Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

4 Ay Faizsiz Kredi Kartı Tek Çekim Sonradan Taksitlendirme Nasıl Yapılır?

İhtiyacınız olan bir şeyi almak mı istiyorsunuz. Bunu alabilmek içinde kredi kartına sahip olmanız mı gerekiyor. Günümüzde kredi kartı kullanmayan yoktur diye tahmin ediyorum. Kredi kartı kullanarak peşin olarak yaptığınız alışverişleri yasal olarak taksitlendirme hakkınız olduğunu biliyor muydunuz? Evet doğru duydunuz. Böyle bir imkanınız var. Taksitlendirme yapabilmeniz için yapmanız gereken ilk olarak yapılan alışverişin yasal olarak taksitlendirmeye izin verilen sektörler içinde olması gerekmektedir. Sizlere bu sebepten dolayı da öncelikli olarak peşin yapılan hangi alışverişleriniz için sonradan taksitlendirme işlemini yapabileceğiniz sektörleri paylaşacağım. Ticari ve bireysel kredi taksitlendirme yapılan sektörlerin hangileri olduğundan da bahsetmek istiyorum.

4 Ay Faizsiz Kredi Kartı Tek Çekim Sonradan Taksitlendirme Nasıl Yapılır?

Akbank bankart dahil olmak üzere diğer bir çok banka kredi kartı alışverişlerinde tek çekim sonradan 4 ay faizsiz, 12 ile 18 ay taksitlendirme işlemi nasıl yapabileceğini paylaşacağım. Konumuzla alakalı son olarak ise ticari kredi kartlar için 100.000 TL kadar, bireysel krediler için 50.000 TL kadar peşin alışveriş taksitlendirme hesaplamasını da sizler için yapacağım. Tabi bu hesaplamayı yapabilmemiz için de BDDK tarafından şart konulan sonradan alışveriş taksitlendirme faiz oranının ne kadar ve kaç olduğunu da paylaşacağım.

Neler Var?

Taksitlendirmeye Yasal Olarak İzin Verilen Sektörler Hangileri? Nelere Kaç Ay Taksit Uygulanıyor?

Yukarıda da söylediğimiz üzere peşin olarak yapmış olduğunuz alışverişleri sonradan taksitlendirme hakkınız bulunmaktadır. Resmi gazete de bu BDDK tarafından yayınlanarak kamuoyu ile paylaşılmıştır. Fakat peşin olarak yapmış olduğunuz alışverişleri sonradan taksitlendirme hakkında sahip olabilmeniz için 3 önemli noktayı bilmeniz gerekmektedir. Bunlar nedir derseniz;

  1. Yasal olarak sonradan taksitlendirme yapacağınız alışverişlerinize BDDK tarafından belirlenen taksitlendirme süresinin kaç ay olarak uygulanmış olması.
  2. Taksitlendirmeye yasal olarak izin verilen ve verilmeyen sektörlerin hangileri olduğudur.
  3. Son olarak ise kaç TL ‘ye kadar peşin yapılan alışverişler için kaç ay faizsiz yada faizli taksitlendirme işlemi yapabileceğinizdir.

İşte bu sebepten dolayı da peşin yapmış olduğunuz alışverişleri sonradan taksitlendirme yapacaksanız eğer öncelikli olarak bu 3 önemli konuyu detaylı bilmeniz gerekmektedir. Ben sizler için burada şimdi bu konu hakkında bilgilendirme vermek istiyorum.

Taksitlendirmeye Yasal Olarak İzin Verilmeyen Sektörler Hangileri;

  1. Somut olmayan hizmet alımlarında.
  2. Doğrudan pazarlama ile yapılan harcamalarda. Yani network marketing üzerinden yapılan alışverişler, evinize gelerek satılan pazarlama ürünleri gibi.
  3. Market, dükkan, bakkal gibi yerlerde yapılan gıda harcamalarında.
  4. Yurt dışında yapılan tüm harcamalarda.
  5. Yeme içme yani lokanta, restoran gibi yerlerde yenilen tüm yiyeceklerde.
  6. Marketler, büfede dahil olmak üzere her yerden alınan alkollü içeceklerde.
  7. Akaryakıt yani benzin, mazot, LPG gibi harcamalarda.
  8. Kozmetik alışverişlerinde krem, parfüm, deodorant, şampuan gibi.
  9. Herhangi bir kampanyadan yararlanmış olan tüm işlemlerde.
  10. Ofis kurmak için yapılan ihtiyaç alışverişlerinde. Yani masa sandalye gibi.
  11. Basılı ve külçe halinde olan kuyumcu harcamalarında.
  12. Hediye kart yada çeklerinde.
  13. Sanal pos ile yapılan harcamalarda.

Paylaşmış olduğumuz tüm bu verilen ürün ve hizmetler yasal olarak peşin alınıp sonradan taksitlendirme işlemi kesinlikle yapılmamaktadır. Peşin olarak satın almış olduğunuz ve  sonradan taksitlendirme yapmak istediğiniz ürün/hizmet için taksitlendirme sayıları ise şu şekilde olmaktadır.

Peşin Olarak Alınan Hangi Ürünlere Sonradan En Fazla Kaç Taksitlendirme Yapabilirsiniz:

  • Külçe yada basılı olmayan kuyumcularda yapmış olduğunuz harcamalarınıza -> 3 taksit.
  • Konaklama, havayolları yurt dışına ilişkin seyahat harcamalarınıza -> 3 taksit.
  • Elektronik eşyalarınızda fiyatı 5.000 TL ve  üzeri olan alışverişlerinize -> 4 taksit.
  • Dernek yada kulüp ödemelerine -> 6 taksit.
  • Tablet alımları -> 6 taksit.
  • Dernek yada kulüp ödemelerine -> 6 taksit.
  • Fiyatı 5.000 TL kadar olan TV, herhangi vergi ödemeleriniz, elektrikli eşyalar bulaşık makinası, buzdolabı, çamaşır makinası süpürge gibi mobilya -> 9 taksit.
  • Yurt içine ilişkin seyahat ve konaklamalarınızda -> 12 taksit.
  • Tablet hariç bilgisayar alımlarınızda  -> 12 taksit.
  • Eğitim için harcamalarınızda -> 12 taksit.
  • Sağlık ürünlerinizde -> 12 taksit.
  • Taşımacılık -> 12 taksit.
  • Sosyal hizmetler ile sağlık için -> 12 taksit.

şeklinde uygulama yapılmaktadır. Peki ya kaç ay sonrasında taksitlendirmeyi yapabiliriz derseniz;

Kaç TL Peşin Harcamalarınıza Kaç Ay Sonradan Taksitlendirme Yapabilirsiniz:

  • En az 200 TL ve üzerindeki peşin yapılan alışverişlerinizde taksitlendirme yapabilirsiniz. Fakat bazı bankalara göre 150 TL kadar düşebildiğini de gördük.
  • 250 ile 10.000 TL kadar olan olan alışverişlere 4 ay için faizsiz taksitlendirme yapabilirsiniz. Buda yine bazı bankalara göre 20.000 TL kadar üst limite kadar çıkabilmektedir. Ayrıca birde taksit sayısı 3 ay ile de sınırlı olabilmektedir.
  • 10.000 ile 50.000 TL kadar olanlar için de 12 ay taksitlendirme yapabilirsiniz.
  • Ticari kredi kartları için en az 250 TL ile 100.000 TL arası için 18 aya varan taksitlendirme yapılabilmektedir.

Peşin olarak yapmış olduğunuz alışverişlerinizi sonradan taksitlendirme yapmak istediğiniz zaman öncelikle bilmeniz gerekenler bunlar olmaktadır.

  • Sizler için yukarıda bahsetmiş olduğumuz tüm kredi kartı taksitlendirme sınırlamaları için BDDK tarafından yapılan düzenlemelerin tamamını -> https://www.bddk.org.tr/Mevzuat/Liste/51 bu bağlantı üzerinden görmeniz mümkündür.

Önemlim olan bu bilgileri de sizlerle sırasıyla paylaştıktan sonra şimdi sıra geldi peşin olarak yapmış olduğunuz alışverişleri sonradan taksitlendirme yapmak istediğiniz de ödemeniz gereken bedelin ne olduğuna.

Peşin Alışveriş Sonradan Taksitlendirme Hesaplama Tablosu Faiz Oranı Ne Kadar?

Peşin alışveriş şartlarına uygun yukarıda bahsetmiş olduğumuz kredi kartı harcamaları 3 yada bankalara göre 4 aydan az olursa faizsiz taksitlendirme yapılabilmektedir. Fakat miktar ve süre fazla ise taksitlendirme için belli bir faiz uygulanmaktadır. Uygulanacak olan faiz oranı için üst limit ise tüm bankalar için geçerli olmaktadır. Bu ne demek oluyor derseniz. Anlayacağınız Akbank, Finansbank, Ziraat, Vakıfbank yada Halkbank özel yada kamu hiç fark etmeksizin kanun gereği bu faiz oranının üzerine çıkılamaz. Fakat belli bir dönemlerde uygulanan kampanyalar dahilinde altında faiz oranını bankanın inisiyatifi dahlinde düşebilmektedir. Bu faiz oranını kaç diyorsanız BDDK tarafından belirlenen tavan aylık %1.36 olmaktadır. Bizde bu sebepten dolayı da sizler için 4 ile 12 aya kadar sonradan taksitlendirme hesaplama için bu faiz oranını baz alarak sizlere tablo hazırladım.

Miktar Taksit Vadesi Alık Ödemesi Toplam Maliyeti
20.000 TL 12 AY 1.856,52 TL 22.278,27 TL
30.000 TL 2.784,78 TL 33.417,42 TL
40.000 TL 3.713,04 TL 44.556,50 TL
50.000 TL 4.641,30 TL 55.695,65 TL
100.000 TL 18 AY 6.495,56 TL 116.920,22 TL

Evet arkadaşlar sizler için peşin alışveriş sonrası yeniden taksitlendirme hesaplamalarını yaparak tablo üzerinde paylaştık. Şayet sizlerde tabloda yer alamayan rakamlar aklınızda varsa eğer hesaplama yaptırmak isterseniz aşağıda bulunan yorumlar kısmından bunu bizlere iletebilirsiniz. Emin olun gün içerisinde sizlere cevapları ile dönüş sağlamış olacağız.

Son olarak şimdi sıra geldi peşin alışverişlerimiz sonradan nasıl taksitlendirme yapabileceğimize. Bunu da sizlere bir alt başlıkta yer verdim.

Kredi Kartıyla Yapılan Tek Çekim Sonradan Nasıl Taksitlendirme Yapılır?

Alış veriş esnasında tek çekim olarak kredi kartı ile ödeme yaptıysanız eğer sonradan 12 aya kadar taksitlendirme yapıla bileneceğini yukarıda detayları ile ele almıştık. Hatta taksitlendirme yapacağınız faiz oranının da kaç olduğunun da hesaplayarak paylaştık. Açıkçası tek çekim alışveriş işlemi için yukarda tüm merak edilenlere yer verdiğimi şahsen düşünüyorum. Fakat son bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Buda peşin yapmış olduğunuz alışverişlerinizi sonradan nasıl 12 ay vadeli olarak taksitlendirme yapabileceğinizi göstermek olacaktır.

Ziraat Bankası => Bankkart, veya Halkbank => Paraf İş Bankası =>Maximum Denizbank => Bonus kredi kartı dahil olmak üzere her bankada ve kartta yani hepsinde bunun için 3 seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunların neler olduğunu gelin hep birlikte görelim.

  1. İlk olarak kullanmış olduğunu kartın bizzat kendiniz bankanın müşteri hizmetlerini aramak olacaktır.
  2. İkincisi yine kullanmış olduğunuz kartın banka şubesine şahsen kendiniz gitmek olacaktır.
  3. Son olarak üçüncüsü ise internet bankacılığı üzerinden kendiniz bire bir yapmak olacaktır.

Muhtemelen 1 ve 2 seçeneği tek çekim sonradan taksitlendirme için nasıl uygulayacağınızı biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Bundan dolayı da şimdi üçüncü seçenek olan internet bankacılığı üzerinden nasıl peşin alışverişlerinizi sonradan taksitlendirme yapabileceğinizi adım adı görsellerle birlikte göstermek istiyorum.

  1. Yapacağınız bu işlem internet üzerinden olacağı için öncelikli olarak ilgili bankaya ait bir internet bankacılığı hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte artık günümüzde banka şubesine gitmeden ve saatlerce kuyruk beklemeden kolaylıkla açabilirsiniz. Hatta bunun bir örneğini Ziraat Bankası Mobil İnternet Bankacılığı Açma (5 Dakika YETERLİ) sadece tüm detayları vermiş olduğum bağlantıda bulunuyor.
  2. Şimdi sırasıyla adımlarımızı atmaya başlayalım. Kullanmış olduğunuz bankanın internet bankacılığı hesabına giriş yapalım. Ekranda bulunan ”MENÜ” sekmesine girdikten sonra, sol menüden ”KREDİ KARTLARIM” butonuna basmanız gerekecektir.

    blank

    Menü-Kartlar

  3. Kredi kartınızla yapmış olduğunuz ”HARCAMALARIM” bölümünü seçmeniz gerekecektir.

    blank

    Kartlar-Harcamalarım

  4. Bu aşamada yapmış olduğunuz harcamalarda taksitlendirmeye uygun olanların üzerinde aşağıdaki görselde de gördüğünüz gibi ”TAKSİTLENDİR” seçeneği çıkmış olacaktır. Taksitlendirmeye uygun olanların içinde hangisine işlem uygulamak istiyorsanız onun seçimini yapmanız gerekiyor.

    blank

    Kredi-Kartlarım-Taksitlendir

  5. Şimdi de sıra taksit sayısının seçimini yapmaya geldi.

    blank

    Taksit-Sayısı-Seç

  6. Seçmiş olduğunuz taksit sayısına göre geri ödeme bilgilerimizi kontrol etmeyi unutmayın! Kontrol ettikten sonra ”DEVAM” tuşuna basarak adımlarımızı atalım.

    blank

    Devam

  7. Geldik atacağımız son adıma bu aşamada yapmış olduğunuz işleminize ”ONAY” vermeniz gerekecektir.

    blank

    Onayla

Onayı da verdikten sonra işleminiz tamamlanmış olacaktır. Gördüğünüz gibi sadece toplamda en fazla 7 adım sonrasında peşin olarak yapmış olduğunuz alışverişiniz faiz oranı karşılığında yeniden taksitlendirme işlemini kolaylıkla yapmış olacaksınız. Konu hakkında aklınıza takılan sorularınız varsa eğer lütfen rica ediyorum bizlerle paylaşın. Son olarak bir video bırakıp konumu sonlandırıyorum.


LÜTFEN BİZİ DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 0 Ortalamamız: 0]
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın