Zübeyde Hanım Caddesi, Numara: 14 Bozüyük/Bilecik
trende

5 10 Bin TL KOSGEB Hibe Kredisi Nasıl Alınır? 2023

2022 de iş yeri açılış giderleri olarak verilen 5 ila 10 bin TL KOSGEB hibe kredisi nasıl alınır? sorusunun yanıtını öğrenmek için kesinlikle çok doğru yerdesiniz. Yeni açacağınız iş yeri için Geleneksel Girişimcilik Destek Programı kapsamında 65.000 TL hibe almak isteyenler. Yada KOSGEP iş fikri NACE kodunun düşük, orta yada yüksek olması halinde 300.000 TL kadar makine alımına 270.000 TL hibe almak isteyenler.

5 10 Bin TL KOSGEB Hibe Kredisi Nasıl Alınır? 2023

Başvuru işlemlerinizin nereden başlaması gerektiğini burada en doğru bir şekilde öğreneceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Ayrıca, kadın, genç ve engelli ile 1. Şehit yakını ile Gazilerimize sağlanan ekstra avantajlara da paragraf içinde yer verdiğimi de bilmenizi isterim.

Neler Var?

Yeni İş Yeri Açacaklar 2 Programla Destek Sağlanmaktadır!

18 yaşından büyük ve kendi iş yerinizin olmasının hayalini kuruyorsanız bunu KOSGEB ile birlikte yapmak size muazzam bir ayrıcalık sağlayacaktır. KOBİ ve yeni girişimcileri desteklemem amacı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren KOSGEB imkanlarını seferber etmeye devam etmektedir. Geçtiğimiz senelere göre yeni girişimcilere verilecek olan destek programında köklü olarak bir değişikliğe gidilmiştir. Yapılan bu değişikle yeni iş yeri kuracak olan girişimcilere artık 2 destek programıyla hibe olanakları sağlanmaktadır. Yeni oluşturulan bu destek programıyla da hibe miktarları 65.000 TL den başlayıp toplamda 225.000 TL kadar çıkmaktadır. KOSGEB tarafından oluşturulan bu her iki destek programı gelin isterseniz ilk olarak bir tanıyalım. Daha sonra ise açacağımız işletme için bu hibe imkanlarından nasıl istifade edebileceğimizi hem resimli hem de videolu olarak görelim.

İlk Destek Paketi Geleneksel Girişimcilik Destek Programı

İş fikri KOSGEB Desteklenen sektörler içerisinde yer alan yeni girişimciler için kurulmuş olan bir destek programdır. Program 2023 yılı itibarı ile 65.000 TL kadar hibe olanağı sağlamaktadır. Kuruluş, Performans ve riskli işler desteği olmak üzere üç şekilde Geleneksek Girişimcilik Destek Programı kapsamında hibe alabilirsiniz. Gazi, engelli, 1. derece şehit yakınları ile 30 yaşını aşmamış tüm genç ve kadın girişimciler bu destek programı kapsamında ayrıcalıklı olarak yararlanır. Bu ayrıcalık açılış giderleri için normalde sağlanan 5.000 TL yerine olan 10.000 TL olasıdır. Peki, diğer kalan 2 şekilde sağlanan hibe miktarları nelerdir? Gelin isterseniz nasıl başvuru yapacağına geçmeden önce destek programın detaylarına bir bakalım.

blank

Destek programında yer alan hibe rakamları şu anlama gelmektedir.

  1. Programdan yararlanmaya hak kazanan girişimci ”Kuruluş Desteği” adı altında 5.000 TL işletmesini kurduğu ana alır. Şayet bu girişimci 30 yaşından genç yada Gazi, engelli, 1. derece şehit yakını veya kadın girişimci ise o zaman bu miktar 10.000 TL çıkar. Kurulan işletme sermaye şirketi ise o zaman ”Kuruluş Desteği” 10.000 TL olur.
  2. Performans desteği ise işletmenin kurulduğu 1 ile 24 ay arasını kapsamaktadır. Bu dönem iş yerinin kurulduğu 1. ile 12 ay arasında geçen döneme 1. performans süresi denir. 12. ile 24. ay içinde geçen süre zarfına ise 2. performans dönemi denir.
    1. 1. performans döneminde eğer ki çalışanlarınız ile birlikte 1010 gün yada üstü bir prim ödeme gününe sahip olursanız dönem sonunda kurum size 20.000 TL hibe verir. Kuruluş desteği ile birlikte ilk 12 içinde KOSGEB’den böylece 30.000 TL hibe almaya hak kazanmış olursunuz.
    2. 2. Performans döneminde ise yine KOSGEB size 5.000 TL hibe verir. Ama, Gazi, engelli 1. derece şehit yakını ile kadın girişimci iseniz o zaman bu oran 10.000 TL çıkar. 2. Performans döneminde 1440 puan yada üstü bir pirim ödemesine erişir iseniz KOSGEB’den yine 20.000 TL hibe alırsınız. 2. Performans döneminde de toplamda 30.000 TL hibe almış olursunuz.

Böylece ile her iki performans dönemi için de toplamda 60.000 TL hibe almış olursunuz. Yeni eklenen bir diğer hibe imkanıysa ‘Tehlikeli İşler’ olmaktadır. Eğer iş fikriniz tehlikeli işler sınıfında yer alıyorsa ekstra olarak 5.000 TL daha hibe almaya hak kazanırsınız.

KOSGEB İkinci Desteği İleri Girişimcilik Destek Programı

KOSGEB İleri Girişimci Destek Program sadece iş fikri burada yer alan NACE kodlarında olanlar yararlana bilir. Destek programında yer alan hibe miktarları 270.000 TL kadar yapacakları 300.000 TL makine alımları için çıkmaktadır. İleri Girişimci Destek Programı NACE kodlarında iş fikri yer alan girişimciler ”Geleneksel Girişimcilik Destek Programı” hibe imkanlarından yararlandığı gibi ayrıca aşağıda yer alan tablodaki hibe imkanlarından istifade edebilir.

blank

KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı NACE kodlarında iş fikrine sahip olan yeni işletme kuran girişimciler tabloda da görüldüğü gibi iş fikrinin kategorisine göre 3 şekilde hibe imkanı sağlanır.

  1. Düşük Orta-Düşük Teknoloji Düzeyi için 100.000 TL makine alımlarına 75.000 TL hibe
  2. Orta Yüksek Teknoloji Düzeyi içerisinde iş fikrine sahip olanların 200.000 TL makine alımlarına 150.000 TL hibe
  3. Yüksek Teknoloji kategorisinde iş fikrine sahip olanların 300.000 TL makine alımlarına ise 225.000 TL kadar hibe verilmektedir.

Yapılan son düzenleme ile yerli üretim makine alımlarına %90 hibe imkanı sağlanmaktadır. Bu makine alımlarında dikkat edilecek olan en önemli husussa alınacak olan makinelerin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yayımladığı YERLİ MALI TEBLİGATINA uygun olmasıdır. Yurt dışı makine alımları için ise verilen hibe desteği %75 ile sınırlıdır. İleri Girişimciler bu destek programları haricinde bir de danışmanlık giderleri için desteklenmektedir. Alacakları danışmanlık desteği içinde 10.000 TL kadar olan fatura bedelinin 7.500 TL miktarını geri hibe olarak alabilir. Siz yeni iş yeri kuracak olan girişimciler için bu sene dahilinde sağlanan destek programların neler olduğunu artık biliyorsunuz. KOSGEB kredisi olarak da bilinen peki bu imkanlara nasıl başvuru yapabilirsiniz?

Adımlar Halinde KOSGEB’den Hibe Alma!

KOSGEB den hibe kredisi alabilmek için sadece iş fikrinizin desteklenen sektörler içerisinde yer alması yeterli değildir. Programdan yararlana bilmeniz için bazı önemli adımları da iş yerinizi açmadan önce yerine getirmeniz gerekir. Kurum tarafından işletme kurulmadan önce yapılması gerekilen bu adımların neler olduğuna geçmeden önce bazı şeyleri de bilmeniz gerekir. Bunlar tabi ki KOSGEB den hibe kredisi alabilecek olan ilk aranan şartlara sahip misiniz? Peki ilk olarak aranan bu önemli kriterler nelerdir?

  1. 18 yaşından büyük olmalısınız.
  2. Okur yazar olmalısınız
  3. Daha önce KOSGEB hibe desteğinden yararlanmıyor olmalısınız.
  4. Herhangi bir yasa dışı suç örgütü mensubu olmamanız gerekir.

Şayet bu şartlara uygun iseniz o zaman şimdide aşağıdaki adımları sırası ile yerine getirmeniz gerekmektedir.

  1. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almalısınız.
  2. KOSGEB veri tabanına kayıt olmalısınız.
  3. e-devlet üzerinden KOSGEB ”Girişimcilik Destek Programı” başvursun da bulunmalısınız
  4. Gerekli evraklar ile KOSGEB İl Müdürlüğü’ne müracaat edip
  5. Hazırladığınız KOSGEB İş Planı Projesi sunumu size verilen tarih ve saatte yapmanız gerekir.

Şimdi bağlantısını vermediğim maddeler için adımlar halinde KOSGEB kredisi almaya hep beraber gidelim.

1-Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Alınması

Destek programlarına başvuru yapmak için ilk yapılması gerekilen ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” alınmasıdır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi artık İnternet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifreniz ile İnternet’e bağlı herhangi bir teknolojik alet ile bu eğitimleri rahatlık alabilirsiniz. Ayrıca Türkiye’nin her yerinden istediğiniz vakit eğitimlere katılım sağlaya bilmektesiniz. Uzaktan Eğitim adı ile verilen Girişimcilik Eğitimlerini şu adımları sağlayarak kolaylık ile alabilirsiniz.

  1. Eğitim sitesine giriş yapalım => https://lms.kosgeb.gov.tr/
  2. Sağ üst taraftan ”Giriş Yap” diyelim
  3. e-Devlet şifremizi girelim
  4. Yönlendirilen sayfanın en altında yer alan ”Öne Çıkan Eğitimler” adı altında verilen ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” altındaki ”Eğitime Tıkla” giriş yapalım.
  5. Açılan sayfadaki bütün videoları izleyerek sonlarındaki testleri çözelim.

Girişimcilik belgemiz video ve testlerin sonrasında hazır olacaktır. Eğitimin nasıl alınacağı videosunu ise yine sizler için aşağıda hazırladım değerli arkadaşlarım.

Videomuz sonrasında ikici diğer adımımıza geçiş gerçekleştire biliriz.

2-Hadi Artık İşletmemizi Kuralım

İşletmemizi kendi maddi olanaklarımızla destek başvurunu yapmadan önce kurmamız gerekiyor. İşletme kurarken artık eski gibi sıfır makine almamız gerekmiyor. Ama kuracağımız işletme Türk Ticaret Kanunu kapsamında kurulması şarttır. Kuracağınız işletmenin giderlerinin ne kadar olduğunun da ayrıca bir önemi yoktur. Fakat, iş fikriniz ”KOSGEB İleri Girişimcilik Destek Programı” dahilinde ise o zaman alınacak olan makinelerin sıfır, faturalı ve Sanayi Bakanlığı’nın YERLİ MALI TEBLİGATINA uygun olmasına çok önem vermeniz gerekir. İşletmemizi kurduktan sonra;

  • Vergi Dairesi bildirimi
  • Belediye ruhsatı
  • SGK bildirimi
  • Meslek Odası kaydı

işlemlerini de sağladıktan son KOSGEB Kredisi nasıl alınır da son adıma geçebiliriz.

3-KOSGEB Destek Başvurusunda Artık Buluna Biliriz

Burada kadar her şey tamam ise artık KOSGEB Girişimcilik Destek Programı başvurusunda buluna biliriz. Bu programa başvuru yapmadan önce ama bazı işlemleri yerine getirmemiz gerekir. Bu işlemler ise yine e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Sırası ile sizler ile paylaştığımız işlemlerin üzerine tıklandığı zaman nasıl yapılacağı resimli olarak anlatılmıştır.

  1. KOSGEB KOBİ Giriş (Veri Tabanına İşletme Kaydı) yapalım.
  2. KOBİ Beyannamesi Doldurma yapalım

Sonra https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler sayfasına e-devlet şifremiz ile birlikte giriş yapalım. Sayfada yer alan ”Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” altındaki ”Girişimciliği Geliştirme Destek Programı Geleneksel Girişimci Desteği” bağlantısını tıklatalım.

blank

Karşımıza çıkan destek başvurunu sağlayalım. Bütün yapmış olduğumuz başvuru sonrası evrakların çıktılarını alarak KOSGEB İl Müdürlüğümüze gidelim. Evrakları teslim edelim. Evraklarımız eksiksiz ise kurum bize KOSGEB İş planı sunumu yapmak için bir gün verecektir. O gün geldiğinde hazırladığımız iş planı projesini sunarsak ve onay alırsa ”Girişimciliği Geliştirme Destek Programları” dan yararlan biliriz.!

İşletmenizi Kurmak İçin Krediye Mi İhtiyacınız Var?

Harika bir iş fikrine sahipsiniz ama bunu yapacak nakit paranız yok ise üzülmeyin. Bir çok banka artık nakit ihtiyacı olan girişimcilere gelir belgesiz olarak dahi kredi vermektedir. Bunun detaylı açıklamasını sizlere Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigorta Gerekiyor? 1 2 3 Aylık Çekebilir Mi? de daha önce açıklamıştım. İş fikrini canlandıracak olan ama krediye ihtiyacı olanlar için bizlerde bu konuda bir yardımcı olmak istedik. Sizler için de her ay güncellenen bir kredi tablosu oluşturduk. Tabloda yer alan bankamız siz girişimcilere en iyi imkanlar ile kredi veren örnek bankamızdır.

  • Buna göre ŞUBAT 2023 için en iyi banka TEB bankasıdır. Bankanın bu ay uyguladığı faiz oranlarıysa şu şekildedir.
TEB 12 Ay 24 Ay 36 Ay
%1.64
%1.77 %1.90

Geri ödemeniz ise;

TEB 75.000 TL Geri Ödeme Planı
Vade Taksit Maliyet
12 7.362,98 TL 88.355,80 TL
15  6.109,29 TL 91.639,41 TL
20 4.863,91 TL 97.278,17 TL
24  4.247,39 TL 101.937,28 TL

TEB bankası kredi ön başvurusunu İnternet üzerinden BURADAN rahatlık ile yapabilirsiniz. Farklı tutarlarda ödemeniz gereken miktarları merak ediyorsanız. Kafanızda belirlemiş olduğunuz rakamı aşağıda bulunan yorumlar kısmında bizimle paylaşırsanız. Sizlere en kısa süre içerisinde ödeme planınızı çıkartabiliriz.

TEB bankası haricinde sizlere önerebileceğim bir banka daha var. Oda Akbank olmaktadır. Neden diye soracak olursanız. Benim hiç bir gelir belgem tok. Bunu bile bile bana kredi imkanı sundular. Ve tam 100.00 TL kredi verdiler. Hem de ödeme planı beni zorlamayacak durumda ayarlanmış. Bunu nasıl yaptığımı Akbank Gelir Belgesiz 100 Bin TL Kredi Nasıl Aldım? adresin de tüm detayları ile birlikte anlattım. İçeriğe girip bilgi almanızı tavsiye ederim. Sizlerde bu bizlere sunulan imkanlardan neden yararlanamayasınız ki.

LÜTFEN BİZİ DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 0 Ortalamamız: 0]
Ziyaretçi Yorumları - 10 Yorum
  1. Serhat Öztürk dedi ki:

    Merhabalar ben bir kuyumcu dükkanı acmak istiyorum bunun icin faizsiz kredi destegi alabiliyormuyuz alabiliyorsak ne kadara kadar alabiluyoruz ayrica daha detayli bilgi almak icin nereye basvurabiliriz

    1. Admin dedi ki:

      Merhaba, 47.77.01 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda altın ve diğer değerli metallerden takı, eşya ve mücevherat perakende ticareti (kuyumculuk ürünleri perakende ticareti dahil, gümüşten olanlar hariç) bu kod ile sektörünüz destek alıyor. İlk önce girişimcilik belgesi almanız gerekiyor.

  2. hasan eş dedi ki:

    merhaba girşimcilik ve ileri girişimcilik sertifikam var. kırtasiyemizin ikinci şubesini açmak istiyoruz hibe veya faizsiz kredi desteği alabiliyormuyum

    1. Emre ADIN dedi ki:

      2. şube açmak için destek ne yazık ki alamazsınız.

  3. Mehmet dedi ki:

    Merhaba ben endüstriyel yemek catering firması kurmak istiyorum. Lise mezunuyum. Mevcutta iki bakkal esnafıyım. Vergi levham var. Yemekhane kurulumu için kosgeb desteğine ihtiyacım var. Teşekkür ederim

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Mevcut işletmeniz olduğu için destek alamazsınız.

  4. Emre dedi ki:

    Merhaba ben bir genc girişimciyim 26 yas 12yildir pvc cam balkon işi yapmaktayim ve kendi işyerimi acma karari aldim ve ilk adimlarimi atim dukanimi kiraladim ve imkanlarimin cok kisitli olmasi sebebi ile paraya ihtiyacim var tamda gosgebin bana yardim eli uzatmasini cok istiyorum

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Emre bey, geleneksel girişimcilik eğitimi aldınız mı? Lütfen resmi iş yeri açma belgelerinizi oluşturmadan bu girişimcilik belgenizi alınız

  5. Burcu dedi ki:

    Merhba ben bir ay kadar oldu iş yeri açtım vergi levhasını çıkartırdım kosgebten yararlanabilirmiyim

    1. Emre ADIN dedi ki:

      Vergi levhanızı çıkarmadan önce girişimcilik eğitimi aldıysanız ve iş yerinizin NACE koduda destek kapsamında ise evet.

Bir Yorum Yazın