödün vermeyerek gibi.
    4. İş Yerinizin Fiziki Özellikleri Konumu ve Seçim Nedenleriniz: İş yerinizin adresi, kat sayısı ve kaç mt2 üzerine kurulduğunu belirtmeniz istenilir. Bir de neden bu özelliklere sahip bir iş yeri tuttuğunuzu açıklamanız istenilir. (Müşterilerime ve ürün tedarikçilerime yakın olduğu için diye bilirsiniz.)
  2. Müşteri Gurupları: Hizmet sağladığınız müşteri guruplarını (yaş, cinsiyet, gelir düzeyi) bu bölümde açıklamanız gerekilir.
  3. Değer Önerisi: Müşterilerinize sağladığınız ürün ve hizmetlerin isimlerini tek tek yazmanız beklenir. Daha sonrası ise müşteri gurupları içinde hangi guruplara bunları sunduğunuzu açıklamalı. Sağlamış olduğunuz ürün ve hizmetle bu müşterilerin hangi ihtiyaçlarını tedarik ettiğinizi açıklamanız gerekilir. Son olarak ise buradan rakipleriniz den bahsedin. Sizin ile aynı alanda hizmet veren rakiplerinizden isimleri ile bahsetmeniz çok daha iyi olacaktır. Hiç bir rakibimiz yoktur gibi bir kelime kullanmamanızı öneririm 😊
  4. Ulaşım Dağıtım Kanalları: Sunmuş olduğunuz ürünü hangi yollarla müşterilerinize ulaştıracağınız sorusunun yanıtını bu bölümde vermeniz istenilir.
  5. Müşteri İlişkileri: Nasıl müşteri kazanmayı planlıyorsunuz? İlk iletişimi nasıl kuracaksınız? Yeni ürün ve hizmetlerinizi nasıl tanıtacaksınız? bu soruların yanıtını KOSGEB sizden buradan beklemektedir.
  6. Kilit Temel Faaliyetler: Ürün yada hizmetin oluşmasının başlangıcından müşteriye ulaşacağı süre zarfına kadar bütün aşamaları ayrı bir şekilde burada belirtiniz. Ayrıca, sanayi sicil belgesi, sicil gazetesi, imza sirküleri gibi tüm gerekli ruhsat ve izin belgelerinizi de burada detaylandırmalısınız.
  7. Kilit Temel Kaynaklar: En önemli faaliyetlerinizi gerçekleştirmek için ihtiyaç duydunuz, personel, makine ve arsa gibi tüm kaynakları yazın. İş yerinizde çalışan yada çalışacak olan tüm personelin görevleri hakkında bilgiler vermeniz de bu bölümde istenilir.
  8. Kilit Ortaklar İş Birlikleri: Şayet var ise iş birliği içinde bulunduğunuz firmaları bu bölümden anlatınız. Var ise ortaklarınızdan bahsediniz.
  9. Maliyet Yapısı:
    1. İlk ikisi tablodan oluşur. Tablonun görümü aşağıda olduğu gibidir. Buradaki tablolara gelir ile giderleriniz yer alır.
    2. İşletmenize ait gelir ve giderleri burada göstermeniz gerekir. Geliriniz giderinizden az olmamasına özen göstermeniz önemlidir.blank
    3. Diğer 3 kısımda ise ürün ve hizmeti sağlamak için makine alımı ve ham madde alımları gibi en önemli maliyetlerinizden kısa bahsetmelisiniz.
    4. Makine ve teçhizat alımları için finansal ihtiyacınızı nasıl karşılayacağınızı anlatmanız istenilir.
  10. Gelir Akışı: Nelerden gelir elde edeceğinizi bu bölümde belirtmeniz istenilir. Ürün ve hizmetlerinin fiyatlandırma yaparken ne gibi giderler yaptığınızı da bu bölümde anlatmanız istenilir.

Adımlar halinde resimli bir şekilde oluşturmuş olduğum PFD dosyasını => KOSGEB İş Planı Nasıl Doldurulur bağlantımızda paylaştım. Bağlantıya tıkladığınız taktirde, sizlere gerekli olan tüm bilgilere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bilgisayar Üzerine Hazırlanmış KOSGEB iş planı projesi

Bilgisayar tamir ve bakım dükkanı yada satış mı yapmak istiyorsunuz? Bunun için KOSGEB‘den destek rahatlık ile hazırlayacağınız etkili bir proje ile sağlanabilmektedir. Daha önce bu kapsamda yapılan bir başvuruda onay almış proje örneğini sizler için sayfamızda yer verdik. İster pazarlama ister ise Tablet, cep telefonu dahil her türlü teknolojik ürünü pazarlama yapabileceğiniz bu proje ile devletten hibe rahatlık ile alabilirsiniz. 🙂

Cafe ve Pastane KOSGEB İş Planı Örneği

blank

Kafe-ve-Pastane-KOSGEB-İş-Planı-Örneği

Özellik ile Üniversite çevrelerinde son günler de sıklık ile görmüşsünüzdür değişik isimler adı altında hizmet veren kafeteryalar ve fastfoodlar. Açıkçası oldukça da gençler tarafından hazır bu yiyecek ve içecekler rağbette görmektedir. İlinizde yada ilçenizin herhangi bir yerinde pastane dahil böyle güzel bir gelir kapısı projesine imza atmak istiyor iseniz, girişimcilik belgenize ilaveten aşağıdaki KOSGEB iş planı örneği de size lazım olacaktır. Bu da bizden size destek olsun.. 😉

Doğal Gaz, Kombi Bakım ve Satış İş Planları Örnekleri

Hemen hemen artık ülkemizde bir çok ilimizde doğal gaz mevcuttur. Hatta doğal gazı olamayan ilimiz kalmamış durumdadır. Bazı ilçelerimize henüz daha erişmese de doğal gaz sektörü bir çok vatandaşımıza ekmek teknesi olmuştur. Kombi satış ve montajı, bakımları ve petek temizleme işlerinde gerçekten güzel bir para vardır. Bu alanda satış dahil olmak üzere dükkan açmak isteyenler girişimcilik belgesi sahiplerinin ihtiyacı olan örnek KOSGEB iş planı projesi örneği sizler için aşağıda yer almaktadır.

Kadın, Çocuk, Erkek Giyim KOSGEB İş Planı

blank

Kadın-Çocuk-Erkek-Giyim-KOSGEB-İş-Planı

Ülkemizde yemek ve giyim üzerine ben hiç bir işletmenin iflas ettiğiniz henüz daha görmedim. En fazla ihtimal ile ileriye yönelik yatırımlar yapmadıkları için yerlerinde saymışlardır. Sizde bu alanda ister herhangi bir firmanın bayiliği alarak ister iseniz toptancılık usulü ile değişik bir sitil ile katılım gösterecekseniz kesinlik ile bizce başarılı olacaksınızdır. Hele bir de çocuk ve bayan üzerine giyim dükkanı açacak iseniz başarısız olama gibi bir ihtimaliniz bizce söz konusu bile değildir. İşte KOSGEB kurslarını bitirmiş girişimciler için örnek iş planı projesi.

Market ve Şarküteri Üzerine İş Planı Projeleri İndir

blank

Önceleri mütevazi bakkallarımız artık şimdi büyük dev marketlere dönüştü. Dönüşümü sağlayamayanlar ise ya yerinde kaldı yada rekabet edemedikleri için iflasın eşine kadar geldiler. Sizde ileride marketler zincirine ilk adımı KOSGEB ile atmak istiyor iseniz bu hazır iş planı projesi size çok fayda sağlayacaktır. Elif ERGENÇTÜR tarafından hazırlanmış ve sizler için ücretsiz olarak yer alan projeyi sitemiz üzerinden indirebilirsiniz.

Kırtasiye KOSGEB İş Planı Projesi Örneği

blank

Okul çevrelerinde oldukça sık görmüşsünüzdür kırtasiyeleri. Yada okul yolu üzerinde ekseri hizmet vermektedirler. Artık kırtasiyelerde kendilerini aşmış durumda olup. Kitap ve defter gibi asıl satmaları gereken ürünlerin yanlarına değişik oyuncaklar, şaka malzemeleri gibi çocuklar tarafından ilgi gören ürünler ilave etmişlerdir. Her neyse bizce süper bir satış strateji ve oldukça da kazançlı bir sektördür, kırtasiyecilik. Bu alanda faaliyet göstermek isteyen genç girişimciler için hazır Word uzantılı iş planı projesi aşağıda yer almaktadır.

KOSGEB İş Planı Örneği 2023 Projeleri

Bu işin arkadaşlar inanın ki sonu yok. O kadar çok iş alanında sektör var ki her biri için örnek bir iş planı projesi yayınlasak buna sayfalar yetmeyecektir. Sizin üzerine düşüne sadece sektörünüze en yakın proje örneğini indirip gerekli düzenlemeleri yapmanızdır. Aşağıda yine değişik alanlarda 2023 yılı ve daha önce hazırlanmış olan proje örnekleri mevcuttur. Umarım işinizi görür.

Sizler için elimde mevcut olan boş KOSGEB iş planı projesinin fotoğraflarını yüksek kalitede çekip burada paylaştım. İndir yaparak çıktısını alabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Kullanarak İşletmenizi Kurabilirsiniz!

İşletme kuracakların her zaman hesapları tutmamıştır. Bu eksiklerini ise çoğunluk ile bankalardan ihtiyaç kredisi kullanarak karşılamışlardır. Banka kredilerinin vadeleri 5 yıl olunca bu yönteme oldukça rağbet artmıştır. Bir çok yeni işletme kurmak isteyen girişimciler sıklık ile bu yöntem sayesinden iş yerlerini açmaktadır. Benim dahi etrafımda bir çok arkadaşım bankalardan bireysel tüketici kullanarak iş yerlerini açmıştır. Bu amaç ile sizler için her ay en düşük faizli kredi imkanı sağlayan bankayı seçerek, sağladığı olanakları aşağıda yer veriyoruz.

  • Bireysel tüketici kredisi çekerek iş yeri açabilirsiniz. Bir çok arkadaşım 100.000 TL kadar çıkan bireysel ihtiyaç kredisi kullanarak iş yeri sahibi olmuştur. Şayet sizde benim gibi düşünüyorsanız, size önereceğim banka VAKIFBANK olmaktadır. Bankamız ŞUBAT ayı için müşterilerine %1.91 faizli olarak kredi olanağı sağlamaktadır. Ödeme planı ise şu şekildedir.
100.000 TL Geri Ödeme Planı
Vade Taksit Maliyet
12 9.626,35 TL 115.516,23 TL
14 8.430,90 TL 118.032,64 TL
16  7.536,46 TL 120.583,31 TL
18  6.842,68 TL 123.168,13 TL
20 6.289,35 TL 125.787,17 TL
22 5.838,18 TL 128.439,94 TL
24 5.463,61 TL 131.126,55 TL

VAKIFBANK tarafından 36 aya kadar bütün vadeler için uygulanan bu düşük faizli kredinin başvurusunu İnternet üzerinden de yapabilirsiniz. Şayet bankaya ait mevduat hesabınız var ise hemen VAKIFBANK Mobil indirmeniz başvuru işlemlerinizi daha hızlı bir şekilde yapmanıza yardımcı olacaktır.

3 Yöntemle VakıfBank Mobil Bankacılık Açma! da nasıl İnternet üzerinden belgesiz kredi başvuru yapılacağını bulabilirsiniz.

0-850-222-07-24 numaradan da destek alabilirsiniz.


Konu hakkında tüm bilgileri sizler için paylaşmaya çalıştık. Daha fazla ve farklı sormak istediğiniz soru varsa eğer aşağıdaki yorumlar kısmına yazarsanız. En kısa zaman içerisinde sizlere dönüş sağlayabiliriz.😉

LÜTFEN BİZİ DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 0 Ortalamamız: 0]
Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. nihat şakiroğlu dedi ki:

    ilçede apart yapmak istiyorum.iş pılanı örneğini görmek istiyorum.

  2. Hülya Aktaş dedi ki:

    Ozalit ve grafik tasarım üzerine bir yer açmak istiyorum bununla alakalı proje sunum örneğini nasıl hazırlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler kolay gelsin.

Bir Yorum Yazın