İşyeri Açma Kredisi 2023 (Yeni Dükkan Açacaklar)
Herkesin eminim ki en büyük hayali sevdiği bir işi yapmaktır. Bundan dolayı da bir çok girişimci ülkemizde kendine ait yeni iş yeri açmaktadır. Alınan bir anlık kararla bir çok girişimcimizin ne yazık ki bu hayali hüsranla sonuçlanmaktadır. Bundan dolayı işinizi doğru şekilde açmak işletmenin uzun ve sağlıklı bir şekilde ilerleye bilmesi için son derece önemlidir. Bu nedenle özellikle işyeri açma kredisi başvurusundan bulunacaklara çok önemli tavsiyelerim olacak. Ama daha da önemlisi 2023 yılı için İŞKUR ve KOSGEB destekleriyle iş yeri açmalarıdır.

Bunun nedeni ise işletmelerinin açılış dönemleri için hibe alabilmeleridir. Bunun haricide ise özellikle girişimcilik sertifikası alarak KOSGEB üzerinden iş yeri açanlara sağlanan 50 ile 70 bin TL faizsiz verilen kredi imkanları olmaktadır. Hatta KOSGEB desteklerinden yararlanmamayı göze almanız durumunda ESKKK dan 100.000 TL faizsiz kredi dahi alabilmektesiniz. Bu müjdeli haberimizi okuduktan sonra kim bilir sizler için önermiş olduğum işyeri açma kredisi veren 5 bankaya tenezzül edip bakmayacaksanız bile. Haydi şimdi gelin hep birlikte sizler için avantaj sağlayan imkanları görelim.
Neler Var?
İş Kurma Kredisi Devletten Nasıl Alınır? (60 bin TL Hibe)
Güzel bir iş fikriniz ve az bir şeyde sermayeniz var ise bunu devlet desteğiyle yapmanız sizin her türlü menfaatinize olacaktır. Bu menfaatlerin en başında ise alacağınız geri ödemesiz kredi dediğimiz hibe imkanları olacaktır. Bir diğeri ise de 50.000 ile 100.000 TL kadar çıkan faizsiz krediler olmaktadır. Bu harika iki imkanı peki devletten iş kurma kredisi olarak nasıl alabilirsiniz? Bunu cevabını öğrenmek için gelin ilk olarak iş kurma kredisini devlet destekleriyle sizlere sağlayan kurumların hangileri olduğu bir birlikte görelim. Sonrasında ise iş yeri açmak için destek sağlayan bu kurumlara nasıl başvuru yapabiliriz bunlara değinelim.
- KOSGEB (Gazi, 30 yaş altı genç girişimci, kadın girişimci ve 1. derece şehit yakınları için önerilir)
- İŞKUR (Eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımız için önerilir)
- ESKKK (KOSGEB ve İŞKUR’dan hibe almayanlara 100.000 TL faizsiz kredi vermektedir.)
- HALKBANK (Yeni girişimcilere faizsiz kredi sağlamaktadır)
Bu her üç kurumda her sene olduğu gibi 2023 yılı içinde yeni girişimcilere hibe ve faizsiz kredi vererek açmış olduğu iş yerlerini desteklemektedir. İş yeri açacaklara hibe veren sizin de görmüş olduğunuz gibi 2 tane kurum vardır. Şimdi siz bu kurumların arasındaki farkların neler merak ediyorsunuzdur. Bunu kısaca aşağıda açıklayıp neden parantez içinde sizlere hibe almak için ilgili kurumu önerdiğimi anlatayım.
- KOSGEB: İş fikri perakende satış üzerine olan girişimcilere sadece açılış masrafları için 5 bin TL vermektedir. Bu rakam engelli, Gazi, 30 yaş altı genç girişimci, 1. derece şehit yakını yada herhangi bir yaşta kadın girişimci olduğu zaman 10.000 TL olmaktadır. 2 yıl süren programda yanınızda çalışan olursa şayet o çalışanın pirim ödemesine göre hibe alabilirsiniz. Ayrıca, KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Destek programlarıyla kurulan işletmelere KOBİ Finansman Destek Programıyla 50.000 TL de faizsiz 18 ile 36 ay geri ödemeli kredi verilmektedir. İş fikri üretime dayılı olunması durumunda ise alınacak olan makine teçhizatlar için en az 100.000 TL alım için yeri üretim olması durumunda %90 kadar hibe verilir. Bu rakam 300.000 TL harcama için 270.000 TL kadar çıkmaktadır.
- İŞKUR: Engelli ve eski hükümlülere iş fikrinin hangi kategori de olduğuna bakılmaksızın bürüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe alırsınız. Şayet iş fikriniz perakende satışı üzerinize size hibe alarak iş yeri açmak için önereceğimiz kurum İŞKUR olmaktadır.
Kurumların arasındaki iş yeri açacaklara sağlanan hibe olanakların en belirgin farkların neler olduğunu sizler için ayrıntıları ile açıkladık. Eski hükümlü ve engelli girişimciler için sağlanan bu hibe imkanlara ait detaylı anlatımları farklı bir sayfamızda ele aldık. İlgili sayfamıza ulaşmak için ise bağlantılarımız,
da yer almaktadır. Bu iki kategoride yer alan girişimcilerimiz için İŞKUR tarafından sağlanan iş kurma hibelerini detaylı olarak farklı sayfada anlattığım için burada sadece KOSGEB hibe destekleri yer almaktadır. Ayrıca, tüm girişimciler için sağlanan iş yeri açma faizli ve faizsiz kredi veren bankalarda bulunmaktadır.
Çok değerli girişimciler. Kuracağınız iş hayatında nasıl başarılı olacağınız sırrını sizler için paylaştık Başarılı Bir Girişimci Olmanın Sırrı! Yapılmaması Gerekilen 8 Ölümcül Hata sayfamızda bunları görebilirsiniz.
Sizlere bu bilgiyi de verdikten sonra şimdi geçelim. KOSGEB hangi işlere ne kadar hibe desteği veriyor. Gelin hep birlikte bu sorularımıza cevaplar bulalım.
KOSGEB Hangi İşe Ne Kadar Hibe Veriyor?
KOSGEB hangi işe ne kadar hibe veriyor hakkında İnternet üzerinden bir çok yalan yanlış ve asılsız haberler dolanmaktadır. Dolanan bu haberlerin bir çoğu da güncellenmediği için sizlere ne yazık ki eski uygulama hakkında bilgi vermektedir. Bundan dolayı sizlerle paylaşacağım bu bilgiler herkesin rahatlıkla anlaya bileceği en son uygulamada yer alan bilgilerdir. Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra nerede ise her ay düzenli olarak güncellediğimiz KOSGEB destekli iş yeri nasıl açılır? konusuna başlaya biliriz. Ama ilk olarak KOSGEB hangi işlere ne kadar hibe veriyor bunu finansman planlamamızı yapabilmemiz için öğrenmemiz gerekiyor.
KOSGEB üzerinden 50 ile 60 bin TL hibe ile iş yeri kurabilirsiniz. ”Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” olarak güncellenen ismiyle yeni iş yeri açacaklara verilen bu hibe ikiye ayrılmaktadır. Ayrılan bu iki destek programı ise tamamen iş fikrinizin içinde bulunduğu NACE koduna göre belirlenir. İş fikrinize göre oluşturulan bu destek programların isimleri ise şunlardır.
- Geleneksel Girişimcilik Destek Programı
- İleri Girişimcilik Destek Programı
İş fikrinizin hangi NACE kodunda olduğunu öğrenmenin tek yolu ise KOSGEB Desteklenen Sektörler Nelerdir? de yer verdiğim listeye bakmaktan geçer. Listeye bakıp hangi NACE kodunda olduğunuzu hala bulamadıysanız bizden ilgili sayfa üzerinden yardım talebinde buluna bilirsiniz. Şimdi yeni iş yeri kuracaklar için uygulanan bu her iki destek programın içeriğine bir bakalım. İlk olarak ise ‘Geleneksel Girişimcilik Destek Programı‘ imkanlarının neler olduğuyla başlayım.
Geleneksel Girişimcilik Destek Programı | |
Gerçek Kişi Statüsünde Kurulmuş İşletmelere | En Fazla 50 Bin TL Hibe vermektedir |
Sermaye Şirketi Üzerine Kurulmuş İşletmelere | En Fazla 60 Bin TL Hibe verir |
Gerçek Kişi Statüsünde Kurulmuş İşletme: Hiç bir ortalık olmayan kendi adınıza açmış olduğunuz iş yerleridir. Buna örnek vermem gerekir ise;
- Kuaförler salonları
- Lazer Epilasyon Merkezleri
- Market, Kasap, Şarküteri gibi
- Oto yıkama
- Lokanta
işletmelerden oluşmaktadır.
Sermaye Şirketi Üzerine Kurulmuş Olan İşletmeler: Bu tür işletmeler bir kaç ortak ile kurulmuş olan limitet şirketlerinden oluşmaktadır. Bunlara örnek verir ise de sanayi dükkanları, üretime dayalı yan ürün üretim işletmeleri gibi diye biliriz.
- KOSGEB Gerçek kişi olmanız durumunda açılış giderleri olarak 5 bin TL hibe verir. (Gazi, Engelli, 1. derece şehit yakını ve 30 yaş altı genç ile kadın girişimci olursanız bu rakam 10.000 TL olur)
- Sermaye şirketi olarak kurulan işletmelere ise 10.000 TL açılış giderleri için hibe verilir.
KOSGEB bu her iki kesim içinde ”Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” kapsamında vermiş olduğu desteği eskisi gibi artık almış olduğunuz yada ileride alacağınız makine için vermemektedir. 2023 yılı itibarı ile verilecek olan hibe destekleri prim hesaplamasına göre sizlere verilir! Dolayısı ile en üst hibe desteği olan 50.000 ile 60.000 lira hibe desteği alabilmeniz için en az 1 yıl boyunca 3 çalışana sahip olmanız gerekir. Çalışanlar için prim hesaplamasına siz dahil değilsiniz! Prim hesaplaması ve çalıştıracağınız işçi için alacağınız toplam destek hesaplamasını sizler için yaptım.
- Gerçek Kişi Statüsünde Kurulmuş İşletmeler
5.000 TL Sabit Hibe | ||
Senelik 180 ile 539 Pirim | 5.000 TL | 1 Çalışan |
Yıllık 540 ile 1079 Pirim | 10.000 TL | 2 Çalışan |
1080 ve üstü için | 20.000 TL | 3 Çalışan |
- Sermaye Şirketi Kuracak Olan Girişimciler
10.000 TL Sabit Hibe | ||
Senelik 360 ile 1079 Prim | 5.000 TL | 1 Çalışan |
Yıllık 1080 ile 1439 Prim | 15.000 TL | 3 Çalışan |
1440 ve üstü için | 20.000 TL | 4 Çalışan |
Sonuç olarak ”gerçek kişi” olarak iş yerini KOSGEB üzerinden kurar ve en az 3 kişi çalıştırır iseniz ilk yıl 25.000 TL ikinci yılda 25.000 TL toplam 50.000 lira hibe alırsınız. Sermaye şirketi olarak kurar iseniz ve 4 çalışanın primlerini tam olarak öderseniz ilk sene 30.000 TL ikinci yıl yine 25.000 TL olmak üzere toplamda 55.000 TL alırsınız. Destek programı oldukça anlaşılır bir şekilde anlattığımı düşünüyorum. Yine de bu program hakkında sorunuz olur ise lütfen sorunuz. Şimdi gelelim bu imkanlara nasıl başvuruda bileceksiniz.
- 18 ile 30 yaş arasındaki girişimciler ile gazi, engelli, kadın ve şehit yakınları her iki performans döneminde 5.000 + 5.000 = 10.000 TL toplamda ayrıca hibe alacaklardır!
Geleneksel Girişimcilik Destek Programı kapsamında verilen bu hibelere ilaveten iş fikrinizin NACE kodu İleri Girişimcilik kodları içerisinde olması durumunda ise ilaveten aşağıdaki destekleri de alırsınız.
- İş fikri düşük-orta olunması durumunda 100.000 TL makine alımına en fazla %90 hibe verilir. Buda 90 bin TL olur
- İş fikriniz orta-yüksek olması durumunda 200.000 TL makine alımına 180.000 TL kadar hibe verilir
- İş fikrinizin NACE kodu yüksek olması durumunda ise 300.000 TL kadar yapılan makine alımlarına 270.000 kadar hibe sağlanır.
KOSGEB tarafından hangi işlere ne kadar hibe verildiğini artık biliyorsunuz. Böylece ileri yönelik finansman programını hibe alarak iş yeri açacaklar yapabilirler. Şimdi hibe ile iş yeri açmak isteyenlerin bu başvuruları nasıl yapmaları gerektiğine geçebiliriz.
1- Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Alınır!
Girişimciliği Geliştirme Destek programından yararlana bilmeniz için aranan 1. şart ise ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” almanızdır. Yine bu eğitim içinde sistem çok daha hızlı hale getirtilmiştir. Daha önceleri bir çok girişimci sertifikasını alabilmek için nüfusun az olduğu ilçelere gidip eğitim almaktaydı. Ama işler şimdi o kadar hızlandı ki artık bu eğitimler İnternet üzerinden verilmektedir. Tabi yok ben hala eski usul (derslikte) eğitim almak istiyorum diyorsanız hala o sistemde devam etmektedir. Ama benim tavsiyem İnternet üzerinden eğitim videolarını izleyerek Online olarak sınav olup sertifika sahibi olmanızdır. Hali ile bunun nasıl yapılacağını buna göre anlatacağım. Bunun için ise sırası ile şu adımları yapınız.
- Yok ise bir e-devlet şifresi alınız.
- Uzaktan eğitim için bu https://lms.kosgeb.gov.tr/ adrese giriş yapınız.
- Daha sonra sayfa altında ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” başlığı altındaki ”Eğitime Başla” butonuna basınız.
- Karşınıza çıkan 10 videoyu sonuna kadar izleyiniz.
- Videoları izleyip sonunda testleri yapınız.
Tüm bunlar tamamlandıktan sonra buradan belgenizin çıktısını alınız. 😉 Şimdi belgemizi de aldık hadi iş yeri açmak için KOSGEB den hibe için devam edelim.
İş yerinizi açmak için bütün giderleri sağlayın!
2- İş Yerinizi Açın Bütün Giderleri Sağlayın ve Açın!
Şimdi geldik asıl terleyeceğimiz noktaya. Buda herkesin canını sıkan konu şüphesiz ki kendi öz sermayemizle iş yerimizi açmamız tır. Evet doğru duydunuz. KOSGEB’den yukarıda belirtmiş olduğumuz ”Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” kapsamında hibe alabilmek için ilk önce kendi paramız ile iş yerimizi açmamız gerekiyor. Ama sermayeniz yok ise de üzülmeyin. En alt başlık altında size işyeri açmak için kredi veren bankaları güncel faiz oranları ile yer vereceğim. Şartları sağlamanız durumundan bahsi geçen bankadan bireysel ihtiyaç kredisi kullanarak da iş yeri açabilirsiniz. Benim bir çok arkadaşım o şekilde işini açıp almış olduğu KOSGEB hibesi ile kredilerini kapatmıştır. İş yeri açarken eski sistem gibi yok sıfır makine almanız, yok efendim yerli üretim alet edevat almanız gerekmiyor. Yada birinci dereceden herhangi bir alış veriş yaparak da işletmenizi kurmamamız filan da gerekmiyor. Sıfırdan iş yeri kurduktan sonra ne alırsanız alın buna sadece siz karar verebiliyorsunuz. Yeni sistem de bu gerçekten çok iyi oldu. İş yeri açarken de lütfen şunları dikkat edin.
- İş yerinin ana cadde üzerine veya işlek tarifi kolay bir yerden tutmaya
- Belediyeden herhangi bir yasal sorun yaşamayacağınızı (ustalık belgesi, yerleşim yeri mesafeleri)
- İyi bir muhasebeci ile anlaşmaya
- Kira kontratı yapmaya
Bunlara dikkat edip ister bayilik alıp ister ise kendi imkanlarınız ile iş yerinizi Türk Ticaret Kanunları kapsamında kurunuz. Şimdi sıra geldi son adıma…
4- KOSGEB ”Girişimciliği Geliştirme Destek Programına” Başvurma
Artık 50.000 yada 60.000 TL hibe almak için son adıma geldik. Bunun için ilk olarak işletmenizi KOSGEB veri tabanına kayıt etmeniz gerekir.
- KOSGEB kaydı oluşturmak e-devlet üzerinden buradan yapılmaktadır.
Kayıt işlemini vergi yada T.C. kimlik numaranız bir de çıkarmış olduğunuz vergi levhanız da yer alan ”İşe Başlama Tarihi” ile sisteme giriş yaparak yapabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra aşağıda sizin de görmüş olduğunuz gibi bölgenize ait KOSGEB birimine başvuru yapmalısınız.
Başvuru yapıldıktan sonra işletme sahibi KOBİ beyannamesini doldurur. KOBİ Beyannamesi Doldurma da bu işlemlerin nasıl yapılacağı bulunmaktadır. Doldurulan bu evraklarla ve iş yerine ait vergi levhası, ticari sicil gazetesiyle bağlı olunan KOSGEB kurumuna başvuru yapılır. Başvuru evrakları evraklarını tam ise işlemleriniz başlatılır. Kurul başvurunuza onay verir sizden taahhütname alınır ise 50 Tane KOSGEB İş Planı Örneği içerisinden size uygun olan bir projeyi indirip, gerekli düzenlemeleri yapınız. Daha sonra size verilen sunum gününde iş planınız sunum yapıp hibe imkanlarından yararlanınız.
KOSGEB destekli olarak iş yeri kabaca bu şekilde açılır değerli arkadaşlar. Şimdi iş yeri kuracaklara faizsiz ve faizli olarak kredi veren kurum ve bankaların hangileri olduğuna geçebiliriz. Bu başlıklara geçmeden önce 5 Kuruş Sermayem Yok Sermayesiz Parasız İş Nasıl Kurarım? da göz atmanız sizin menfaatinize olacaktır.
Yeni İş Yeri Açana Faizsiz Kredi Veren Kurumlar Hangileridir?
İşyeri kredisi veren bankalara geçmeden önce faizsiz olarak kredi veren kurumların hangileri olduğundan bahsetmek istiyorum. Öyle ya faizsiz olarak işyeri kredisi alma imkanınız şayet varsa neden faizli olarak bankalardan kredi alınki. Değerli yeni girişimciler, faizsiz olarak yeni açacağınız iş yerine 50.000 TL ve 70.000 TL ile 100.000 TL kadar kredi alabilirsiniz. Bu krediyi bankalar aracı olsa da sağlayanlar ise kurumlardır. Faizsiz olarak iş yeri açana kredi sağlayan bu kurumlar ve uyguladığı kredi miktarı ise şu şekildedir.
- KOSGEB: 50.000 TL faizsiz kredi verir. Yeni girişimci 30 yaş altı, kadın veya engelli ile 1. derece şehit yakınıyla Gazi ise bu miktar 70.000 TL çıkar.
- ESKKK: Yani Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 100.000 TL kadar faizsiz olarak kredi vermektedir.
Şimdi, hangi kurumlar yeni iş yeri açana faizsiz kredi veriyor biliyorsunuz. Peki, faizsiz kredi için başvuru şartları nedir?
- KOSGEB: Faizsiz olarak vermiş olduğu krediyi KOBİ Finansman Destek Programı üzerinden sağlar. Başvuru şartları ise;
- Girişimcilik Belgesi alınması
- İş yerinin KOSGEB destekleriyle kurulması
- KOBİ beyannamesi güncel olması
- İşletmenin faal olmasıdırf
- ESKKK: Yeni iş yeri kuranlara HALKBANK aracılığıyla 100.000 TL faizsiz kredi sağlar. Girişimcilik belgesi sahibi olan ve iş planı projesi KOSGEB tarafından onaylı olanlar bu krediye başvuru yapabilirler.
Her iki kredinin başvurusu şartların sağlanması durumunda HALKBANK üzerinden yapılır. Konu hakkında aydınlatıcı videom
Faizsiz olarak yeni iş yeri açanlara kredi veren kurumları da şartlarıyla ele aldık. Şimdi iş yeri açanlara az da olsa faiz uygulayan bankalar hangileri bunlara geçe biliriz.
Türkiye Halk Bankası İş Yeri Açma Kredisi
Faizsiz olarak kredi sağlayan kurumlardan yararlanamıyorsanız yeni açacağınız iş yeri için bankalardan kredi kullana bilirsiniz. Ben bunun için sizlere ilk önereceğim banka Türkiye Halk Bankası tır. Bunun nedeni ise nasıl ise devlet yeni girişimcileri de Türkiye Halk Bankası üzerinden destekleyerek kredi vermesidir. Türkiye Halk Bankası bu kapsam da yeni girişimcinin niteliğine göre 4 tane kredi paketi oluşturmuştur. Bu kredi paketleri ve özellikleri ise şu şekildedir.
- Genç Girişimci Kredisi: 1 Yıl ödemesiz olarak tam 50.000 TL verilmektedir. 30 yaşını aşmamış kurmak istediği iş yeri için yüksek okul okumuş yeni girişimcilere verilir. Geri ödeme ise aylık eşit taksitli tir.
- Cesur Girişimci Kredisi: En az kuracağı iş için 2 yıl deneyimli olan ver yüksek okulunu okuyan girişimcilere verilir. 35 yaşının aşmamış girişimcilere verilen bu kredinin üst limiti 75.000 TL tir. 12 ay ana para ödemesiz 48 ay vadeli olarak girişimciye verilir.
- Usta Girişimci Kredisi: 30 yaşını aşmamış en az ilk okul mezunu açacağı iş yeri için 5 yıllık deneyime sahip girişimcilere verilir. 1 yıl ödemesiz olarak 30.000 TL verilmektedir.
- Mucit Girişimci Kredisi: 30 yaşını aşmamış, patent hakkı almış, teknomarket de faaliyet gösteren KOSGEB yada TUBİTAK, TTGV den hibe almaya hak kazanmış girişimciler için oluşturulmuş bir kredi paketidir. 75.000 TL kadar verilen kredi 48 ay vadeli ve 12 ay ödemesiz tir.
Detaylı bilgiyi 0-850-222-04-01 çağrı merkezlerinden öğrene bilirsiniz. İşletmenizi HALKBANK üzerinden kurduktan sonra isterseniz bankanın diğer kredi olanaklarından da yararlana bilirsiniz. Bu imkanların neler olduğunu ise HALKBANK Esnaf Kredisi Hesaplama Ödeme Planı bula bilmektesiniz.
Ziraat Bankası İş Yeri Açma Kredisi Nasıl Alınır?
Bir kamu bankası olan Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Faiz imkanlarının yanı sıra yatırım amaçlı iş yeri almak isteyenlere kredi vermektedir. Ayrıca, 120 ay vadeli olarak vermiş olduğu bu kredi ile iş yeri de satın alabilirsiniz. Ancak iş yeri açmak için kredi bu paket ile alamazsınız! Ziraat bankası üzerinden kredi kullanarak şayet bir iş yeri açmayı planlıyor iseniz bunu en güzel ”Bireysel İhtiyaç Kredisi” kullanarak gerçekleştire bilirsiniz. Benimde sizlere tavsiyem şayet bireysel ihtiyaç kredisi kullanarak iş yeri açacaksanız kesinlik ile bunu Ziraat bankası üzerinden gerçekleştirmenizdir. Bunun en büyük nedeni ise hiç kuşkusuz ki bankanın kredi faiz oranlarının çok düşük olmasıdır. Bankaya ait güncel kredi faiz oranları ise hesaplamaları ile şu şekilde yer almaktadır.
- Ziraat Bankası ŞUBAT ayı için 36 aya kadar olan bütün vadelerde iş yeri açacak girişimcilere sabit %1.89 faiz uygulamaktadır. Bu faizler ile farklı tutar ve vadelere göre kredi geri ödeme tablonuz şu şekilde oluşur.
42.500 TL Geri Ödeme Planı | ||
Vade | Taksit | Maliyet |
12 | 4.108,79 TL | 49.305,46 TL |
15 | 3.397,95 TL | 50.969,27 TL |
18 | 2.925,99 TL | 52.667,77 TL |
22 | 2.499,38 TL | 54.986,28 TL |
24 | 2.340,35 TL | 56.168,30 TL |
28 | 2.092,07 TL | 58.577,90 TL |
31 | 1.949,17 TL | 60.424,51 TL |
33 | 1.868,91 TL | 61.674,08 TL |
36 | 1.766,00 TL | 63.575,96 TL |
olacaktır. Başvuru işlemlerinizi hemen BURADAN yapabilirsiniz. Bankanın bu olanaklarının yanı sıra Ziraat Bankasından İcralık Tarla Arsa Alma İlanları da göz atamanızı tavsiye ederim. Gerçekten çok uygun imkanlar ile arsa ve tarları ihale sitesi üzerinden satın alabilirsiniz.
Yeni İş Yeri Açtım Kredi Çekebilir Miyim?
Yeni iş yeri açtım kredi çekebilir miyim sorunuz 2 yanıtı var hem evet hem hayır. Diyorsunuz ki bu nasıl oluyor şimdi hemen açıklayayım. Eğer ki ticari kredi çekecek iseniz en az 6 aylık bir esnaflık geçmeniz olması gerektiği için hayır. Ama bireysel ihtiyaç kredisi kullanacak iseniz o zaman iyi bir KKB kredi notu ile evet! Şayet iyi bir kredi notuna sahip iseniz hiç bankaya gitmeden kredi kullana bilirsiniz. Hatta gelir belgesiz ve kefilsiz olarak kredinizi nerede ise bütün bankalardan alabilirsiniz. Bu amaç ile size önereceğim bankalar.
- Akbank
- QNB Finansbank
- Garanti Bankası
- ENPARA uygulaması
- Denizbank
sırası ile gelmektedir. Bu bankalar içinde AKBANK tarafından sağlanan kredi imkanları peki nedir?
Akbank İş Yeri Açma Kredisi Var Mıdır?
Akbank iş yeri açma kredisi tıpkı Ziraat bankasında olduğu gibi yoktur. Ama gelir belgesiz olarak bu bankadan anında bireysel kredi çekerek kredi sahibi olabilirsiniz. Bunu yapmak için iyi bir kredi notun haricinde ise 2 şeye ihtiyacınız var.
- Akbank vadesiz mevduat hesabına
- Akbank İnternet bankacılık şifresine
Bunlar her ikisine de Akbank şubesine giderek anında temin edebilirsiniz. Hatta bu hesapları aldığınız an kredi başvurusunu İnternet üzerinden Akbank direk ile hemen yapıp aşağıdaki faiz imkanları ile kredinizi kullana bilirsiniz. AKBANK haricinde farklı bankalardan gelir beyanı olmaksızın kredi kullanmak istiyorsanız 5 En İyi Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar içinden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Tercihin Akbank’tan yana ise o zaman bankanın sizlere bu ay uyguladığı kredinin imkanları şu şekildedir.
2023 yılı ŞUBAT ayı Akbank faiz oranı;
AKBANK | 12 Ay | 24 Ay | 36 Ay |
%2.23 | %2.26 |
Geri ödeme planı;
32.500 TL Geri Ödeme Planı | ||
Vade | Taksit | Maliyet |
12 | 3.223,74 TL | 38.684,89 TL |
15 | 2.680,74 TL | 40.211,13 TL |
18 | 2.320,78 TL | 41.774,12 TL |
22 | 1.996,12 TL | 43.914,81 TL |
24 | 1.883,05 TL | 45.193,12 TL |
27 | 1.736,70 TL | 46.891,11 TL |
29 | 1.656,66 TL | 48.043,10 TL |
32 | 1.556,29 TL | 49.801,14 TL |
34 | 1.499,79 TL | 50.992,96 TL |
35 | 1.474,13 TL | 51.594,85 TL |
36 | 1.450,01 TL | 52.200,35 TL |
Cep telefonu numaranız ile başvuru yapmak için bu formu doldurmanız yeterlidir. Konu hakkında sormak istediğiniz soru varsa aşağıda bulunan yorumlar kısmına yazarsanız eğer sizlere en kısa süre içerisinde geri dönüş sağlayabiliriz. Umarım vermiş olduğumuz bilgiler, sizlere biraz da olsun fayda sağlamıştır.😉
29 yıllık müşteri potansiyeli çok iyi olan ve hareketli bir cadde üzerinde olan erkek kuaför dükkanı devir almak istiyorum. Ustalık be kalfalık diplomam var. Hiç sermayem yok ve gelir belgesi sunamıyorum. Ancak iş yerini devir aldığımda resmi olarak vergi mükellefi ve iş veren olacağım. Bu şekilde şu an kredi çekebilirmiyim?
Türkiye Halk bankasının sizin gibi ustalara sağlamış olduğu çok avantajlı girişimci kredileri bulunmaktadır. Bence, mutlaka bir gidip görüşün.
Kızım 18 yaşında ona şirket kurmak istiyoruz, sermayemiz 200.000 TL kurulacak şirket 600.000 TL kadar mebla gerekli aradaki farkı 400.000 kadarı en kolay şekilde nasıl halledebiliriz? Şirket insan taşımacılıgı ve turizm üzerine.
Kızınız bunun üzerine bir okul okudu ise HALKBANK girişimcilik kredileri öneririm. Okumadı ise bireysel ihtiyaç kredisini İPOTEK TEMİNATLI olarak çekmeniz gerekir.
Yeni işyeri yani traktör tamirhanesi açmak istiyorum ve kredi notum düşük ustalık belgem yok nasıl hibe desteği alırım ustalık belgesi 5 yıllık kiralama oluyor beni bu konuda aydınlata bilirmisin