10 ile 50 Büyükbaş Besi Hayvan Çiftliği Kurma (Proje Örnekleri)

Özellik ile büyükbaş (inek, düve vb.) hayvancılık alanında 2021 yılında da Devlet tarafından destek almak isteyen çiftçilerimizden mutlaka kuracakları ahır için bir proje örneği istenilmektedir. Genelde bu projeler betonarme ile prafabrik yalıtıma sahip olarak iki şekilde oluşmaktadır. Autocad aracılığı dwg formatı çatısı altında 10 veya daha büyük 50 baş gibi kapasiteli bu iki şekilde çiftlik kuracaklar için bir kaç örneği yer vermek gerektiğini düşündük. Şayet arzu ederseniz 20 yada 30 veya ihtiyaç duyulması halinde 100 büyükbaş hayvanın barınacağı kapalı yada yarı açık süt sığırcılığı besi çiftlikleri içinde sizlere gerekli olan maliyet oranları ile birlikte proje örneklerini sağlaya biliriz.
Neler Var?
- 1 10 ile 100 Büyükbaş Hayvan Çiftliği Nasıl Kurulur?
- 2 Büyükbaş Hayvan Çiftlik Projeleri 2021
- 3 Klasik Ahır Tipi Hayvancılık Projesi
- 4 Açık Besi ve Span Tipi Çiftlik Kurulumu Projesi Ve Maliyeti
- 5 Çelik Konstrüksiyon Çadır Besihane Projesi (25 m x 35 m ebatlarında)
- 6 Büyükbaş Betonarme Ahır Projesi
- 7 Hayvan Çiftliği için Verilen Devlet Destekleri Nelerdir?
10 ile 100 Büyükbaş Hayvan Çiftliği Nasıl Kurulur?
Vatanımız bulunduğu konum itibariyle tarım ve hayvancılık oldukça yatkın ovalarıyla, geniş meralarıyla meşhurdur. Ancak teknolojinin getirdiği yenilikler göz önünde bulundurulduğun da; 10 dan başlayıp 100 büyükbaşa kadar büyük çiftlik tarzı kapalı besi hanelerde suni yem usulüyle hayvancılık devam ettirilmektedir. Son yıllarda azalan hayvancılığı pahalanan yem, yeterli gelmeyen besi hane koşulları ve yüksek hayvan fiyatları hayvancılığın daha da azalmasına sebep olmuştur. Ancak TKDK, IPARD 1 ve 2 destekleri ile hükumet bu azaltmayı kontrol altına almaya çalışmaktadır. Çiftçiye vermiş olduğu girişimci teşvik ve proje uygulamalarıyla hibe oranları sürekli olduğu gibi 2019 senesinde de bu kapsamda arttırmaktadır. Kimi çiftçi prefabrike besi haneleri tercih etse de kimisi de sağlam bir proje ile dam sistemiyle çalışmak istiyor. Bu sektörü destekleyen birkaç firma ile çalışarak sağlam kullanışlı bir çiftlik kurabilir. Hayvanlarınızı dilediğinizce yetiştirebilirsiniz. Tüm detaylar aşağıda..
Büyükbaş Hayvan Çiftlik Projeleri 2021
Her hayvanın doğası gereği yaşam şartları farklıdır. Tavuk çiftlikleri hafif yapı olan prefabrike veya açık alanda da yapılabilir. Küçükbaşlarda da aynı koşullarda da meralar da otlama usulüyle daha verimli olur. Ancak dana, düve, inek tarzı büyükbaş hayvanlar söz konusu olduğunda daha sağlam yapılar gereklidir. Barınağı ve yem alanı, deposu da bu alanlara dahil edilmelidir. Hatta hayvanların sadece kapalı değil açık besi alanı da bulunmalıdır. Peki bu tip yapıların aralarında ki farklar neler ve ücretleri çiftçiye ne kadara mal oluyor bir bakalım.
- Ziraat Bankası Hayvan Kredisi Faiz Oranları güncel olarak siz çiftçilerimiz için yer verdik.
Klasik Ahır Tipi Hayvancılık Projesi
Günümüz şartlarında da köylerde ve şehre uzak kesimlerde kurulan eski adı ile dam usulü üretimdir. Sağlam yapı ile oluşturulmuş dayanaklı barınaklarda en az 30 hayvan ile başlanan sistemdir. Üzerinde çatı ve yan duvarları kesin olan kapalı alanda hayvanlar zincirli olacak şekilde yetiştirilir. 30 Adet inek üretimi baz alındığında en az 500 metre karelik bir alanla başlangıç için bir girişimciye yeterlidir. 2019 Şartlarında çiftliğin inşaatı ve kurulumu için 100 bin 30 hayvanın alımı için 300 bin gereklidir. Hayvanların beslenmesi, aşı, ilaç malzemeleri yetiştirilecek tür inek ise süt dolumu ve muhafazası için gerekli araç ve gereçler için en az 50 bin gerekli olduğunu düşünürsek toplamda 450 bin ahır tipi çiftlik kurulumu için yeterlidir.
Açık Besi ve Span Tipi Çiftlik Kurulumu Projesi Ve Maliyeti
Eskiden hayvanların açık, geniş ovalarda istediği gibi otlayarak yetiştiğini biliyoruz. Şimdilerde çok fazla büyükbaş hayvanı otlatacak alanının olmaması ve sabit bir yerde beslenip yetiştirilmesi daha kolay olduğundan açık besi tarzı yetiştiricilik bir çok vatandaşımız için ilk seçenektir. Hayvanların doğal ışıktan yararlanması, temiz hava da bulunması ve hareket alanının daha geniş olmasından dolayı da modern işletme sahiplerinin tercihidir. Üstelik Avrupa ülkelerinde hayvanın daha sağlıklı yetişmesinden dolayı bu sistemle üretim yapılmaktadır. İşin maliyet kısmına gelince beton yapılardan daha uyguna gelen metal çadır türü çiftliklerin kurulumu için 30 büyükbaş hayvan için 50 bindir. Yem, ilaç masraflarını da 50 bin kabul edersek, 30 hayvanın ücretleri ile birlikte 350 bin ile 400 bin arası bir sermaye gereklidir. Sizler için tam teşekkürlü olarak 50 baş için hayvan çiftliği kuracaklar dan istenilen proje örneklerini paylaşıyoruz.
- Aşağıda ihtiyacınız olan tüm projelerin dwg formatında bulabilirsiniz. İlgili başlığın üzerine tıklayarak örneği indirebilir inceleye bilirsiniz.
Tek, Tek Proje Eksiklerini Tamamlamak İsteyenler İçin İse, Aşağıdaki Şekilde dwg Formatlarını Sunduk.
- 50 BÜYÜKBAŞ HAYVAN İÇİN AHIR YAPIMI İÇ MİMARI SUNUMU
- Ahır Yapımı İçin Statik Proje Örneği
- Ahır Yapımı İçin İhtiyacınız Olan Mekanik Projenin Örneği
- Elektrik Projesi Örneği
- Metraj Cetveli
- Ahır yapımı için statik rapor
Çelik Konstrüksiyon Çadır Besihane Projesi (25 m x 35 m ebatlarında)
Mevcut üretimlerde yurt dışının yapıları örnek alınarak açık besi modeli ülkemizde de çok rağbet görmeye başlamıştır. Açık havadan faydalanan hayvanlar aynı zamanda hareket alanı da kısıtlanmadığından daha sağlıklı yetişmektedir. Bu yapının üretim ebatları ve maliyetlerini detaylandıracak olursak şu şekilde;
- Çatı alanı: 484 metre kare
- Çatı kaplama malzemesi: poliüreten dolgulu sandviç panel
- Makas aralıkları: 5.40 m
- Makas sistemi: Çift L köşebent çatı ebatları 12.80 x 37.80 m
- Aşıklar: Hadde çelik NPV profildir. Maliyetleri hayvan sayısı başına 30 büyükbaş besi ahırı anahtar teslim bedeli 570 bindir. 40 büyükbaş hayvan için 740 bin. 50 adet büyükbaş hayvan için ise 810 bin lira ücret gereklidir. Sayı bu şekilde artar gider.
Büyükbaş Betonarme Ahır Projesi
Genellikle sizin besleyeceğiniz hayvan sayısına göre alan belirlenir. 20 büyükbaş hayvan için en az 500 metrelik bir alan gerekir. Bu alan içinde betonarme yapı masraflarıyla birlikte kaba taslak ücretlendirme hesaplarsak; 500 metre için 600 000 750 metre için 900 000 bin metre karelik alan için ise en az 1.250.000 ücret gereklidir.

Büyükbaş Besi Hayvan Çiftliği Kurma Proje Örnekleri
Hayvan Çiftliği için Verilen Devlet Destekleri Nelerdir?
Hayvancılığın kalkınması, çiftçinin köyüne geri dönmesi için devletimiz güzel imkanlar sunmaktadır. Özellikle bahar ayları geldiğinde 30 bin liralık faizsiz kredi ödemesi girişimcilere verilmektedir. TKDK nın sunduğu programlar ve projelerine de yüklü miktarlar da kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. IPARD programlarını en çok finansman sağlanan proje örneklerini sizde uygulayarak dilediğiniz yerde çiftliğinizi kurabilirsiniz. Tabi ki devlet destekli bankamız olan Ziraat bankasının %50 hibe destekli hayvan kredilerine de şartlara uymanız halinde başvuru da bulunabilirsiniz.
Özverili bir çalışma zip şeklinde mail adresine atarsanız memnun olurum.
Özel olarak ne yazık ki proje için yardımcı olamıyoruz Zafer bey, bunun için danışmanlık firmaları ile irtibata geçmeniz gerekir.